Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019

21 лютого 2019

Сучасний Toyota Sequoia це великий, потужний позашляховик на три ряди, здатний вмістити до восьми пасажирів. На відміну від кросоверів, за основу яких зазвичай обирають великі седани, Sequoia це представник старої школи і повністю відповідає назві позашляховик. За міць конструкціє відповідає шасі рамного типу, що автоматично робить наголос на буксируванні та пересуванні по важким ділянкам шляху. Окремої згадки вартують великий V8 двигун та набір систем допомоги. Не перша свіжість позашляховика, між тим, стає помітною, особливо якщо порівнювати з новими Ford Expedition і Chevrolet Tahoe. Творіння Toyota виконує усі повсякденні обов’язки, мріючи про справжній відрив на бездоріжжі.

Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати масивний, великий транспортний засіб з відмінними позашляховими можливостями, високим рейтингом надійності та хорошим переліком оснащення, погляньте в сторону Toyota Sequoia 2019.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо чесно, то навряд чи багатьом людям для повсякденних справ у місті знадобиться великий, настільки потужний позашляховик, який, до того ж, споживає багато пального. Проблемою може стати навіть вибір підходящого місця для паркування. Сучасні покупці цілком щасливі з більш зручними, а заразом економними автомобілями типу Toyota Highlander. Людям, які слідкують за автомобільною модою, до смаку припадуть новіші Chevy Tahoe і Ford Expedition.

Нове у 2019 році

На жаль, змін, вартих згадки, на 2019 рік Sequoia не підготував.

Враження від їзди

Нинішній Sequoia важить майже три тонни, а у довжину має понад 520 см. Ці показники важливі, оскільки закони фізики ніхто не відміняв, за якими Sequoia може стати головним болем. Незважаючи на всі переваги, позашляховик громіздкий. Потужність не проблема, 5.7-літровий V8 двигун Toyota Sequoia гарантує 383 кінських сили. Проблемою стане рівень витрати пального, у місті Toyota витрачає 18.4 л/100км. Підвіска, яка легко справляється з примхами природи, так само без проблем долає нерівності асфальтованих доріг. Моделі TRD Sport їздять жорсткіше, але спортивного духу очікувати не варто. Топові моделі Platinum гарантують найвищу якість їзди завдяки пневматичній підвісці, яка здатна миттєво пристосовувати до дорожніх умов. Управління точне, хоча і важкувате на низьких швидкостях. Салон велетня добре ізольований від сторонніх шумів. Стандартні камера заднього виду, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду стали необхідними помічниками, зважаючи на габарити автомобіля.

Найкращі характеристики

Великі позашляховики не можуть коштувати мало, отож приємно знати, що гроші пішли не на вітер. Відміна історія надійності, витривалості та присутність бажаних систем і функцій в такому випадку є обов’язковими.

В той час як деякі автовиробники все ще пропонують окремі пакети або моделі для отримання бажаних функцій, Toyota оснастила всі Sequoia набором безпеки «TSS-P». До його складу увійшли попередження про можливе зіткнення з виявленням пішоходів, екстрене автоматичне гальмування, автоматичне дальнє світло, адаптивний круїз-контроль та система попередження про зміну смуги руху.

Детально про автомобіль Toyota Sequoia

Інтер’єр

Салон Toyota Sequoia справді вміщує вісьмох людей на трьох рядах, з останнім рядом придатним для дорослих. Тримісне сидіння другого ряду має можливість посувати окремі секції вперед і назад, крім того їх можна повністю складати. Як опція пропонуються капітанські крісла другого ряду, з якими пасажири отримують вищий рівень комфорту, а водій зменшення посадочних місць до семи. Спереду передбачені два великих крісла, розділених великою центральної консоллю. Багажник Toyota Sequoia вміщує 540 літрів. Приладова панель типова для позашляховика, і, якщо чесно, починає виказувати вік автомобіля. Елементи управління великі, а отже легкі у доступі та управлінні. У верхній частині розміщений екран інформаційно-розважальної системи, але без Apple CarPlay і Android Auto.

Відео тест-драйв Toyota Sequoia 2019 року

Екстер’єр

Як найдовший, найширший і найвищий позашляховик від Toyota, нинішній Sequoia переважає навіть Land Cruiser. Довга колісна база позитивно відобразилася на внутрішньому просторі, посприяла якості ходу та зробила внесок у загальну стабільність, особливо під час підкорювання крутих поворотів. Зовнішність у позашляховика досить типова, тому, якщо не брати до уваги його розмірів, то він мало чим вирізняється.

Базова комплектація

Позашляховик пропонується у чотирьох комплектаціях: SR5, TRD Sport, Limited і Platinum. Найдешевша модель SR5 пропонує вісім автоматичних режимів налаштування для водійського і чотири для пасажирського сидінь, автоматичний клімат-контроль трьох зон, світлодіодні фари, люк даху, передні і задні сенсори паркування та 18-дюймові колеса. Інформаційно-розважальна система включає 6.1-дюймовий сенсорний екран, AM/FM/HD, радіо і CD програвач, USB порт та Bluetooth. Про безпеку дбають моніторинг сліпих зон та набір «Toyota Safety Sense» з попередженням про можливе зіткнення з виявленням пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху та адаптивний круїз-контроль. Модель TRD Sport, яка з’явилася у минулому році, додає спортивно налаштовані амортизатори «Bilstein», 20-дюймові колеса, унікальну естетику інтер’єру та екстер’єру та можливість отримати капітанські крісла другого ряду.

Опційне обладнання

Обравши модель Sequoia Limited, ви отримуєте електропривод дверей багажника, шкіряні передні сидіння з підігрівом, навігаційну систему, аудіосистему «JBL» та дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням. Модель Platinum гарантує перфоровану шкіру обшивки, вентиляцію передніх сидінь, пневматичну підвіску, підігрів сидінь другого ряду, розважальну систему для задніх сидінь з програвачем «Blu-ray», 9.0-дюймовим екраном та бездротовими навушниками. Усі моделі можна оснастити системою повного приводу.

Під капотом

Усі моделі 2019 року використовують єдиний 5.7-літровий V8 двигун на 383 кінських сили та 547 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. З повним приводом витрата пального Toyota Sequoia перебуває на рівні 18.4 л/100км у міському, 13.8 л/100км у заміському та 16.4 л/100км у змішаному циклах.

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019
Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019
Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019