Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2021

2 червня 2021

Honda HR-V 2021 - компактний позашляховик або, простіше кажучи, кросовер. Автомобіль зарекомендував себе як недорогий, просторий, тихий і маневрений. 

На жаль, 1,8-літровий двигун не дотягує до конкурентів по потужності та занадто голосно працює. До того ж, його інформаційно-розважальна система жахливо незручна й повільна. 

Нове в 2021 році

Кросовер Honda HR-V в 2021 році не отримав серйозних змін. 

Кому варто купити? 

Хонда ХРВ є хорошим вибором в сегменті малолітражних позашляховиків. Вам сподобається HR-V, якщо шукаєте практичний невеликий кросовер з добре побудованою кабіною, великим вантажним простором і відмінною маневреністю.

Нове або б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

У моделях 2021 року буде внесено лише незначні зміни: спортивні версії HR-V отримають новий дизайн коліс і тонування скла на задніх вікнах.

Складно рекомендувати купити нову Хонда ХРВ. Краще пошукати варіанти минулих років - ви заплатите менше, але отримаєте все те ж саме. 

Honda HR-V або Toyota C-HR

Toyota C-HR - непоганий малолітражний позашляховик. Головна перевага Toyota полягає в довшому списку стандартних функцій, який включає Apple CarPlay і сенсорний екран. Обидві ці можливості доступні в HR-V, але не є стандартними. Toyota C-HR також має вищий показник прогнозованої надійності. 

В інших аспектах модель від Honda є чудовим позашляховиком. У неї кращі матеріали кабіни, більше вантажного та пасажирського простору, помітно потужніший двигун. На відміну від C-HR, HR-V може комплектуватися повним приводом. 

Honda HR-V або Hyundai Kona

Hyundai Kona - один з кращих позашляховиків в класі. У порівнянні з Honda, він має більше стандартних технічних функцій і помічників водія. У Kona також є варіант динамічного двигуна з турбонаддувом, а його гнучке управління перетворює водіння в задоволення. Автомобіль від Хюндай може похвалитися вищим прогнозованим рейтингом надійності. У HR-V трохи кращі показники економії палива і просторіший багажник, але в цілому Kona - кращий вибір.

Салон

В HR-V можуть сісти п'ять чоловік. Салон - одна з яскравих особливостей кросовера. У ньому достатньо місця для дорослих, які можуть розташуватися з однаковим комфортом на передньому чи задньому ряду. 

Посадка водія буде ідеальною, тому що є широкий набір регулювань крісла. Передній і бічний огляд чудові завдяки вдало розташованим тонким переднім стійкам, низькій приладовій панелі, а також великому лобовому склу та вікнам. Оглядовість ззаду хороша, а сліпа зона HR-V дуже незначна, так як заднє скло велике. 

У Honda HR-V красивий, добре підігнаний салон з якісними пластиковими поверхнями і добротним оздобленням. Тканинна оббивка входить в стандартну комплектацію. 

Об’єм багажника Honda HR-V варіюється в залежності від трансмісії, але в цілому він хороший для сегмента. У моделях з переднім приводом за задніми сидіннями є 690 л. При складанні задніх крісел виходить 1665 л. Повнопривідні моделі пропонують 656 л за задніми сидіннями і 1630 л або 1583 л в складеному вигляді, в залежності від рівня оздоблення салону.

Це не тільки відмінні показники для класу. На додачу ви отримуєте заднє сидіння Magic Seat від Honda, яке можна складати різними способами, щоб розмістити довгі або громіздкі предмети.

Інформаційно-розважальна система в базовій комплектації HR-V має прості у використанні фізичні елементи управління для налаштування клімату і звуку, але в ній відсутня розширена інтеграція зі смартфоном. У той час як топові версії отримали більш просунуті функції, в тому числі можливість підключення смартфона через Apple CarPlay і Android Auto, майже всі налаштування аудіо виконуються через сенсорний екран. Фізичні елементи управління кліматом замінені панеллю кнопок з тактильним зворотним зв'язком, які важко використовувати під час водіння. 

Відео тест-драйв Honda HR-V 2021 року

Технічні характеристики

Нова Honda HR-V 2021 будь-якій комплектації має під капотом 1,8-літровий чотирициліндровий 141-сильний двигун. Він з'єднаний з варіатором (CVT). Думка критиків розділяється: одні вважають, що коробка передач Хонда ХРВ працює відмінно, інші - що вона тільки підкреслює слабкість двигуна. 

Силовий агрегат хороший для пересування по місту, але він починає напружено пихкати, коли автомобіль завантажений людьми або речами. Прискорення йде повільно - 10.2 с до 100 км/ч. 

Один з небагатьох показників Honda HR-V 2021, що радують в технічних характеристиках - поганий апетит до бензину. Витрата палива передньопривідною версії Хонда ХРВ становить всього 7.6 л/100 км. Це відмінна цифра для субкомпактного кросовера-позашляховика.

HR-V зберігає самовладання на поворотах, а точне рульове управління і потужні гальма додають переваг. Поїздка в цілому зручна, але нерівності дороги ви відчуєте.

Безпека

Страховий інститут дорожньої безпеки дав новій Honda HR-V 2021 вищу оцінку "Good" у всіх шести краш-тестах. Комплектації HR-V EX і EX-L отримали другу найнижчу оцінку "Marginal" за якість світла головної оптики, в той час як комплектації LX і Sport отримали найнижчу оцінку "Poor".

У версії EX і вище виробник додає Honda Sensing - комплект фірмових засобів безпеки. До них відносяться адаптивний круїз-контроль, допомога в утриманні смуги руху, запобігання лобових зіткнень. Системи працюють відносно добре, хоча адаптивний круїз-контроль зберігає досить велику відстань слідування - навіть якщо налаштувати мінімальну дистанцію.

Розміри і вага

Кузов HR-V становить 4.32 м в довжину. Його споряджена маса коливається від 1318 до 1428 кг.

Можливі комплектації 

Honda випускає HR-V 2021 року в чотирьох комплектаціях: LX, Sport, EX і EX-L. Всі версії Хонда ХРВ мають чотирициліндровий двигун і безступінчасту автоматичну коробку передач (CVT). Кожен кросовер має передній привід, за доплату можна додати повний привід. 

Краще відмовитися від скромно оснащеної базової версії на користь хоча б Sport або EX, що поставляються з додатковим технічним обладнанням і помічникам для підвищення безпеки.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2021
Популярні новини