Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018

28 вересня 2018

Економний, приємний в управлінні і добре оснащений Volkswagen Golf 2018 пропонується у кузові хетчбек на п’ять і три двері та кузові універсал. Хетчбек можна обрати у двох дуже привабливих варіантах. Перший це легендарний Golf GTI, другий повнопривідний Golf R 2018 року. Як альтернатива представлений електричний e-Golf. Моделі з механічною коробкою передач і чотирьохциліндровим турбодвигуном тішать збалансованою стартовою ціною і незначним рівнем витрати пального. Комфортний, спортивний і стильний Golf має високий рейтинг популярності у класі компактних автомобілів, змагаючись за увагу покупця з Honda Civic, Toyota Corolla, Chevy Cruze, Ford Focus, Mazda3 і Hyundai Elantra.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018

Вам сподобається

З хорошим запасом потужності, незначним рівнем витрати пального, високим рейтингом надійності, відмінним співвідношенням деталей і доступною ціною, Golf привертає чимало уваги. Ентузіастам до смаку припаде Volkswagen Golf GTI 2018.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Golf не пропонується у кузові седан. Більше традиційності пропонують моделі Jetta. Вони ж потішать майже ідентичними двигунами, коробками передач, підвісками і дизайном салону. А тим, кому місця для ніг позаду виявиться замало, варто розглянути варіант Honda Civic.

Нове у 2018 році

У поточному році хетчбеки Golf можна обрати у комплектаціях Golf S і Golf SE. Обидві отримали: нові більші екрани інформаційно-розважальної системи, оновлену стилізацію передньої і задньої частин та світлодіодні денні ходові вогні. Усі Volkswagen постачаються з 6 роками/115.873 км гарантії. Двигун Golf GTI став потужнішим, пропонуючи 230 коней.

Враження від їзди

Опинившись за кермом Golf, одразу можна оцінити його переваги, насолоджуючись жаданою комбінацією комфорту і продуктивності. Усі комплектації пропонують затишок салону, податливість і спортивну харизму. Управління швидке, а двигуни достатньо потужні для швидкого старту. Моделі початкового рівня Golf S і SE тішать спритністю і мають краще, ніж у багатьох компактів, управління. Підвіска добре справляється з нерівностями дороги. Ентузіасти давно облюбували Golf GTI з 230 кіньми під капотом. Не менше задоволення доставить Golf R з двигуном на 310 кінських сил і повним приводом. Сотні цей варіант досягає менше, ніж за п’ять секунд. Стандартно пару обом двигунам складає шестиступінчаста механічна коробка передач, як опція пропонується автоматичний варіант DSG.

Найкращі характеристики

Компанія Volkswagen одна з небагатьох, яка пропонує повний привід у класі компактних автомобілів. Відмінна «4Motion» увійшла у базу Golf R. Система покращує зчеплення з усіма типами поверхонь, включно з засніженими і мокрими дорогами.

Трохи загублений у чималій лінійці Golf, існує електричний e-Golf, який пропонує той самий стиль, комфорт і практичність звичайних моделей без жодної шкоди для навколишнього середовища. Здатний доставити задоволення, e-Golf не поступається у швидкості і спритності, додаючи від себе здатність проїхати 200 км на одній зарядці.  

Детально про автомобіль Volkswagen Golf

Інтер’єр

Завдяки великим вікнам і тонким стійкам даху, водій отримує відмінну видимість. Продумане водійське сидіння налаштовується по висоті, а кермо має налаштування по куту і вильоту. Знайти зручну позицію у Golf не проблема. Салон вражає класовістю. Матеріали приємні на дотик. Моделі вищої комплектації пропонують вугільно-чорні акценти. Простору вистачає і на першому, і на другому ряду. Об’єм багажного відділення складає майже 0.5 м3 під полицею і 0.6 м3 від підлоги до даху. Спинка задніх сидінь складається у співвідношенні 60/40.  

Екстер’єр  

Один з найбільш пізнаваних автомобілів у світі, VW Golf є також одним з найпривабливіших у компактному класі. Загалом, нагадуючи оригінальну форму сорокарічної давнини, сучасний Golf відповідає нинішнім тенденціям, пропонуючи спокусливі лінії, похилий капот, вузьку, горизонтальну решітку радіатора, оточену розкосими фарами. Автомобіль має низьку посадку, що додає масивності. Свій вклад роблять  С-подібні стійки даху.

Базова комплектація

У базу моделі Golf S увійшли: електропривод вікон і замків, кондиціонер, 6.5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, литі диски коліс, тканинна обшивка сидінь, елементи управління на кермі, камера заднього виду і круїз-контроль. Модель SE додасть: замінник шкіри в оздобленні, підігрів передніх сидінь, кнопкове запалювання, 8.0-дюймовий сенсорний екран, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, систему попередження про можливе зіткнення й автоматичне гальмування. Моделі GTI SE можуть похвалитися: аудіосистемою «Fender Premium», склоочисниками з сенсорами дощу і шкіряними сидіннями. Моделі Autobahn універсалу отримали: унікальні 18-дюймові колеса, навігацію і спортивні сидіння з 12 автоматичними режимами налаштування. Вражаюча Golf R пропонує: шкіряні сидіння, автоматичний клімат-контроль, навігацію і бі-ксенонові фари.

Опційне обладнання

Шестиступінчаста автоматична коробка передач доступна для Golf TSI. Модель GTI пропонує автоматичну коробку на шість ступенів DSG, а Golf R можна доповнити новою DSG на сім ступенів. Пакет «Driver Assista» подбає про наявність: автоматичного гальмування, адаптивного круїз-контролю і моніторингу сліпих зон. Перелік оснащення автомобілів, які вже оснащені цими системами, пакет доповнить: переднім і заднім контролем дистанції, допомогою при паркуванні й автоматичним дальнім світлом. Опціями для GTI стали адаптивна система демпфування і більші гальма.

Під капотом

Автомобілі Golf 2018 пропонують 1.8 і 2.0-літрові чотирьохциліндрові турбодвигуни. Найменшим став 1.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 170 кінських сил і 270 Нм. Стандартно компонується він п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, як опція пропонується шестиступінчаста автоматична. В першому випадку автомобіль витрачає 9.8 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою за межами міста Golf витратить 7.2 л/100км, решта показників не зміняться. Продуктивний GTI отримав 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 230 коней і 350 Нм. Цей двигун Фольксваген Гольф компонується шестиступінчастою механічною коробкою. Сотні хетчбек досягає за 6.4 секунди, витрачаючи 6.4 л/100км у змішаному циклі. Модель Golf R з повним приводом пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 310 кінських сил і 380 Нм. Стандартною стала шестиступінчаста механічна коробка. Сотня досягається за 5.1 секунду. Витрата пального перебуває на рівні 10.1 л/100км у місті, 6.6 л/100км у середньому і 7.9 л/100км у середньому. З опційною коробкою DSG на сім ступенів розгін відбуватиметься за 4.6 секунди, витрата пального складатиме 7.0 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018
Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2018