Огляд тест-драйву: Volvo V60 2021

15 червня 2021

Volvo V60 2021 року - один з останніх у своєму роді. За кілька десятиліть вподобання покупців змінилися від універсалів до мінівенів та позашляховиків, тому більшість автовиробників прибрали універсали з модельних рядів. 

Купити новий автомобіль Вольво В60 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Але шведський бренд йде своєю дорогою і пропонує Volvo V60 - красивий, добре обладнаний автомобіль, з довгим списком стандартних функцій безпеки. Можливо, йому не вистачає корисності позашляховика Volvo XC60, але менший розмір робить його дає більше переваг на дорозі. А якщо ви шукаєте щось дійсно спортивне, подивіться на плагін-гібрид Volvo V60 Recharge Polestar Engineered.

Нове в 2021 році 

  • моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду та світлодіодні фари тепер входять в стандартну комплектацію;
  • комплектація Volvo V60 Polestar перейменована в Recharge.

Кому варто купити? 

V60 - відмінний вибір для тих, хто хоче універсальності і зручності позашляховика, але при цьому не готовий відмовитися від динаміки руху седана. Вам варто купити новий Вольво В60, якщо хочете отримати один з найкрасивіших і найстильніших салонів в цьому сегменті, довгий список функцій активної безпеки V60 та традиційну скандинавську практичність. 

Нове або б/у авто?

Volvo V60 2021 роки не отримав настільки вагомих змін, які б спонукали до покупки нової моделі. Поточне покоління дебютувало в 2019 році, в 2020 були представлені гібридні версії. Вам буде легко знайти б/у Вольво в комплектації, яка не поступається новій. Зате коштує дешевше. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volvo V60 або Audi A4 Allroad

Audi A4 Allroad - відмінний вибір в класі універсалів. Його стандартний повний привід, енергійний чотирициліндровий двигун і плавна автоматична коробка передач з подвійним зчепленням допомагають забезпечити спокійну і досить маневрену поїздку. A4 Allroad дорожчий, ніж V60, але у нього більше вантажного простору і простіша інформаційно-розважальна система. Складіть всі аргументи й переконайтеся, що Audi перемагає Volvo в цьому порівнянні.

Volvo V60 або Volvo V90

Volvo V90 - по суті велика версія V60. Обидві моделі мають безліч стандартних інформаційно-розважальних функцій, комфортну поїздку і однаковий базовий двигун з турбонаддувом. Однак є деякі помітні відмінності. V90 пропонує трохи більше внутрішнього простору і поставляється з просунутими стандартними функціями безпеки, серед яких частково автоматизована система керування Pilot Assist. V60 доступний як плагін-гібрид, а V90 оснащений 316-сильним чотирициліндровим двигуном з подвійним наддувом. Якщо ви не проти витратити кілька тисяч доларів на додаткові стандартні функції та трохи більший салон, ймовірно, віддасте перевагу V90. Якщо бюджет обмежений або ви зацікавлені в покупці плагін-гібрида, зупиніться на V60.

Салон

Усередині V60 можуть розміститися п'ять чоловік. Сидіння переднього ряду комфортні для тривалих поїздок. Задні крісла цього Вольво набагато зручніші, ніж у конкурентів. 

Головний недолік - жорсткість ходу, яка передає в кабіну більше вібрацій, ніж у інших розкішних автомобілів. У салоні залишається приємна тиша до швидкостей по шосе, потім з'являється слабкий шум вітру. При сильному натисканні на педаль акселератора двигун часто видає грубі звуки.

Шведи створили для Вольво В60 традиційно привабливий інтер'єр. Салон V60 - один з найрозкішніших в своєму класі. Він відрізняється першокласними матеріалами, включаючи стандартну шкіряну обшивку і дерев'яні елементи. Це зразок простого та елегантного скандинавського дизайну. 

У Volvo V60 середній багажник за мірками класу універсалів. За задніми сидіннями є 665 л вантажного простору і 1441 л при складених кріслах. Завантажувати багаж досить легко завдяки низькій вантажній підлозі та стандартним заднім дверям з функцією гучного зв'язку.

Інформаційно-розважальна система Volvo Sensus входить в стандартну комплектацію V60. Це непогана мультимедіа, але до неї треба звикнути. Деякі елементи управління мають нестандартні значки, а багато основних функцій вимагають використання сенсорного екрану.

Відео тест-драйв Volvo V60 2021 року

Технічні характеристики

Volvo V60 не поступається конкурентам за технічними характеристиками. У стандартному універсалі під капотом знаходиться 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 250 к.с. Ця силова установка робить авто динамічним як в місті, так і на трасі. Volvo V60 набирає розгін до першої сотні за 6.4 с. та їде з максимальною швидкістю 210 км/год (швидкість обмежена електронікою). 

Плагін-гібрид Recharge складається з 2,0-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом і електродвигуна, які в сумі видають 415 л.с. Всі версії Вольво В60 оснащені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з плавним перемиканням передач.

Базовий V60 в змішаній поїздці витрачає близько 9.0 л/100 км. 

Гібридний універсал витрачає еквівалент 3.9 л/100 км при використанні електроенергії та 7.8 л/100 км при залученні бензинового двигуна. Він також може проїхати 35 км тільки на електротязі.

Довгий універсал добре збалансований і стійкий на поворотах, навіть коли їде на максимальній швидкості. Рухи кузова знаходяться під контролем, що дає V60 одну з основних переваг: практичність, подібну позашляховику, та впевненість в управлінні спортивним седаном. У місті може бути складно натискати на педаль гальма для стабільної плавної зупинки. Є кілька режимів руху, які дещо змінюють реакцію рульового управління і дросельної заслінки.

Безпека

IIHS назвав V60 2021 року "Кращим вибором безпеки +" і присвоїв йому найвищу оцінку «Superior» у всіх шести категоріях краш-тестів. Фари Вольво отримали оцінку «Добре» за якість освітлення дороги. 

Розміри і вага 

Volvo V60 не змінив свої розміри з минулого року. Довжина кузова універсала складає 4.75 м, вага від 1729 кг до 2053 кг.

Можливі комплектації 

Volvo V60 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: Momentum (базовий), R-Design, Inscription, Cross Country і Recharge (плагін-гібрид). Перші три комплектацій оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і переднім приводом. 

Volvo V60 Cross Country 2021 поставляється з тим же силовим агрегатом плюс повний привід. Комплектація Recharge - це плагін-гібридна модель, яка також стандартно поставляється з усіма ведучими колесами.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X2
Купити новий автомобіль БМВ Х2 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Інсайт 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2021