Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020

14 листопада 2019

Сучасний Audi Q5 є одним з найкращих варіантів серед компактних позашляховиків. Він тішить енергією незалежно від двигуна, демонструючи бажану динаміку. Під капотом може бути базовий чотирьохциліндровий турбодвигун або V6 силовий агрегат. Автомобіль спокійно справляється з крутими поворотами і тішить комфортом пересування. Бонусом стане один із самих розкішних салонів у класі. До переваг варто віднести особистий простір, хоча вантажний об’єм далеко не найкращий. 

Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020

Нове у 2020 році 

  • Незначна зміна комплектації моделей 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Зважаючи на загальний рівень якості, купівля Q5 здається дуже вдалою ідеєю. Це, звісно, гарний варіант, але не варто ігнорувати немалу стартову ціну. Суперники із меншим цінником можуть здивувати переліком оснащення. А якщо дозволяє бюджет, взагалі є сенс поглянути в сторону альтернатив типу Mercedes-Benz GLC і BMW X3.

Нове чи б/у авто? 

Виразний Audi Q5 належить до покоління, яке почало свій шлях у 2018. На наступний рік не передбачено якихось значних змін, але у 2019 Audi додали підігрів передніх сидінь до переліку стандартного оснащення і представили модель SQ5 Premium. Навіть такі зміни не назвеш вражаючими, тому спокійно можна дивитися в сторону моделей 2018 року, які при меншій ціні пропонують майже ідентичне оснащення. Ще більше є шанс зекономити, звернувши увагу на представників минулого покоління. Але тоді варто забути про рестайлінг Audi Q5 2020 і його переваги, а це покращення рівня економії пального, збільшення кінських сил базового двигуна, зростання об’єму багажника і поява Android Auto з Apple CarPlay. У тому ж році доступними стали попередження про можливе зіткнення і автоматичне екстрене гальмування.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Audi Q5 чи Mercedes-Benz GLC?

Нинішній Mercedes-Benz GLC  має, мабуть, один з самих розкішних салонів класу з високоякісними матеріалами, комфортними сидіннями і великою кількістю особистого простору. Крім того, GLC пропонує лінійку потужних двигунів, а стартова ціна у нього нижча, ніж у Q5. Між тим, Audi відчувається більш жвавим і гарантує кращий  перелік стандартного оснащення, включно з Apple CarPlay і Android Auto. Обидва позашляховика є чудовими варіантами, тому варто орієнтуватися на власні уподобання і бюджет.

Audi Q5 чи BMW X3? 

Багато спільного мають Audi Q5 і BMW X3. Що стосується динаміки, то обидва автомобіля пропонують чотирьохциліндрові турбодвигуни і потужніші варіанти у вигляді V6 силових агрегатів. Вони легко справляються з крутими поворотами і тішать плавністю ходу. Салон Audi трохи більш стильний, ніж інтер’єр X3. Представники обох люксових брендів гарантують вдосталь особистого простору, але BMW трохи переважає в плані вантажного об’єму. Загалом, вибір між цими чудовими позашляховиками залежить від особистих уподобань.

Відео тест-драйв Audi Q5 2020 року 

Салон 

Салон Audi вміщує п’ятьох людей. Обидва ряди тішать особистим простором і вражають комфортом. Трохи менше, ніж всім іншим пасажирам, пощастить тому, хто сидітиме на середньому сидіння позаду, треба бути придумати куди дівати ноги, зважаючи на підвищення підлоги. Для дитячого крісла передбачено два повних набори кріплень LATCH. Якщо розглядати аспекти вишуканості і стилю, то, найпевніше, Audi стане першим. Виглядає все чудово, матеріали виключно найвищої якості, шкіра і дерев’яні акценти стандартні. Об’єм багажного відділення становить 708 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1500 зі складеними. Стандартно позашляховик постачається з автоматичним клімат-контролем трьох зон та інформаційно-розважальною системою з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіо на 10 динаміків, Bluetooth, HD радіо, двома USB портами і Apple CarPlay з Android Auto. Доступними є панорамний люк даху, цифровий дисплей приладової панелі, або як Audi його називають «Virtual Cockpit», бездротова зарядка, аудіо на 19 динаміків, супутникове радіо і система «MMI All-In-Touch» з функцією розпізнавання рукописного тексту, 8.3-дюймовим екраном і точкою Wi-Fi.

Технічні характеристики  

Базовим є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 370 Нм. Силовий агрегат не варто недооцінювати. Він гарантує достатній запас потужності, змушуючи позашляховик рухатися енергійно і невимушено. Розгін Audi Q5 відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському і 7.1 л/100км у змішаному циклах. Як динамічна альтернатива пропонується модель SQ5 з V6 двигуном на 349 кінських сил. Дизель у випадку Audi Q5 це ряд продуктивних турбодвигунів, які тішать невисоким рівнем витрати пального і динамікою.  Що стосується параметрів ходу і загальної динаміки, то до Porsche Macan ще далеко, але за стандартами компактних позашляховиків їздить Q5 добре. Автомобіль тішить спритністю на звивистих дорогах і хорошим контролем рухів корпусу. Навіть на поганому дорожньому покритті Q5 залишається плавним.

Безпека 

Стандартно автомобіль має чотири роки або 80.467 км часткової гарантії. Після багатьох перевірок і тестів Q5 може похвалитися високими рейтингами надійності і безпеки. Добре себе показав позашляховик і в ході краш-тестів. Усі Q5 2020 стандартно оснащені камерою заднього виду. Кожна модель також отримала систему «Audi Pre Sense Basic», яка допомагає захистити водія і пасажирів в разі виявлення неминучості зіткнення. До того ж, нові моделі мають систему «Audi Pre Sense City», за допомогою якої водій отримує сповіщення щодо появи пішоходів чи транспортних засобів на дорозі. Доступними стали попередження про перехресний рух позаду, передні/задні сенсори паркування, проекційна приладова панель на вітровому склі, система камер навколишнього бачення, моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху і адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

У довжину Q5 має 457 см. Важить автомобіль від 1.835 до 1.960 кг. 

Можливі комплектації 

У наступному році комплектації Audi Q5 це Premium, Premium Plus і Prestige. Усі моделі стандартно мають повний привід. Базова Premium гарантує інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіо на 10 динаміків, Apple CarPlay, Android Auto, функцією голосових команд, HD радіо, двома USB портами і Bluetooth. Стандартними також стали шкіряна обшивка, підігрів і вісім режимів налаштування передніх сидінь, електропривод дверей багажника, автоматичний клімат-контроль трьох зон, 7.0-дюймовий кольоровий інформаційний дисплей водія, кнопкове запалювання і камера заднього виду. Розраховувати можна на системи «Audi Pre Sense Basic» і «Audi Pre Sense City». Модель Premium Plus перелік зазначених елементів доповнює панорамним люком, функцією відкривання багажника без рук, супутниковим радіо, попередженням про перехресний рух позаду, передніми/задніми сенсорами паркування і моніторингом сліпих зон. Топова модель Prestige гарантує аудіосистему на 19 динаміків, систему «MMI All-In-Touch» з функцією розпізнавання рукописного тексту, 12.3-дюймовим дисплеєм приладової панелі, 8.3-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи, систему камер навколишнього бачення, точку Wi-Fi і проекційну приладову панель на вітровому склі. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020
Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020