Електричний Hyundai Kona EV 2022: огляд авто

8 липня 2022

Hyundai Kona Electric 2022 року, мабуть, один із найкращих електрокарів у своєму сегменті. Він демонструє свій статус електромобіля завдяки унікальній футуристичній естетиці. До того ж, кросовер забезпечує живе прискорення та здорову порцію драйву. Звичайно, маленький позашляховик не може впоратися із пересіченою місцевістю. Однак як міська малолітражка, із запасом ходу 415 км, він наближається до ідеалу. Чи є недоліки популярної моделі? Дізнайтесь із нашого огляду!

Вибрати новий Хюндай Кона Електрик 2022 на Automoto.ua

Нове у 2022 році

Hyundai повністю оновив Kona Electric для 2022 модельного року.

Кому варто купити?

Kona EV – вдалий вибір, якщо ви шукаєте недорогий електричний позашляховик зі спортивним характером. Він також має достатньо запасу ходу, щоб впоратися з більшістю щоденних поїздок на роботу. З іншого боку, пам'ятайте про недоліки Hyundai Kona Electric. Задній ряд здається тісним для дорослих пасажирів, а вантажний відсік явно поступається об'ємом конкурентам. 

Нове чи б/в авто? 

Hyundai повністю переробив Kona EV. Електромобіль отримав свіжий стиль інтер'єру та екстер'єру, прискорений час заряджання акумуляторної батареї, оновлені інформаційно-розважальні сенсорні екрани та функції, а також додаткові стандартні помічники водія. 

І все ж таки варто пам'ятати, що Hyundai Kona Electric вперше з'явився на ринку тільки в 2018 році і можна сміливо купити б/у варіант. Торішні версії ще не встигли втратити актуальності. Не помилитися з вибором допоможуть відгуки про Хюндай Кона Електрик.

Дивіться також каталоги:

 

Kona EV або Hyundai Ioniq 5

Абсолютно новий Hyundai Ioniq 5 перевершує Kona EV у ряді основних параметрів. Порівняно з Kona EV, Ioniq 5 має більше місця для пасажирів, місткіший багажник, потужніші варіанти двигунів і вищий максимальний запас ходу (до 482 км). Водночас, Ioniq 5 коштує дорожче, ніж його “молодший брат”, а його внутрішній дизайн неоднозначний.
Kona EV або Chevrolet Bolt EUV

Chevrolet Bolt EUV пропонує трохи менший максимальний запас ходу, ніж Kona EV, і трохи повільніше розганяється. В іншому ці два невеликі електричні позашляховики приблизно однакові. Хоча ні. З Bolt EUV ви отримаєте просторіший задній ряд і місткіший багажник, ніж з Kona EV. 

Салон

У новому Хендай Кона є достатньо місця для п'яти пасажирів, хоча задні сидіння можуть виявитися тісними для деяких дорослих. В цілому салон електрокара багато в чому схожий на бензиновий аналог: зроблений з якісних матеріалів, зручний і щедро оснащений функціями.

 

Вантажний відсік також ідентичний звичайному Kona та становить 543 л за задніми сидіннями. Якщо скласти крісла, багажник зросте до 1373 л.

І якщо розміри багажного відділення вас засмутили, то технології Kona EV потішать. Великий кластер цифрових датчиків є стандартним для всієї лінійки. Оновлений сенсорний екран інформаційно-розважальної системи встановлений високо на панелі приладів. Є також фізичні кнопки для швидкого доступу до елементів керування кліматом та аудіосистемою. 

Зверніть увагу, що бездротовий зв'язок Apple CarPlay та Android Auto є стандартними для базової моделі Хендай Кона SEL, а в топовій комплектації Limited для підключення смартфона потрібен кабель.

Відео тест-драйв Hyundai Kona EV 2022 року

Технічні характеристики

Kona EV оснащений електродвигуном потужністю 150 кВт і акумулятором на 64 кВт/год, які в сукупності забезпечують потужність 201 к.с. Кросовер стрімко зривається з місця завдяки майже миттєвій передачі крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає лише за 6,4 с.

Електричний Кона оснащується одноступінчастою автоматичною коробкою передач та має тільки передній привід.

Місткість батареї та запас ходу

Кросовер поставляється з літій-іонною полімерною батареєю потужністю 64 кВт/год. Згідно з незалежними випробуваннями, запас ходу Hyundai Kona Electric складає 415 км.

Кожен Kona EV поставляється з бортовим зарядним пристроєм потужністю 7,2 кВт, що дозволяє використовувати побутову розетку для заряджання автомобіля. Електромобіль також сумісний із будь-якою станцією швидкої зарядки постійним струмом.

З увімкненим бортовим зарядним пристроєм потужністю 7,2 кВт Kona EV поповнює заряд від 10% до 100% приблизно за 9 годин. Hyundai стверджує, що за допомогою швидкого заряджання постійного струму кросовер може заряджатися з 10% до 80% менш ніж за 50 хвилин.

 Характеристики Hyundai Kona Electric 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   167 км/год 
 Запас ходу   415 км 
 Ємність батареї   64 кВт/год 

 

Безпека

Незалежних краш-тестів електричного Hyundai Kona 2022 поки не було.

Розміри та вага

  • Колісна база – 260 см,
  • Довжина – 418 см,
  • Ширина – 180 см,
  • Висота – 155 см.

Споряджена маса кросовера становить 1708 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Kona EV 2022 випускається у двох комплектаціях: SEL і Limited. Обидві версії Кона Електрик оснащені однаковою 201-сильною електричною трансмісією із запасом ходу в 415 км.

Попередній огляд Електричний Volkswagen ID.4 2022: огляд авто
Вибрати Volkswagen ID.4 2022 в каталозі Automoto.ua
Знайти седан Ніссан Альтіма 2022 на автобазарі Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Nissan Altima 2022: економний та практичний