Електричний Volkswagen ID.4 2022: огляд авто

7 липня 2022

Volkswagen представив електричний ID.4 лише в минулому році. 201-сильний Volkswagen ID.4 став першим електричним позашляховиком німецького автовиробника, націленим на те, щоб зробити електромобілі доступними мільйонам, а не мільйонерам. Чи вдасться Volkswagen ID.4 стати справді народним електромобілем? Дізнайтесь із огляду!

Вибрати Volkswagen ID.4 2022 в каталозі Automoto.ua

Нове у 2022 році

Volkswagen лише трохи змінив характеристики ID.4 до 2022 року:

  • додав швидку зарядку постійного струму потужністю 135 кВт (замість 125 кВт),
  • збільшив запас ходу на 32 км,
  • зробив стандартною функцію автоматичного утримання гальма.

Кому варто купити?

ID.4 – добре збалансований електромобіль. У нього солідний запас ходу, комфортна поїздка та чудова маневреність. Модель поставляється з безліччю стандартних функцій та має стильний просторий салон. Volkswagen ID.4 - справжній сімейний електромобіль за доступною ціною (від 42 525 $).

 

Дивіться також каталоги:

 

Новий чи вживаний електрокар?

ID.4 знаходиться на ринку лише другий рік і отримує незначні зміни. Тому цілком можна розглядати торішню модель - вона не встигла застаріти. Щодо свіжого авто: нова функція автоматичного утримання гальма тепер з'являється у стандартній комплектації, а швидкість швидкого заряджання збільшується з 125 до 135 кВт. 

Запас ходу Volkswagen ID.4 було збільшено залежно від комплектації. Тепер показники виглядають так: 

  • задньопривідна Pro 480 км;
  • задньопривідна Pro S 431 км;
  • повнопривідна Pro 404 км,
  • повнопривідна Pro S 394 км.

Торішня версія пропонувала офіційний діапазон 418 км. 

Volkswagen ID.4 або Nissan Ariya

Nissan Ariya – ще один сміливий електромобіль від відомого автовиробника. ID.4 виглядає стильно, але стримано, а от серійна Ariya – драматично та концептуально. Nissan пропонує свій кросовер у конфігураціях FWD або AWD, а ID.4 – або RWD, або AWD.

З точки зору практичності Volkswagen Volkswagen виграє з багажником об'ємом 858 л на тлі 645 л Ariya. Більш ніж один варіант батареї є перевагою Ariya. Загалом обидва суперники варті уваги.

Volkswagen ID.4 або Tesla Model Y

Ціна Volkswagen ID.4 в Україні, як і в усьому світі, у рази нижча, ніж Tesla Model Y. Якщо ж ви готові витратити більше на підвищення продуктивності та дальності поїздки, Тесла стане кращим вибором. Model Y може проїхати до 530 км при повній зарядці, розігнатися від 0 до 100 км/год за годину всього за 3,5 секунди.

Салон

Volkswagen ID.4 2022 розрахований на п'ять осіб. Кросовер отримав лаконічний дизайн інтер'єру. Виробник використав у салоні першокласні матеріали. Є кілька пластикових поверхонь, але вони м'які на дотик і не псують загальний вигляд. Залежно від комплектації, покупці вибирають сидіння з текстилю або екошкіри.

 

Вантажний відсік ID.4 досить просторий. Багажник об'ємом 858 л з рівними кріслами та 1820 л зі складеними оцінять любителі подорожей та сімейні люди. 

У ID.4 реалізовано безліч крутих технологій. Бездротова інтеграція зі смартфонами CarPlay та Android Auto є стандартною, як і безліч портів USB-C. Також є місце для бездротової зарядки телефону. Якщо ви не хочете використовувати карти у смартфоні, бортова навігаційна система порадує якістю та простотою використання.

У стандартну комплектацію входить 10-дюймовий інформаційно-розважальний сенсорний екран, який можна замінити на більший 12-дюймовий. Програмне забезпечення Volkswagen ID.4 є унікальним, але, судячи з відгуків, інтерфейс вийшов складним. Всі комплектації отримали 5,3-дюймовий цифровий дисплей, що реконфігурується, і функцію розпізнавання голосу.

Відео тест-драйв Volkswagen ID.4 2022 року

Технічні характеристики

З одним двигуном, встановленим ззаду, ID.4 розвиває 201 к.с., а двомоторна повнопривідна модель видає 295 "конячок". Тягове зусилля складає 1225 кг. Рекуперативне гальмування допомагає повернути енергію під час уповільнення автомобіля. А ось знайоме керування однією педаллю, яку оцінили водії електромобілів, тут значною мірою відсутнє. Також бракує традиційного стрімкого прискорення, яке часто забезпечують електромобілі. 

ID.4 із заднім приводом не здається повільним за традиційними стандартами компактних кросоверів. Однак 7,6-секундний розгін до першої сотні демонструє, що він набагато спокійніший за більшість конкурентів. Перехід на потужнішу повнопривідну модель загострює розгінні характеристики ID.4. У такій версії електромобіль робить 5,4-секундний ривок до 100 км/год.

Ємність батареї та запас ходу

Акумуляторна батарея ID.4 потужністю 77,0 кВтг здатна утримувати достатньо енергії, щоб позашляховик міг проїхати до 480 км без підзарядки. Такий показник ставить його в один ряд із конкурентами Hyundai Kona Electric та Кіа Ніро EV.

Батарею можна заряджати вдома (на 100% близько 24 годин). Також можлива швидка зарядка (з 5% до 80% за 40 хвилин).

 Характеристики Volkswagen ID.4
 Потужність   201 к.с., 295 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6-5,4 с 
 Максимальна швидкість   175 км/год 
 Запас ходу   404-480 км 
 Ємність батареї   77 кВт/год 

Безпека

Електрифікований VW пропонує безліч стандартних та додаткових технологій допомоги водію від адаптивного круїз-контролю з утриманням смуги руху до контролю сліпих зон та попередження про перехресний рух ззаду. Помічники об'єднані в пакеті під назвою IQ.Drive.

Розміри та вага

  • колісна база – 276 см,
  • довжина – 458 см,
  • ширина – 185 см,
  • висота – 163 см.

Важить електрокар від 2131 до 2215 кг.

Кліренс Volkswagen ID.4 дорівнює 180 мм. 

Можливі комплектації 

Volkswagen ID.4 представлений у двох комплектаціях: Pro та Pro S, ціна починається з 42 525 $. Обидві версії доступні в задньо- або повнопривідному варіанті.

Попередній огляд Електричний Skoda Enyaq iV 2022: огляд авто
Вибрати новий електромобіль Шкода Enyaq iV 2022 на Automoto.ua
Вибрати новий Хюндай Кона Електрик 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Hyundai Kona EV 2022: огляд авто