Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2021

27 серпня 2021

Chevrolet Spark 2021 - міська малолітражка. Цей компактний автомобіль відразу викликає прихильність до себе. Невеликі розміри і легка маневреність роблять його придатним для поїздок містом, хоча на високих швидкостях він може здатися недостатньо потужним. Цей Chevy також оснащений безліччю стандартних технологій.

Купити новий автомобіль Шевроле Спарк 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак передні сидіння не дуже зручні, а другий ряд малий навіть для малолітражки. Хоча Chevrolet Spark є хетчбеком, у нього не такий великий багажник.

Нове в 2021 році 

Шевроле Спарк не отримав серйозних оновлень в 2021 році.

Кому варто купити?

Якщо вам потрібен автомобіль, який без проблем переміщується в міському середовищі, вписується в обмежений простір і обмежений бюджет, придивіться до Spark. Маленьке, легке і зручне для парковки авто Шевроле Спарк ідеально відповідає всім вимогам. 

Нове або б/у авто?

Істотних відмінностей між Spark 2020 і 2021 року немає. Chevrolet Spark поточного покоління дебютував в 2019 році і на автобазарі точно знайдуться варті уваги б/у авто.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Chevrolet Spark або Nissan Versa

Nissan Versa був повністю перероблений в 2020 році, і це один з небагатьох нових автомобілів, який коштує менше $ 15 000. Так, він обійдеться дорожче, ніж Spark, але, ймовірно, це кращий вибір для більшості покупців. Versa - п'ятимісний седан, а Spark - чотиримісний хетчбек. У Nissan більше місця в другому ряду, приємніший інтер'єр і довший список стандартних технологій безпеки. У нього також більше місця в багажнику, ніж у Spark. Жодна з машин не має особливо вражаючих показників розгону або керованості, але й того, й іншого цілком достатньо для поїздок містом.

Chevrolet Spark або Kia Rio

Kia Rio - привабливий малолітражний автомобіль, який пропонує приємну поїздку та збалансоване управління. У нього потужніший двигун і менша витрата палива, ніж у Spark. У стилі кузова хетчбек (ви також можете купити версію седан) у Rio є більший вантажний відсік. Ріо - кращий вибір, хоча і коштує дорожче, ніж Спарк.

Салон

Хоча більшість хетчбеків і невеликих седанів розраховані на п'ять осіб, Spark реалістичний в своїх амбіціях і вміщує чотири людини. Це означає, що задні пасажири відчувають себе максимально комфортно, хоча високі люди будуть відчувати в салоні легку клаустрофобію, незалежно від того, де вони сидять. Невеликий діапазон регулювань сидіння в Spark ускладнює пошук зручної посадки водія і пасажирів.

Салон невеликого Chevy - це суміш твердого пластику та текстилю. Саме це і варто очікувати від малолітражки початкового рівня. Незважаючи на дешеві матеріали, інтер'єр виглядає добре, тому що дизайн свіжий і сучасний.

Якщо у вашому гаражі є Spark, ваші друзі навряд чи попросять вас допомогти їм переїхати. Добре це чи погано - вирішувати вам, але об'єм вантажного відсіку в 315 л мінімальний за будь-якими стандартами. Проте цього достатньо для сумок з покупками. Якщо вам все-таки доведеться допомагати з переїздом, задні сидіння складуться в пропорції 60/40, щоб звільнити простір в 770 л.

У центрі приладової панелі Шевроле Спарк розташований семидюймовий сенсорний інформаційно-розважальний дисплей. Також є яскрава і корисна комбінація приладів, яка врівноважує центральний спідометр з тахометром з боків та дисплеї з інформацією для водія. 

Інформаційно-розважальна система Chevrolet Infotainment 3 встановлена на всіх моделях авто Chevrolet Spark. Мультимедіа може похвалитися функціями Android Auto і Apple CarPlay, а також потокової передачею звуку по Bluetooth та точкою доступу Wi-Fi 4G LTE. Топова комплектація додатково покращена супутниковим радіо SiriusXM, але базова модель обходиться без нього. Тим не менш, ви отримуєте пару USB-портів і звукову систему з чотирма динаміками. 

Відео тест-драйв Chevrolet Spark 2021 року

Технічні характеристики

Chevrolet Spark - один з небагатьох нових автомобілів, які ви можете купити з потужністю менше 100 кінських сил: у Spark 98 "конячок". Скромний 1.4-літровий чотирициліндровий двигун розганяє Spark до 100 км/год за 10.8 секунд. Стандартна п'ятиступінчаста механічна коробка передач добре поєднується з мотором. Chevrolet Spark пропонує і інший варіант - безступінчатий автомат (CVT). 

Chevy Spark з механічною коробкою передач демонструє витрату палива близько 7 л/100 км. Однак бензобак Шевроле Спарк крихітний та вміщує всього 34 літри бензину. 

Недолік потужності Chevy Spark компенсується малою вагою і короткою колісною базою. Рульове управління на низьких швидкостях добре зважене, з на диво високим рівнем зворотного зв'язку, що робить хетчбек ідеальним для парковки. Гальма легко регулювати, а гальмівне зусилля адекватно вазі автомобіля. 

А як щодо ходових якостей? Підвіска зручна та досить податлива, але оскільки це маленька машина з крихітними шинами, нерівності в можуть вибити її з колії. В цілому Шевроле Спарк досить зручний, плавний і маневрений для міста. 

Безпека

Хетчбек Шевроле Спарк не призначений для ризику на високих швидкостях, найбезпечніше він відчуває себе місті. 

IIHS провів два краш-тесту Chevrolet Spark, присвоївши йому найвищу оцінку «Добре» як в тесті з помірним перекриттям спереду, так і в бічному тесті.

Хоча в Шевроле Спарк трохи не вистачає функцій безпеки, він може похвалитися набором з десяти аербегів. Всі моделі оснащені камерою заднього виду та системою контролю тиску в шинах. Топова версія 2LT може похвалитися задніми датчиками паркування.

Розміри і вага 

Як і варто було очікувати, Spark не займає багато місця. Його довжина складає всього 3.64 м, а ширина - 1.6 м зі складеними дзеркалами. Споряджена маса варіюється в залежності від комплектації: базова версія з МКПП важить всього 1019 кг, топова з АКПП - 1049 кг. З такими габаритами паркуватися дуже просто.

Можливі комплектації 

Шевроле Спарк 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: LS, 1LT, ACTIV і 2LT. Технічні характеристики Chevrolet Spark стандартні для всіх версій: 98-сильний двигун, п’ятишвидкістна механіка, привід на передні колеса. Коробка-автомат доступна в кожній моделі в якості опції.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2021
Купити новий автомобіль Вольво СХ40 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Авалон 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2021