Шкарпетки та спрей - що допоможе покращити зчеплення шин з дорогою взимку

1 грудня 2022

Лід та сніг ускладнюють керування автомобілем. Однак це не зупиняє водіїв перед поїздками. Замість того, щоб чекати на сприятливу погоду, автомобілісти знаходять різні рішення. Ми зібрали цікаві способи покращити зчеплення шин з дорогою взимку.

Взимку слід використовувати зимові шини. Це відомо кожному власнику авто, тому не даватимемо поради про сезонні покришки окремим пунктом. Але все ж таки згадаємо про це. Адже всі наступні рекомендації спрацюють лише у тандемі із зимовими шинами. 

Спрей для покращення зчеплення коліс з дорогою

1. Возіть із собою спеціальний спрей для шин

Існує спрей для покращення зчеплення покришок із дорогою. Це допоміжний засіб, який ще називають "рідкі ланцюги".

Спрей діє до 5 хвилин і допомагає рушити з місця на зледенілій дорозі. Балончик коштує від 250 грн (грудень 2022 року) та представлений у магазинах автотоварів.

Способи покращення зчеплення зі дорогою взимку

2. Купуйте шкарпетки для шин

Неординарне рішення для зимового водіння, але варте уваги - "шкарпетки" для шин. Такий аксесуар працює за принципом ланцюгів, але має низку переваг: не створює вібрацій, не пошкоджує авто та не заплутується.

Текстильний виріб проходить безпосередньо навколо шини та допомагає покращити зчеплення з дорогою у зимових умовах. Волокна розташовані таким чином, що сніг та крига прилипають до них під час руху, роблячи покришки чіпкішими. Установка проста - потрібно лише вдягнути носок-чохол на кожне колесо.
"Снігові шкарпетки" або Snow Socks ефективні на швидкості до 50 км/год. 

Знайти шкарпетки для шин можна в інтернеті, вартість залежить від розміру та виробника. Вироби випускають для коліс різних розмірів.

Водії машин із заднім приводом можуть збільшити задню вісь для покращення зчеплення з дорогою. Достатньо додати будь-якої ваги, наприклад, мішка з піском, у багажник. 

Як їхати слизькою дорогою взимку

3. Підберіть ланцюги протиковзання

Незважаючи на всі новинки автомобільної промисловості, багато водіїв віддають перевагу зрозумілому і знайомому рішенню для руху слизькою дорогою - ланцюги. 

На задньопривідних автомобілях ланцюги протиковзання надягають на задні колеса. На передньопривідних автомобілях їх встановлюють на передні колеса, а на повнопривідних - на всі чотири колеса. Попрактикуйтесь в установці ланцюгів вдома, щоб швидко впоратися в екстремальній ситуації!

Ось ще поради, як безпечно їздити взимку.

Попередня стаття Дитина ненавидить автокрісло: 3 причини та кілька рішень
Дитина ненавидить автокрісло: 3 причини та кілька рішень
Чому авто "виє" в холодну погоду?
Наступна стаття Чому авто "виє" в холодну погоду?

Популярні новини