Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2021

1 червня 2021

Тойота Тундра 2021 року - найстаріший пікап в класі. Але він все одно залишається відмінною робочою вантажівкою. Кожна версія оснащена 381-сильним двигуном V-8, тому Tundra може багато чого запропонувати, включаючи вражаючі стандартні можливості буксирування. Салон за розмірами нагадує невелику квартиру, але все ж страждає від застарілого дизайну і посередніх матеріалів. 

Купити новий автомобіль Тойота Тундра 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

В 2021 році Тойота додала моделі Тундра спеціальні пакети зовнішнього вигляду Trail і Nightshade.

Кому варто купити? 

Нова Toyota Tundra 2 021 - автомобіль для тих, хто має потребу в потужному пікапі та вважає японський бренд найкращим. Все ж це специфічна модель. 

Недолік об'єктивних показників продуктивності Tundra компенсується індивідуальністю. 5,7-літровий V8 приверне гучним звучанням увагу оточуючих, а позашляховий пакет дозволить відчути себе героєм в багнюці. До того ж, куди б ви не пішли і що б не робили, ця велика Toyota буде нагадувати, що ви керуєте пікапом, а не якимось пластиковим псевдопозашляховиком.

Нове або б/у авто? 

Toyota внесла лише незначні зміни в Tundra на 2021 рік, додавши пару нових спецверсій. Вони зосереджені на змінах стилю Тойота Тундра 2021, а не на поліпшеннях функцій чи технічних характеристик. Якщо вас не дуже приваблюють комплектації з новим дизайном, можете сміливо шукати на автобазарі модель минулих років випуску. Останні серйозні зміни пікапа Тойота робила в 2014 році, тому у вас буде великий вибір авто з пробігом

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ж вас дуже приваблює Toyota Tundra, можливо, в наступному році з'явиться абсолютно нова модель. На це натякають шпигунські фотографії в мережі.

Toyota Tundra або Ford F-150

Ford F-150 завжди претендує на перше місце в рейтингах пікапів, тому що він робить майже все добре. F-150 може буксирувати більше 5895 кг, що є одним з найвищих показників в класі, і має набагато більшу вантажопідйомність, ніж Tundra. Вантажівка від Форд пропонує півдюжини варіантів двигунів, від V6 до V8, а також варіанти з турбонаддувом і дизельні силові агрегати. Ford також демонструє плавнішу поїздку та краще управління, ніж Toyota. До того ж, хоча F-150 не зовсім люксовий автомобіль, він має вражаючий салон з актуальними функціями комфорту.

Toyota Tundra або Toyota Tacoma

Toyota Tacoma - компактний пікап, тому скоріше нагадує меншого брата Tundra, ніж серйозного конкурента. Очевидно, що Тундра більша, у неї просторіша кабіна та підвищена буксирно-тягова здатність. Також у неї набагато потужніший двигун. Tacoma, з іншого боку, виглядає сучасною, з кращою якістю внутрішньої збірки і актуальними технічними функціями. Пікап Tacoma також є відмінною вантажівкою для бездоріжжя завдяки двом комплектаціям TRD (TRD Off-Road і TRD Pro), і у нього менша витрата палива, ніж у Tundra.

Салон

Автомобіль Тойота Тундра представлений з двома версіями кабін: звичайною і збільшеною. Обидві мають два ряди сидінь і вміщують до шести осіб. Ви отримуєте достатньо простору і спереду, і ззаду. Місце для ніг за водійським сидінням особливо вражає в кабіні CrewMax. Однак сидіння не такі зручні, як у конкурентів по класу.

Пікап від Toyota має непогано зібраний салон з функціональним дизайном. Але кожна його деталь нагадує про те, як довго Tundra не модернізовувалась. Є багато матеріалів, які виглядають дешевими, а інтер'єр не такий стильний, сучасний або висококласний, як у більшості конкурентів.

Ви очікуєте, що пікап буде відмінним вантажним автомобілем, і Tundra відповідає всім вимогам. Модель доступна з вантажними платформами розміром 1.7м, 2.0м, і 2.45 м, в залежності від стилю кабіни.

У подовженій кабіні Double Cab є відділення для зберігання речей під заднім сидінням, якого немає в інших версіях. 

Стандартна інформаційно-розважальна система Entune працює нормально, сенсорний екран не страждає від проблем з реакцією. Однак інтерфейс не такий зручний, як у деяких конкурентів. Віртуальні кнопки маленькі, тому в деяких меню та функціях складно переміщатися.

Відео тест-драйв Toyota Tundra 2021 року

Технічні характеристики

Toyota Tundra має доісторичні технічні характеристики. Незалежно від комплектації або варіанту зовнішнього вигляду, Тундра пропонує всього один силовий агрегат - 5,7-літровий V8, який видає 381 к.с. У 2019 Toyota прибрала з комплектацій Tundra всі двигуни, крім цього.

Силовий агрегат працює в парі з автоматом-шестиступкою та приводом на задні колеса. Такий тандем розганяє пікап до першої сотні за 6.4 с.

Toyota Tundra має найбільші показники витрати палива серед пікапів - близько 15.7 л/100 км в змішаному циклі.

Навіть за стандартами вантажівок керованість і ходові якості Тундра залишають бажати кращого. Підвіска погано поглинає нерівності дороги, а її розмір ускладнює маневреність в тісноті.

Якщо збираєтеся регулярно підкорювати бездоріжжя, вибирайте Toyota Tundra TRD Pro 2021. Ця версія має 20-дюймові легкосплавні диски TRD Sport, спортивні амортизатори Bilstein, захисні пластини, буксирні гаки, передні і задні стабілізатори поперечної стійкості TRD, а також передні ковшоподібні сидіння та різні деталі інтер'єру з фірмовим логотипом TRD.

Безпека

IIHS оцінив Тойота Тундра найвищим рейтингом Superior за стандартну систему запобігання зіткнень спереду.

Розміри і вага

Довжина кузова Тойота Тундра - 5.8 м, висота - 1.96 м, ширина - 2.0 м. Важить пікап в спорядженому стані близько 2720 кг.

Можливі комплектації 

В 2021 році Tundra випускається в шести комплектаціях: SR, SR5, Limited, TRD Pro, Platinum і 1794 Edition. Однак, перш ніж вибирати варіант оформлення салону, вам необхідно визначити, яку кабіну і вантажну платформу ви хочете. Майте на увазі, не кожна версія салону доступна з обома стилями кабіни або всіма трьома варіантами довжини кузова. Ви можете додати повний привід до будь-якої моделі (крім TRD Pro, яка входить в стандартну комплектацію 4WD). 

Для детального ознайомлення з лінійкою Тундра і можливими комбінаціями кабіни, вантажної платформи та стилю оформлення, зверніться до найближчого дилера Тойота.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2021
Купити новий автомобіль Мазда МХ-5 Міата 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда ХРА 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2021