Огляд Volkswagen Passat 2022: універсальний седан

21 липня 2022

Volkswagen Passat - один із найпопулярніших седанів на авторинку. Модель існує вже 49 років! Історія седана вартує поваги та уваги. Але що допоможе Volkswagen Passat приваблювати покупців та випереджати конкурентів у 2022 році?

Вибрати на автобазарі Automoto.ua новий седан Фольксваген Пассат 2022

Нове у 2022 році

Volkswagen Пассат залишився без помітних змін у дизайні та технічних характеристиках.

Кому варто купити? 

У седана, можливо, не наймодніший стиль кузова у наші дні, але Volkswagen Passat вдалося зберегти популярність. Це стильний, стриманий сімейний автомобіль із просторим салоном та містким багажником, який легко впорається з усіма своїми обов'язками.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Volkswagen Пассат 2022 залишився без помітних змін, а нова модель очікується в 2023 році. Це означає, що є сенс переглянути пропозиції авторинку. Актуальна версія (В8) існує з 2014 року, а серйозну модернізацію отримала в 2020 році. Згідно чуток, наступне покоління (В9) культового авто буде представлене тільки в кузові універсала або навіть хетчбека. Тому, якщо вам цікавий саме седан – встигніть обрати свій Пасат на автобазарі!

Салон

Volkswagen Passat 2022 демонструє продуманий, елегантний стиль, який сподобається широкій аудиторії. І навряд чи він старітиме так само швидко, як яскравий дизайн. Інтер'єр седана довго зберігає актуальність і це "фішка" Пассат.

Починаючи з базової комплектації SE, сидіння водія та переднього пасажира мають регулювання по висоті, а крісло водія також пропонує регулювання нахилу подушки сидіння, опору для стегон та електрично регульовану спинку. 
Простору в салоні Passat достатньо на обох рядах. Навіть високим дорослим пасажирам буде зручно на задніх сидіннях.

 

Багажник оновленого Volkswagen Пассат 2022 має зручну форму та відмінний розмір. Ви отримуєте 586 л вантажного простору відділення із піднятими спинками задніх сидінь. Останні опускаються вперед у співвідношенні 60/40 (універсал отримує корисніший поділ 40/20/40), створюючи 1152 літрів багажного відділення. Найголовнішим обмежуючим фактором VW Passat щодо практичності є той факт, що це седан, а не хетчбек. Якщо вам потрібний кращий доступ до багажника, купіть універсал.

Інформаційно-мультимедійні технології Пасату перебувають на гідному рівні. Дизайн центральної консолі та сенсорного екрану акуратний, аналогова панель приладів Volkswagen Passat замінена цифровим екраном, який можна налаштувати за власним смаком. 

Стандартна інформаційно-розважальна пропозиція на SE включає 6,5-дюймовий сенсорний екран, підключений до стереосистеми з вісьмома динаміками, і можливістю бездротового з'єднання з Apple CarPlay, Android Auto і MirrorLink. Версія SE Nav отримує більший 8,0-дюймовий сенсорний екран з можливістю підключення Bluetooth, супутниковою навігацією, функцією SMS та парою з двома смарт-пристроями. SEL отримує все це, а також радіо DAB та голосову активацію. 

Модель R-Line Edition і плагін-гібриди GTE Advance єдині, хто пропонує стандартну топову версію Discover Navigation Pro, яка додає 9,2-дюймовий сенсорний екран із голосовим керуванням 3D-картами, жорсткий диск SSD на 64 ГБ. Discover Navigation Pro замінює цифрову приладову панель Volkswagen Пассат 10,25-дюймовим TFT-екраном з високою роздільною здатністю.

Відео тест-драйв Volkswagen Passat  2022 року

Технічні характеристики

Оновлений Volkswagen Пассат 2022 пропонує ряд бензинових і дизельних двигунів, а також плагін-гібрид.
Бензинова лінійка нового VW Passat складається з 1,5-літрових і 2,0-літрових чотирициліндрових двигунів TSI з турбонаддувом, а також початкового рівня 1,5 TSI EVO потужністю 150 к.с. і 250 Нм крутного моменту. 2,0-літровий TSI підвищує потужність Passat до 190 к.с. 

Також є Passat із бензиновим 1.4 TSI, який розвиває потужність 125 к.с. або 150 л.с. 

Лінійка дизельних двигунів представлена ​​1,6-літровим TDI потужністю 120 к.с. Флагманом став твін-турбодизель 2.0 BiTDI потужністю 240 л. і крутним моментом 500 Нм. Доступний також середній варіант: 2,0-літровий TDI потужністю 150 л. І він є оптимальним вибором, якщо ви не плануєте регулярно тягати важкі вантажі. Це не тихий дизельний двигун, але він потужний, плавний і ефективний.

Плагін-гібрид VW Passat GTE поєднує бензиновий двигун 1,4 TSI з електромотором. Він видає 218 л.с. і може проїхати близько 40 км. тільки на електриці.

Седани Passat представлені передньо- та повнопривідними версіями. Автомобілі з системою 4Motion пропонуються тільки з 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач DSG. Для решти лінійки доступний варіант шестиступінчастої МКПП.
 

 Характеристики Volkswagen Passat 
 Потужність  125-240 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   4,7 л/100 км
 Об'єм паливного бака   84 л 

 

Безпека

Кожен Volkswagen Passat 2022 модельного року має систему автоматичного екстреного гальмування (AEB), яка допомагає в маневрах на низькій швидкості. Крім того, є широкий спектр систем безпеки, у тому числі контроль тиску в шинах та система, яка стежить за уважністю водія. У комплектації R-Line стандартною є система допомоги в утриманні смуги

Розміри та вага 

  • Колісна база 278 см,
  • Довжина 476 см, 
  • Ширина 183 см,
  • Висота 178 см.

Вага автомобіля залежить від комплектації та становить від 1450 до 1678 кг.

Можливі комплектації 

Купити новий Volkswagen Пассат в 2022 році можна в комплектаціях SE, SE Nav, SE Business, SEL R-Line.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Corolla Hybrid 2022: вибір раціоналістів
Вибрати нову Тойота Королла Гібрид 2022 на автобазарі Automoto.ua
Вибрати нову Тесла Модель Х 2022 на автобазарі Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Tesla Model X 2022: огляд авто