Вибір вживаного авто: що найважливіше в інтер'єрі

4 листопада 2022

Покупці автомобіля з пробігом часто зосереджуються на пробігу та технічному стані. Це важливі параметри. Але не менш важливим є салон. Адже вам у ньому знаходитись впродовж поїздок! Тому варто приділити інтер'єру трохи більше уваги під час огляду машини. Що найважливіше у салоні?

Чому важливо звертати увагу на запах в автомобілі

1. Запах

Як тільки ви відчиняєте двері машини, чуєте запах. Як пахне авто, яке ви збираєтеся купити? Чистотою? Або новим ароматизатором? А може, сигаретами? Найжахливіше - запах цвілі чи грибка. Якщо ви відчули аромат "сирості", є ризик, що перед вами "утопленник". Або машина з явними проблемами з дренажною системою, а також усіма наслідками, що випливають (у буквальному сенсі). 

Перевірте обшивку під килимками та сидіннями. Якщо є плями від води, швидше за все автомобіль був пошкоджений водою. Трапляється, що з машиною все добре, крім запаху в салоні… Врахуйте, що позбутися запаху може бути складно.

Як перевірити сидіння машини перед купівлею

2. Сидіння

Перше, що ви побачите всередині автомобіля - це сидіння. Вони у хорошому стані? Уважно огляньте усі ряди крісел. Чи є розриви, потертості чи сліди зношування обшивки? Сядьте на сидіння та оцініть, наскільки вони комфортні. Перевірте всі крісла, а не лише водійське. Адже якщо ви часто їздите з пасажирами, задній ряд виявиться незручним, засмутитесь потім.

Як перевірити подушки безпеки автомобіля

3. Подушки безпеки

Звірте кількість ярликів “Airbag” у салоні із зазначеним у комплектації числом. Подивіться на місця, де знаходяться подушки безпеки – вони не повинні виділятися нічим. Відмінність у швах, наявність нерівностей є причиною засумніватися в тому, що аербеги не спрацьовували.

Навіщо оглядати стелю машини перед купуванням?

4. Обшивка стелі

Одна з речей в інтер'єрі, на яку не всі покупці звертають увагу - обшивка стелі. Провисання та плями на тканині даху є приводом для додаткових питань продавцю. Деформація виникає після потрапляння води через дах на обшивку стелі. І це не дуже хороша ознака, особливо в авто з панорамним дахом чи люком.

До речі, перевірте люк. Чи герметично він закривається і як взагалі працює?

Навіщо перевіряти педали машини перед купівлею

5. Педалі

Педалі здатні дати чітке уявлення про стан автомобіля. У машини з невеликим пробігом накладки на педалях зазвичай не сильно зношені. Бачите надто потерту поверхню "гальма" та акселератора, а пробіг невеликий? Швидше за все, автомобілем агресивно керували. Це може вказувати на технічні проблеми, які виявляться у майбутньому.

Перевірка багажника перед купівлею машини

6. Багажник

Обов'язково огляньте багажник. Це важливо не лише для розуміння вантажного об'єму. Пошукайте будь-які ознаки пошкодження водою. На обшивці багажника помітні плями? Присутній запах цвілі, грибка чи вогкості? У деяких автомобілях запасне колесо знаходиться під підлогою багажника. Якщо воно є, перевірте, чи немає на ньому іржі. Якщо знайдете руді плями, можливо, перед вами машина-утопленник.

Не ігноруйте будь-які нюанси у зовнішньому вигляді салону авто. Тільки комплексний огляд допоможе вибрати справді безпроблемну машину. Раніше ми писали, що потрібно перевірити під капотом вживаного авто.

Попередня стаття Toyota Highlander 2008-2013: дрібні проблеми великого позашляховика
Toyota Highlander 2008-2013: дрібні проблеми великого позашляховика
Чому авто "глохне" відразу після запуску?
Наступна стаття Чому авто "глохне" відразу після запуску?