Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2019

7 червня 2019

Сучасний Volkswagen Golf це приємний, практичний автомобіль, помітно вищого рівня, ніж передбачає цінник. Він трохи дорожчий за Honda Civic, але все одно належить до числа найдоступніших німецьких автомобілів. Модельна лінійка дуже широка, так можна обрати звичайний Golf на чотири двері, або розглянути спортивний GTI і продуктивний Golf R. Також представлено електричний e-Golf, що правда, запас ходу у нього гірший, ніж у суперників. До сімейства Golf належать великий SportWagen і азартний Alltrack. У поточному році хетчбек отримав менш потужний, але більш економний двигун та нові системи безпеки. Оновлення допомагають творінню Volkswagen підтримувати атлетичну форму і не відставати від суперників.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати практичний, привабливий хетчбек з атлетичними манерами, притаманними європейським автомобілям, але не хочете витрачати шалених грошей, Volkswagen Golf 2019 року вартий уваги. Ентузіасти оцінять відмінне управління моделі GTI і ще потужнішого Golf R.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Golf недоступний як седан або купе. Якщо ви полюбляєте традиційний дизайн, але вам необхідний значний об’єм вантажного простору, погляньте в сторону ще одного представника сімейства Volkswagen, а саме седана Jetta, або суперників Honda Civic, Mazda3, Kia Forte і Hyundai Elantra. Тим, кому важлива система повного приводу, варто поглянути в сторону Subaru Impreza або більшого Golf SportWagen.

Нове у 2019 році

У поточному році Golf позбувся 1.8-літрового турбодвигуна з 170 конячками на користь 1.4-літрового силового агрегату з 150 кінськими силами. Крім того, автомобіль отримав моніторинг сліпих зон і автоматичне екстрене гальмування. Електричний e-Golf розжився зарядкою «DC Fast Charger».

Враження від їзди

З переходом до нового 1.4-літрового турбодвигуна, Golf втратив деяку частину потужності, але став економнішим. У змішаному циклі автомобіль витрачає всього 5.0 л/100км. Такий самий силовий агрегат зустрічається у новому седані Jetta. Приємне враження по собі залишають коробки передач, як шестиступінчаста механічна, так і семиступінчаста автоматична. Не для кого не секрет, що механічні коробки зникають з ринку, але шестиступінчастий варіант Golf вартий того, щоб затриматися. Коробка вирізняється легкістю роботи і використання. Автоматична коробка, яку, скоріше за все, обере більшість покупців, вражає не менше, особливо ненав’язливість її роботи. Модель Volkswagen Golf GTI 2019 залишається одним з найкращих представників сегменту. Не багато автомобілів так майстерно поєднують практичність з продуктивністю. Окрім додаткових конячок двигуна модель гарантує покращені гальма і кращу підвіску. Момент входження в круті повороти покращує диференціал з обмеженим проковзуванням «R-derived VAQ». Справжні ентузіасти мають оцінити модель Golf R, оснащення якої допомагає їй обійти Subaru WRX. Нинішній Golf R це диво з вражаючими всюдихідними можливостями. При ідентичному зі стандартним Golf кузовом, варіанту R вдається бути спритнішим. Як альтернатива представлений електричний e-Golf. Він пропонує типові для Golf елементи типу приємного управління, вантажної практичності, але у більш дружній для навколишнього середовища формі. Запас ходу становить 231 км.  

Найкращі характеристики

У 2019 році комплектація моделей Golf поповнилася моніторингом сліпих зон і автоматичним екстреним гальмуванням. Остання система здатна повністю зупинити автомобіль в разі виявлення неминучості зіткнення і відсутності дій зі сторони водія.

Компанія зробила чимало, щоб підсилити впевненість покупців, запропонувавши те, що вони називають гарантія «People’s Warranty». Строк повної гарантії складає шість років або 44.740 км.

Детально про автомобіль Volkswagen Golf

Інтер’єр

Традиційно, салон Volkswagen Golf не викликав особливого захвату, але фанати у нього були. Його основними перевагами є практичність і функціональність, на яких Golf знається як ніхто. Невеликий зовні він пропонує хороший внутрішній простір на п’ятьох людей. Передні, ковшеподібні сидіння дуже зручні. Хоча, знайшлися і такі, кому не вистачало підтримки на рівні попереку. Елементи управління невигадливі, а відтак прості у використанні. Не потрібно нервувати і відволікатися від дороги, щоб змінити температуру, лише поверніть перемикач. Сенсорний екран на 6.5 дюймів у базових моделей і на 8.0 дюймів у Golf R легко сполучаються з телефонами і відображають всю необхідну інформацію. Приємне враження справляє простір задніх сидінь. Ще більше позитиву отримуєш, склавши ці самі сидіння, отримавши замість стандартних 623 вражаючих 1472 літри. Неймовірним є той факт, що електричний e-Golf має такий самий вантажний об’єм. Крім того, саме електричний Golf можна доповнити більшим 9.2-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи.

Відео тест-драйв Volkswagen Golf 2019 року

Екстер’єр

Автомобілі Golf розроблялися на віки, і навіть зараз, перебуваючи у сьомому поколінні, вони є одними з найбільш пізнаваних у світі. Вони не показні, але виглядають добре. Сучасний дизайн віддає належне оригінальним лініям Golf, які стали легендарними понад 40 років тому. Новий Volkswagen отримав характерні, чіткі лінії, крутий капот, вузьку, горизонтальну решітку радіатора з виразними фарами по бокам. Автомобіль з широкою колією посаджено низько, що додає масивності образу. А виразне оздоблення С-подібних стійок даху візуально заземлює образ. На додачу до відомої червоної смуги попереду, моделі GTI вирізняються двома вихлопними патрубками позаду. Агресивності моделі Golf R додають квадратні вихлопні патрубки. На місці кришки паливного баку звичайних моделей розмістився зарядний порт електричного e-Golf.

Базова комплектація

Стандартні VW Golf 2019 доступні у двох моделях: S і SE. У найдешевшій формі хетчбек Golf постачається з 8 режимами налаштування передніх сидінь, круїз-контролем, 15-дюймовими колесами з легкого сплаву, тканинною обшивкою сидінь і шкіряною обшивкою керма. Також стандартними стали моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, попередження про можливе зіткнення з виявленням пішоходів і автоматичне екстрене гальмування. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 6.5-дюймовий сенсорний екран, камеру заднього виду, AM/FM радіо, шість динаміків, USB порт, Apple CarPlay, Android Auto і MirrorLink. Модель SE додає панорамний люк, протитуманні вогні, обшивку зі штучної шкіри, підігрів передніх сидінь, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, 8.0-дюймовий сенсорний екран, CD програвач та 16-дюймові колеса.  

Опційне обладнання

Автоматична коробка передач стала опцією для всіх моделей,  окрім електронного e-Golf. Окрім цього комплектацію Golf можна розширити за рахунок системи утримання смуги руху і адаптивного круїз-контролю. Модель GTI можна покращити за рахунок шкіряної обшивки, 12 режимів налаштування сидінь, навігації, аудіосистеми «Fender», двозонного клімат-контролю і сенсорів паркування. Модель Golf R добре оснащена від початку, між тим, цього року стали доступними 40 нових кольорів екстер’єру.

Під капотом

Базовим цього року став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил і 250 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід у Volkswagen Golf тільки на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 8.2 секунд. Витрата пального Golf перебуває на рівні 6.8 л/100км у міському, 4.5 л/100км у заміському і 5.3 л/100км у змішаному циклах. З доступною автоматичною коробкою показники змінюються на 6.1, 4.4 і 5.0 л/100км відповідно. Моделі GTI дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 230 кінських сил і 350 Нм. Компонується він так само механічною коробкою. Сотні автомобіль досягає за 6.4 секунд, витрачаючи 6.4 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою розгін відбувається за той самий час, витрата пального теж не змінюється. Модель Golf R отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 310 кінських сил і 380 Нм. З механічною коробкою відмітки у 100 км/год хетчбек досягне за 5.1 секунд, споживаючи 7.9 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою розгін відбуватиметься за 4.6 секунди, а витрата пального сягне рівня 7.0 л/100км у змішаному циклі. Електронний e-Golf використовує еклектичний мотор. Запас ходу становить 2312 км. Сотні автомобіль досягає за 9.6 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford F-150 2019
Огляд тест-драйву: Ford F-150 2019
Огляд тест-драйву: BMW X4 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2019