Toyota Highlander 2008-2013: дрібні проблеми великого позашляховика

3 листопада 2022

Toyota Highlander обирають за дуже плавну та тиху поїздку, просторий салон та потужні двигуни. А ще – за легендарну надійність. Але навіть у Тойота можуть бути проблеми. Особливо якщо ми говоримо про авто з пробігом. Тойота Хайлендер змінила вже 4 покоління, тому на ринку представлені версії різних років випуску. Сьогодні у фокусі уваги 2-а генерація Toyota Highlander, яку випускали з 2008 до 2013 року. Які типові проблеми є у цій моделі та на що звертати увагу при виборі?

Типові проблеми Toyota Highlander 2008-2013

Підтікання масляного радіатора

Витік мастила зі шлангів масляного радіатора часто зустрічаються в Хайлендер, укомплектованому 3,5-літровим V6. Проблема проявляє себе краплями мастила під двигуном і, можливо, запахом мастила з-під капота. Якщо несправність підтвердиться, доведеться міняти маслоохолоджувач у зборі.

Далі слід перевіряти масляний радіатор під час регулярної заміни мастила.

Несправні котушки запалювання

Двигун 2GR-FE може мати проблеми з котушками запалювання. Про це сигналізує індикатор Check Engine з кодами P0351 - P0356 (первинний/вторинний ланцюг котушки запалювання). Для усунення поломки необхідно замінити котушку запалювання. Також є сенс перевірити свічки запалювання.

Проблеми двигуна вживаного Toyota Highlander 2008-2013

Протікання водяних насосів

Highlander, які випускали на початку 2-го покоління, мають проблеми з протіканням водяних насосів. "Лікується" поломка заміною водяного насоса.

Так як у Хайлендер часто зустрічаються витікання мастила, антифризу та інших рідин, рекомендується регулярно перевіряти усі шланги в авто. Також потрібно звертати увагу на краплі та калюжі під машиною.

Деренчання або "дерев'яність" керма

Toyota Highlander 2008-2013 іноді має проблеми з хрестовиною в проміжному кермовому валу. Це ускладнює кермування - з'являється деренчання, хрускіт, "розбовтаність" або надмірна жорсткість. Вирішує проблему заміна проміжного валу.

Часті поломки Toyota Highlander

Несправний кінцевик замка

Несправний вимикач замка капота може призвести до хаотичного спрацювання сигналізації. Кінцевик доведеться замінити. Але тільки після діагностики, оскільки не завжди датчик замка капота є головною причиною помилкового спрацьовування сигналізації.

На що звернути увагу під час вибору Toyota Highlander 2008-2013:

  • стан шлангів різних систем,
  • запалювання двигуна та індикатор Check Engine,
  • кермо,
  • спрацьовування сигналізації (складно виявити цю проблему в процесі огляду).

Плюси Тойота Хайлендер 2-го покоління: надійний і потужний двигун V6, місткий салон, зручне управління, комфортна поїздка, хороша оглядовість, наявність комплектації з третім рядом сидінь, скло багажника, що відкривається окремо, кліренс 206 мм, вантажопідйомність і тягове зусилля.

Мінуси Toyota Highlander 2-го покоління: багато пластику в салоні, 3,5-літровий V6 "ненажерливий", обмежений вантажний простір з піднятим сидінням третього ряду, середнє сидіння другого ряду маленьке і не дуже зручне.

Перед покупкою обов'язково ознайомтеся з відгуками власників Тойота Хайлендер 2008-2013 років випуску.  

Попередня стаття Кондиціонер та клімат-контроль: у чому різниця
Кондиціонер та клімат-контроль: у чому різниця
Вибір вживаного авто: що найважливіше в інтер'єрі
Наступна стаття Вибір вживаного авто: що найважливіше в інтер'єрі

Популярні новини