Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2021

15 квітня 2021

Новий Volkswagen Passat 2021 року відрізняється продуктивністю і тією самою знаменитою німецькою якістю за доступною ціною. Середньорозмірний седан VW дійсно може похвалитися комфортабельною поїздкою, всім популярним обладнанням і просторим заднім сидінням, що точно сподобаються людям з сім'єю. 

Купити новий автомобіль Фольксваген Пассат 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Передньопривідний Volkswagen Passat має надійну чотирициліндрову трансмісію і середні показники економії палива, а ось конкуренти - гібридні моделі і повний привід. Варто визнати: Пассат 2021 роки не найспортивніший седан в класі, але він і не претендує на такий статус. Автомобіль створений для людей, які зацікавлені в якісному і добре обладнаному транспортному засобі, а не в "стильній фішці". 

Нове в 2021 році 

Volkswagen не вносить жодних серйозних змін в Passat 2021 року. Ось що буде нового:

  • відмова від версії оформлення салону SEL;
  • додавання адаптивного круїз-контролю в стандартну комплектацію.

Кому варто купити? 

Оновлений Фольксваген Пассат 2021 сподобається тим, хто шукає простий седан, в якому вистачає місця для пасажирів та їхніх речей. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Іноді бути старим - це добре. Наприклад, якщо це вино або антикварні речі. Але для Volkswagen Passat вік здається тягарем. Пассат 2021 року засновано на моделі четвертого покоління, що дебютувала в 2012, майже десять років тому. Отже, він поступово відходить на другий план в класі седанів середнього розміру. З іншого боку, авто перетворюється в класику. 

Якщо ви твердо налаштовані на придбання моделі - придивіться до торішньої машини. Volkswagen зробив повний рестайлінг Passat в 2020. Ви можете купити новий Фольксваген Пассат минулого року випуску і заощадити. 

Volkswagen Passat або Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta - компактний седан, який коштує дешевше, ніж Passat. Це означає, що якщо ви розглядаєте базовий Passat, сміливо можете вибрати Jetta SE середньої потужності та отримати більше функцій, наприклад, передні сидіння з підігрівом. Jetta також пропонує більш сучасні технологічні особливості: 8-дюймовий сенсорний екран і 10,25-дюймовий цифровий приладовий щиток. Єдина причина вибрати Passat замість Jetta - потреба в додатковому пасажирському і вантажному просторі, які надає Passat.

Volkswagen Passat або Toyota Camry

Toyota Camry є одним з кращих автомобілів середнього розміру на ринку. У Camry простіша інформаційно-розважальна система з трохи більшим сенсорним екраном. Седан від Toyota оснащений великою кількістю стандартних функцій безпеки, в порівнянні з VW. Та й салон у Камрі виглядає якіснішим. Базова Camry поставляється з потужним чотирициліндровим двигуном. Також доступний ще продуктивніший V6, якого ви не знайдете в Passat. Однозначно, краще вибрати Toyota Camry.

Салон

У салоні Пасату можуть розміститися п'ять чоловік, місця для дорослих предостатньо. Сидіння зручні і забезпечують достатню підтримку в тривалих поїздках. Водійське крісло і рульове колесо мають хороше регулювання, що зручно як для невисоких, так і для високих людей. Спрощує управління хороша оглядовість і легкозчитувана приладова панель Volkswagen Passat. Хоча водійське місце багато хто вважає занадто лаконічним на вигляд. 

Volkswagen Passat отримав салон з якісних матеріалів з продуманим інтер'єром. Однак деякі критики відзначають, що в дизайні Passat немає нічого особливого.

Багажник Passat становить 450 літрів, що достатньо для автомобіля середнього розміру. Ви також можете скласти задні сидіння повністю або в пропорції 60/40, що дуже зручно при завантаженні громіздких предметів.

Passat оснащений інформаційно-розважальною системою Volkswagen MIB, якою легко користуватися. Вона складається з сенсорного екрану, фізичних кнопок управління для аудіо та клімату, а також стандартної інтеграції смартфона через Apple CarPlay і Android Auto. Єдиний недолік полягає в тому, що сенсорний екран замалий в порівнянні з багатьма конкурентами. 

Відео тест-драйв Volkswagen Passat 2021 року

Технічні характеристики 

Фольксваген Пассат 2021 зберіг свої технічні характеристики з торішнього рестайлінгу. Під капотом у седана той самий стандартний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 174 к.с. Він з'єднаний з шестиступінчастим автоматом. Хоча деякі конкуренти пропонують варіанти двигунів з більшою потужністю, турбо-четвірка Passat досить сильна для поїздок по місту і по шосе. Коробка передач Volkswagen Passat працює без нарікань. 

Оцінки витрат бензину Passat відповідають середнім в класі. Цей Volkswagen в змішаному циклі витратить близько 8.7 л на сотню кілометрів.

Покупцям, орієнтованим на комфорт, швидше за все, сподобається плавність ходу, точне рульове управління і маневреність Passat. Проте тим, хто вибирає продуктивність, доведеться пошукати інший автомобіль.

Передній привід входить у стандартну комплектацію Volkswagen Passat.

Безпека

Американський Страховий інститут дорожньої безпеки дав VW Passat 2021 року найвищий рейтинг Good у всіх шести тестах на ударостійкість. Але фари Passat отримали другу найнижчу оцінку Marginal за якість освітлення. 

У той час як навіть базова модель має кілька стандартних технологій допомоги водієві, тільки топова модель оснащена найсучаснішим обладнанням. Системи працюють добре: адаптивний круїз підтримує пристойну відстань в пробках і утримує швидкість на спуску. Монітор сліпих зон теж працює непогано. 

Розміри і вага 

Оновлений Фольксваген Пассат 2021 становить близько 4.9 м. Його споряджена маса складає 1503 кг, а повна маса - 2030 кг.

Можливі комплектації 

Комплектації Фольксваген Пассат 2021 роки не поповнили нову модель. Навпаки, кількість версій автомобіля зменшилася. Виробник пропонує Volkswagen Passat в трьох варіантах: S, SE і R-Line. Кожна комплектація оснащена однією і тією ж трансмісією: 2,0-літровий турбований 174-сильний чотирициліндровий двигун і шестиступінчаста АКПП. 

Базова комплектація S оснащена великою кількістю інформаційно-розважальних і безпечних технологій, тому сподобається багатьом покупцям. Тим, хто шукає більше комфорту, слід перейти на модель SE, яка додає седану передні сидіння з підігрівом і запуск кнопкою.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2021
Купити новий автомобіль Dodge Durango 2021 на автобазарі Dodge Durango 2021
Купити новий автомобіль БМВ Х7 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X7 2021