Огляд тест-драйву: Audi R8 2020

21 листопада 2019

Сучасний Audi R8 2020 це відмінний спортивний автомобіль. Доступний V10 двигун легко дозволяє відчути справжню швидкість. На додачу можна насолодитися плавністю ходу і  динамічним управлінням. Салон виглядає чудово, а сидіння вражають комфортом. Якщо згадати про недоліки, на жаль, навіть цей автомобіль не обійшовся без них, то перш за все це високий рівень споживання пального, крім того, суперники пропонують кращий перелік оснащення. 

Огляд тест-драйву: Audi R8 2020

Нове у 2020 році 

  • Базовий двигун отримав 30 додаткових конячок 
  • Трохи освіжили салон 
  • Модель V10 Plus перейменували у V10 Performance

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви розраховуєте на розривну динаміку і не заперечуєте заплатити високу ціну, тоді R8 те, що треба. Хоча, він далеко не єдиний вартий уваги варіант. Поглянути слід у сторону Nissan GT-R і Acura NSX, кожен з яких коштує помітно менше.

Нове чи б/у авто? 

Автомобіль Audi R8 належить до покоління, яке побачило світ у 2017 році. На 2020 було представлено декілька помітних змін. Так, базовий двигун став потужнішим на 30 кінських сил, крім того, трохи освіжили інтер’єр та екстер’єр. У 2018 у базу увійшли Apple CarPlay і Android Auto. Внаслідок редизайну 2017 потенційні власники отримали можливість насолоджуватися більш вишуканим варіантом салону, новим 12.3-дюймовим цифровим дисплеєм приладової панелі, відомим під назвою «Virtual Cockpit» та більш потужними двигунами. Поглянувши в сторону старіших моделей R8, можна чимало зекономити, але тоді доведеться відмовитися від усіх оновлень.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Audi R8 чи Nissan GT-R? 

Нинішній Nissan GT-R коштує в рази менше, ніж R8, але і рівень у нього нижчий. За потужність GT-R відповідає V6 турбодвигун на 565 кінських сил. Манера управління у Nissan теж геть інша. Салон R8 набагато більш вишуканий, але Nissan пропонує чотири сидіння. Обидва варіанти гарантують бажаний рівень динаміки, але якщо дозволяє бюджет, R8 все ж кращий. 

Audi R8 чи Acura NSX?

Сучасний Acura NSX це гібрид з V6 турбодвигуном і трьома електричними моторами, які разом гарантують 573 кінських сили. Це трохи більше, ніж у базового двигуна R8. Незважаючи на наявність моделі Performance з V10 двигуном, до сотні NSX домчить приблизно за 3.0 секунди, що швидше ніж R8. Бонусом стане кращий рівень витрати пального. Обидва автомобіля гарантують управління світового рівня і стандартну систему повного приводу. Стильний NSX звісно пропонує якісний салон з вишуканими матеріалами, але такого рівня розкоші як у R8, він ще не досяг. Творіння Acura це чудовий варіант, але R8 все одно вражає більше.

Салон 

Салон Audi R8 розрахований виключно на двох людей. Сидіння вирізняються вдалою формою, надійною підтримкою і високим рівнем комфорту. Підходять вони і для тривалих подорожей. Електропривод полегшує процес пошуку зручної позиції. Гоночні сидіння моделі V10 Perfomance ідеально підходять для ситуації на треку, але для повсякденного життя вони не настільки зручні. Навряд чи знайдеться багато людей, яким не сподобається салон Audi. Як годиться автомобілю подібного рівня представлені тільки люксові матеріали і неймовірно висока якість. Зважаючи на стовідсоткову направленість автомобіля на динаміку, не варто розраховувати на хоча б адекватний вантажний об’єм, 226 літрів це все, що можна використати. У базу R8, тим не менше, увійшли двозонний автоматичний клімат-контроль, інформаційно-розважальна система MMI, аудіо «Bang & Olufsen», цифровий дисплей приладової панелі «Virtual Cockpit», Apple CarPlay, Android Auto, супутникове радіо, HD радіо, навігація, два USB порти, Bluetooth, точка Wi-Fi, функція розпізнавання рукописного тексту і голосовий контроль. 

Відео тест-драйв Audi R8 2020 року

Технічні характеристики 

Усі моделі R8 отримали V10 двигуни і семиступінчасту автоматичну коробку передач. Стандартна версія V10 пропонує 560 кінських сил. Модель Performance з іще одним V10 двигуном потішить 610 конячками. Не важко здогадатися, що R8 дуже швидкий автомобіль. Силовий агрегат тішить любителів потужності виразним гарчанням. Максимальна швидкість Audi R8 обмежується 343 км/год у стандартній моделі і 331 км/год у моделі V10 Performance. Витрачає, між тим, він чимало. Витрата пального базового двигуна перебуває на рівні 19.4 л/100км у міському, 9.1 л/100км у заміському і 12.9 л/100км у змішаному циклах. Потужніша версія V10 потягне 20.0 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 13.1 л/100км у середньому. Суперкари мають бути атлетичними і R8 саме такий. Купе і кабріолет гарантують точне рульове управління і неймовірну спритність. Потужні гальма вселяють довіру, а система повного приводу Audi R8 Quattro вражає надійністю зчеплення за будь-яких обставин. 

Безпека 

Моделі Audi 2020 отримали чотири роки або 80.467 км пробігу лімітованої гарантії. Що стосується краш-тестів, то звичні інституції не тестували R8, що в принципі є звичним для суперкарів. З стандартного оснащення безпеки у R8 є тільки камера заднього виду і задні сенсори паркування. 

Розміри 

У довжину R8 має 442 см з вагою від 1.645 до 1.795 кг.

Можливі комплектації 

Всі моделі R8 майже однакові з точки зору якості салону і переліку оснащення. Вибір підходящого варіанту зводиться до двох питань. Чи хочу я майже гоночний автомобіль? Чи хочу я кабріолет? Якщо відповідь негативна на обидва питання, залишається тільки одна модель купе. В разі вибору кузова кабріолет, до ваших послуг представлена модель R8 Spyder. При бажанні час від часу виїжджати на трек, можна зосередитися на моделі Audi R8 V10 Performance кузов купе. Стандартний R8 постачається з шкіряною обшивкою, спортивними сидіннями з електроприводом і підігрівом та інформаційно-розважальною системою MMI з 12.3-дюймовим екраном, Android Auto, Apple CarPlay, точкою Wi-Fi та іншими елементами. За потужність відповідає V10 двигун на 560 кінських сил. Привід стандартно повний. Для цієї моделі не передбачено багато опцій, але можна розглянути динамічну V10 Performance в якості альтернативи. Вона вирізняється стандартними гоночними сидіннями і спортивно налаштованою підвіскою. Двигун гарантує 610 кінських сил. Основною відмінністю Audi R8 Spyder є те, що це кабріолет з складним дахом. При бажанні можна обрати високопродуктивну версію V10 Performance. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020
Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020