Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019

20 лютого 2019

Сучасний Mazda CX-9 виходить за межі звичайного позашляховика на три ряди і сім місць, пропонуючи спокусливий екстер’єр, вишуканий інтер’єр та динаміку ходу, які не часто зустрінеш у класі. Більш вишуканий, ніж Honda Pilot чи Toyota Highlander, масивний CX-9 виглядає як справжній автомобіль класу люкс, про що свідчить зокрема модель Signature. За вражаючу здатність підкорювати повороти та динамічне управління відповідають полегшений корпус і технологія «G-Vectoring». Єдиному чотирьохциліндровому турбодвигуну не треба докладати зусиль, щоб впоратися з позашляховиком, хоча такого відчуття як з шестициліндровим двигуном очікувати не варто.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте сімейний позашляховик, який виглядає і їздить геть на іншому рівні, Mazda CX-9 2019 до ваших послуг. Модель Touring вражає оснащенням при збалансованій стартовій ціні. Салон моделі Signature змусить забути про те, де саме ви знаходитеся.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви потребуєте позашляховик на три ряди, здатний буксирувати понад 1.588 кг, з V6 чи V8 двигуном, автомобіль Mazda CX-9 не зможе вас вдовольнити. Кращий рівень економії пального пропонує Toyota Highlander Hybrid, а нижчу стартову ціну - Kia Sorento.  

Нове у 2019 році

У поточному році представлено ряд нових елементів. Моделі Touring і вище отримали Apple CarPlay і Android Auto, в той час як Grand Touring може похвалитися 7.0-дюймовим екраном приладової групи, вентиляцією передніх сидінь, електроприводом дзеркал та монітором кругового огляду. Усі моделі отримали переглянуту підвіску та додаткову порцію звукоізоляції.

Враження від їзди

Лінійка легкових автомобілів і позашляховиків від Mazda завжди мала щось особливе, що вирізняло її від решти. Сучасний CX-9 не виняток. У порівнянні з Honda Pilot і Chevrolet Travers, харизматичний CX-9 їздить і входить у повороти так, наче приклеївся до дороги, з дуже точним управлінням. Переглянута підвіска довершує здатність входити в повороти, гарантуючи, між тим, комфорт. На допомогу у крутих поворотах передбачена технологія «G-Vectoring Control», завдяки якій покращується відчуття керма. 231 кінська сила 2.5-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна не вражає чисельністю, але 420 Нм дозволяють позашляховику рухатися невимушено і вільно навіть з вантажем і повним салоном пасажирів. Бажаючим отримати оптимальний баланс ціни і якості варто розглянути модель Touring з пакетом «Premium».

Найкращі характеристики

Сучасний Mazda CX-9 має ціну, яка нічим не відрізняється від середньої по класу, але при цьому пропонує вкрай спокусливу стилізацію та вишуканий салон на заздрість оточуючим.

Велика кількість коней важлива для найвищих швидкостей, а запас крутного моменту впливає на те, як саме автомобіль дістається цих швидкостей. 2.5-літровий турбодвигун CX-9 гарантує 420 Нм. Бонусом у даному випадку стане невисокий рівень споживання пального.

Детально про автомобіль Mazda CX-9

Інтер’єр

Усі CX-9 мають три ряди і сім місць. Дорослим буде зручно на першому і другому рядах, а от третій краще лишити дітям. Простір передніх сидінь видається особливо об’ємним не в останню чергу через широку консоль. Вмонтований у консоль роторний контролер і кнопки контролюють стандартну інформаційно-розважальну систему. Фронтальна видимість відмінна. На жаль, багажник Mazda CX-9 не такий місткий як у  Honda Pilot і Toyota Highlander. Ситуацію можна виправити, склавши третій і другий ряди, отримавши 2016 літрів.

Відео тест-драйв Mazda CX-9 2019 року

Екстер’єр

Якщо ви прагнете додати елегантності у ваше повсякденне, сімейне життя, CX-9 може з цим допомогти. Створений з урахуванням дизайнерської філософії «Soul of Motion», позашляховик гарантує огортаючі форми, органічні переходи та ідею руху навіть у стані спокою. Все це виготовлено з листового метала. Велика решітка радіатора робить свій позитивний внесок. Низхідна лінія даху та наголос на передній частині візуально роблять позашляховик меншим. Задня частина виграла від горизонтального розміщення фар. Пара вихлопних патрубків додає  спортивного посилу.

Базова комплектація

Нинішній Mazda CX-9 має чотири комплектації: Sport, Touring, Grand Touring і Signature. Базова модель Sport пропонує клімат-контроль трьох зон, 7.0-дюймовий кольоровий сенсорний дисплей з роторним контролером, систему гальмування «Smart City Brake Support», моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, камеру заднього виду та 18-дюймові колеса. Але вам доведеться вручну налаштовувати передні сидіння. У базу також потрапили система «Mazda Connect» з голосовими командами, Інтернет радіо, Bluetooth, AM/FM/HD та два USB порти.

Опційне обладнання

Модель Touring постачається з електроприводом і підігрівом передніх сидінь, шкіряною обшивкою, 8.0-дюймовим екраном, Apple CarPlay і Android Auto, чотирма USB портами та системою гальмування «Smart Brake Support». Модель Grand Touring може похвалитися навігацією, аудіосистемою «Bose» на 12 динаміків, люком даху, вентиляцією передніх сидінь та монітором кругового огляду. Моделі Signature гарантують систему повного приводу, шкіру «Nappa», акценти з дерева та світлодіодне підсвічування. Більшість елементів моделей Touring і Grand Touring доступна для Sport і Touring в складі пакетів.

Під капотом

2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун Mazda CX-9 пропонує 231 кінську силу та 420 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса, як опція пропонується повний. Розгін відбувається за 8.6 секунд. Витрата пального становить 12.9 л/100км у міському, 7.3 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2019
Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019