Opel Zafira B: надійний дизель та проблемний ксенон

13 січня 2023

Типичные поломки Опель Зафира второго поколения

Вибір покупців практичного бюджетного семимісного автомобіля часто падає на Опель Зафіра. Вибір величезний – понад 1 400 оголошень в каталозі Automoto.ua. Модель існує з 1999 року і встигла змінити чотири покоління. Одним із найпопулярніших на українському автобазарі є друга генерація з індексом “B”, яку випускали з 2005 до 2011 року. Наш пошуковий робот зібрав 950+ оголошень про продаж Опель Зафіра другого покоління. Це означає, що потрібно детальніше поговорити про нюанси вибору моделі.

Мінівен Opel Zafira оснащений системою Flex7, яка дозволяє трансформувати салон. Кількість місць може варіюватися від 2 до 7. Система FlexOrganizer забезпечує безліч зручних рішень для перевезення речей: сітки, гачки, контейнери.

1,9-літровий дизель CDTi

Власник Зафіра з 1,9-літровим дизельним двигуном CDTi може зіткнутися з відмовою водяних насосів та відмовою ременя ГРМ. Все це здатне вивести з ладу двигун. Щоб уникнути проблем, рекомендується міняти водяний насос, ремінь, натягувач та шківи кожні 65 000 км.

До того ж, авто в такій комплектації часто має несправні впускні колектори та заблоковані сажеві фільтри, ремонт яких коштує недешево.

1,7-літровий дизель CDTi

1,7-літровий дизельний двигун CDTi є надійнішим агрегатом для Opel Zafira. Але все ж таки він не застрахований від засмічення сажевого фільтра та інших типових дизельних "болячок".

Проблеми двигуна Opel Zafira другого покоління

Бензинові двигуни

Опель Зафіра В з бензиновими двигунами також представлені на українському автобазарі. Їх менше, близько третини всіх оголошень.

Ранні бензинові моделі страждали від тремтіння зчеплення, але потім проблема була виправлена. Тому, якщо ви дивитесь авто 2005-2007 років із бензиновим двигуном, зверніть увагу на педаль зчеплення.

Автоматична трансмісія

Типові проблеми Zafira з коробкою-автомат полягають в несправному теплообміннику, що викликає витік охолоджувальної рідини в систему, або переливної труби, яка не дозволяє трансмісії отримувати достатню кількість мастила.

Ксенонові фари

Ксенонова оптика Zafira часто виходить з ладу, а її ремонт "влітає в копієчку". Тому шукайте автомобіль без неї та обов'язково перевіряйте електрику в цілому. Внутрішнє освітлення та радіо теж викликають скарги власників.

Особливості вибору вживаного Опель Зафіра 2005-2011 років випуску

На що звернути увагу під час вибору Opel Zafira B 

Opel Zafira задуманий як доступний пасажирський транспорт. Це означає, що багато екземплярів на автобазарі пройшли важкий шлях в якості сімейного авто або таксі.

Під час огляду Зафіри виявіть кмітливість. Не обмежуйтесь звичайними перевірками на наявність усунених пошкоджень ДТП, незвичайних шумів двигуна, димних вихлопів. Переконайтеся, що всі сидіння ковзають і складаються так, як треба. Відкрийте та закрийте багажник кілька разів, оскільки механізм задніх дверей є слабким місцем у мінівені.

І обов'язково вивчіть каталог із 650+ відгуків про Опель Зафіра 2005-2011 – у них багато цікавих нюансів володіння.

Альтернативи Opel Zafira

  • Мазда 5 має розсувні задні двері для зручної посадки/висадки. Також Mazda 5 добре керується для такого типу автомобіля.
  • Форд C-Max - відмінний семимісний пасажирський автомобіль.
  • Кіа Каренс - місткий і добре обладнаний сімейний мінівен.
Попередня стаття Як очистити АКБ від корозії: покрокова інструкція
Як очистити АКБ від корозії: покрокова інструкція
Несправний лямбда-зонд: основні симптоми
Наступна стаття Несправний лямбда-зонд: основні симптоми

Популярні новини