Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2022

26 січня 2022

Hyundai Ioniq 2022 - гібридна модель в кузові хетчбек. Модель настільки ж доступна, як і ефективна. Базова версія обійдеться близько $23 000 доларів і витрачатиме всього 4,0 л/100 км у комбінованому режимі поїздки.

Хюндай Іонік 2022 також радує якісно зібраним салоном, просторими передніми сидіннями та містким багажним відділенням, безліччю функцій безпеки та тривалою гарантією від виробника. 

Однак цей Hyundai не є ідеальним. Нерівним асфальтом він їде невпевнено, а на задніх сидіннях пасажирам буде трохи тісно. Проте для багатьох покупців паливна економічність та ціна переважують недоліки Hyundai Ioniq.

Нове у 2022 році 

У 2022 році Hyundai знімає з виробництва версію Ioniq Electric.

Кому варто купити? 

Новий Hyundai Ioniq 2022 ідеально підходить для тих, кому потрібен гібридний або плагін-гібридний хетчбек, який не привертає до себе уваги, виглядає та їде як звичайний автомобіль. 

Дивіться також каталоги:

Нове чи б/у авто? 

Нічого не змінилося для Іонік у 2022 році, за винятком того, що версія EV знята з виробництва. Модель поступається місцем новій хвилі електромобілів Ioniq, і перший з них Ioniq 5. Крім того, спостерігається незначне підвищення цін усіх специфікацій. 

Можете подивитися на авторинку Хендай Іонік минулих років випуску. Такий автомобіль обійдеться дешевше. В Україні можна купити Hyundai Ioniq у різних комплектаціях, а також у версії електромобіля. 

Hyundai Ioniq або Toyota Prius

Hyundai розробив хетчбек Ioniq як відповідь Тойоті на Пріус. В результаті обидва авто пропонують місткі вантажні відсіки, щедрий набір стандартних функцій безпеки та доступні в гібридних та плагін-гібридних варіантах. Моделі допомагають заощадити паливо, хоча в цьому параметрі Ioniq трохи лідирує. 

Стартова ціна Ioniq нижча за вартість Prius приблизно на $1 100. Плюс він може похвалитися якісними матеріалами салону та тривалою гарантією на трансмісію. З іншого боку, Тойота Пріус пропонує плавну поїздку, доступний повний привід та трохи просторіше заднє сидіння. Обидва є чудовим вибором у класі гібридних та електричних автомобілів. Варто проїхатися за кермом і Пріуса, в Іоніка, щоб зробити правильний вибір.

Hyundai Ioniq або Honda Insight

Honda Insight пропонує кращу загальну динаміку водіння, ніж Hyundai Ioniq. Хонда швидше прискорюється, спортивніше керується і м'якше їде. Якщо ви хочете додати трохи драйву в рутинні поїздки на роботу, Хонда Інсайт стане найкращим вибором. Водночас, Ioniq дозволяє витрачати менше палива, вміщує більше речей у багажник і коштує приблизно на $1800 дешевше. Обидва варіанти варті уваги.

Салон

Хендай Іонік 2022 - це чотиридверний хетчбек з п'ятьма сидіннями. В інтер'єрі Ioniq немає нічого особливого. Він добре зібраний, має достатньо стандартних функцій, але його важко назвати вишуканим або просторим. Тим, хто сидить попереду, нема на що скаржитися, а ось заднім пасажирам не сподобаються низький дах та піднесені сидіння (під ними знаходиться акумулятор). Вибір матеріалів, здається, також відповідає тенденції доступності з великою кількістю твердого пластику. 

Принаймні багажник не сильно страждає. Ioniq Hybrid має 750 л вантажного простору за задніми сидіннями, а Ioniq Plug-In Hybrid – 651 л. Зі складеними задніми сидіннями Ioniq може вмістити об'ємніші предмети.

Інформаційно-розважальний комплекс простий у використанні завдяки великому 8-дюймовому сенсорному екрану. Інші елементи управління функціями розташовані дуже зручно і не відволікають від водіння. 

У топовій версії Limited Trim ви отримуєте 10,25-дюймовий сенсорний екран. Він також інтуїтивно зрозумілий, хоча деякі фізичні кнопки замінені на сенсорні елементи управління.

Обидві установки підтримують Apple CarPlay і Android Auto, що спрощує синхронізацію інтерфейсу вашого смартфона з мультимедійним екраном. Стандартний дисплей може підключатися бездротовою мережею для використання цих функцій, але, як не дивно, для 10,25-дюймового варіанту потрібне дротове з'єднання.

Відео тест-драйв Hyundai Ioniq 2022 року

Технічні характеристики

Hyundai пропонує хетчбек Ioniq 2022 у двох конфігураціях: Hybrid та Plug-In Hybrid. 

Гібрид поєднує 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з електромотором, акумуляторну батарею на 1,56 кВтг, автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням і передній привід. 

Плагін-гібрид має те саме базове налаштування, але з додаванням батареї на 8,9 кВтг. Обидві моделі розраховані на 139 кінських сил.

Характеристики Hyundai Ioniq не вражають. З іншого боку, він не позиціонується як спортивна модель. Іонік повільний при рушанні з місця і "робить нерви" під час обгону на швидкостях шосе. Розгін з 0 до 100 км/год за годину займає 9 секунд. 

Тим не менш, Ioniq забезпечує достатню потужність і бадьорість для поїздок містом, легко рухається заторами. 

Паливна економічність – головна цінність цього хетчбека. Позитивним моментом є те, що трансмісія працює плавно і чудово поєднує бензинові та електричні джерела енергії.

Ioniq Hybrid у комплектації Blue витрачає 4,1 л/100 км. місті та 3,9 л/100 км. на шосе. Це найкращі показники економії палива серед усіх сучасних гібридних автомобілів. Цифри трохи зростають для інших модифікацій. 

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid (PHEV) має повністю електричний запас ходу 78 км при повній зарядці. Він повертається до гібридного режиму, коли батарея розряджається або коли потрібне сильне прискорення. Ця модель витрачає еквівалент 2 л/100 км у режимі EV та 9,4 л/100 км у гібридному режимі. Заряджання займає 2 години та 15 хвилин при підключенні до розетки рівня 2 на 240 вольт.

Безпека

Тестування безпеки Ioniq 2022 ще не було. Але IIHS (Страховий інститут безпеки дорожнього руху США) оцінив майже ідентичну модель 2021 найвищим балом "добре" у всіх шести категоріях краш-тестів.

Розміри та вага 

Довжина кузова Hyundai Ioniq складає 4,48 м. Його споряджена вага коливається від 1359 до 1550 кг.

Можливі комплектації 

Купити новий хетчбек Hyundai Ioniq у 2022 році можна у чотирьох комплектаціях: Blue, SE, SEL та Limited. Всі вони мають стандартну гібридну трансмісію. Система із плагін-модулем не є обов'язковою для трьох верхніх комплектацій.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2022
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz GLA-Class 2022
Популярні новини