Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020

12 листопада 2019

Якщо брати загалом, то Ford Fusion - хороший автомобіль. Він гарантує збалансоване управління і плавність ходу, до того ж салон пропонує багато особистого простору і зручні сидіння. Не варто забувати про містке багажне відділення і функції інформаційно-розважальна системи, якими зручно користуватися. Між тим, більшість представників класу мають кращий рівень економії пального, а дехто навіть потішить жвавішими двигунами. Матеріали оздоблення окремих суперників кращі, ніж у Fusion. Є у сегменті варіанти з більшим переліком стандартного оснащення.

Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020

Нове у 2020 році 

  • З лінійки зникла модель Sport з V6 двигуном

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Fusion точно вартує уваги, але стовідсотково рекомендувати щось у настільки насиченому класі важко, крім того, Ford трохи відстає від суперників в плані загальної якості. Якби стартова ціна була трохи нижчою, це стало беззаперечним бонусом, а так цінник у Fusion мало чим відрізняється від інших. Перед тим, як опинитися за кермом, варто випробувати Honda Accord і Toyota Camry. Не треба ігнорувати популярні нині гібридні автомобілі, зокрема, ті самі Fusion Energi і Fusion Hybrid.

Нове чи б/у авто? 

Сучасний Fusion це частина покоління, яке почалося з моделі у 2013 році. На 2020 рік відмовилися від версії Sport з V6 двигуном. Саме авто Ford Fusion не змінилося, тому, якщо ви хочете трохи зекономити, можна розглянути моделі попередніх років. У минулому році відмовилися від моделі Platinum. Моделі 2019 пропонували помітно більше стандартного оснащення, ніж версії 2018. З ціллю економії можна розглянути навіть старші або вживані Fusion, але, якщо продумана і легка у використанні інформаційно-розважальна система важлива для вас, не заглядайте далі, ніж на моделі 2017. Саме тоді Ford замінили систему MyFord Touch на популярну SYNC 3 і зробили Apple CarPlay і Android Auto доступними. 

Порівняння з іншими авто 

Ford Fusion чи Toyota Camry?

Сучасний Toyota Camry - це один з найкращих представників сегменту. Потужні опції двигунів і спритне управління гарантують бажаний рівень динаміки без надмірної витрати пального. Вирізняється Toyota стильною зовнішністю і якістю збірки, немало важливим фактом є простір салону. Якщо порівнювати Camry і Fusion, то обидва автомобіля гарантують сучасні технології, але першому бракує Android Auto. Окрім того, творіння Ford має трохи більший багажник. 

Ford Fusion чи Honda Accord?

Ще один автомобіль з високим рейтингом - це Honda Accord. Седан гарантує вишуканий салон і дуже зручні, просторі сидіння. Потішить він значним переліком стандартного і доступного оснащення. У нього більше, ніж у Ford, вантажного простору. Бажаний рівень динаміки забезпечують потужні двигуни і плавне управління. Бонусом стане невисокий рівень витрати пального. 

Салон 

Салон Ford Fusion вміщує п’ятьох людей. Місця вистачить для усіх, за винятком дуже високих пасажирів, яким варто поберегти голову. Що стосується рівня комфорту, то навряд чи будуть нарікання, сидіння гарантують надійну підтримку і чудово підходять для тривалих подорожей. Для дитячих крісел на задніх сидіннях передбачені два повних набори кріплень LATCH. Матеріали оснащення як дуже високої, так і посередньої якості, загалом все виглядає добре. Ситуація покращується при переході до моделей вищої комплектації. Об’єм багажного відділення становить 453 літри. Базова модель отримала стерео на чотири динаміки, інтерфейс SYNC з активацією голосом і систему «MyKey». Саме вона включає додаткове сповіщення про ремені безпеки і дає можливість встановити обмеження швидкості і гучності аудіо, якщо за кермо сідає молодий водій. Доступними елементами стали інформаційно-розважальна система SYNC 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіосистема на шість динаміків, її покращена версія на 11 динаміків, система «Sony» на 12 динаміків, супутникове радіо, точка Wi-Fi, Android Auto, Apple CarPlay і навігаційна система. 

Технічні характеристики 

На розсуд покупця у 2020 році будуть представлені три чотирьохциліндрових двигуна у версіях на 175, 181 і 245 кінських сил. Коробка передач Ford Fusion має шість автоматичних передач і вирізняється плавністю. Базовий 2.5-літровий двигун на 175 кінських сил і 237 Нм, який дістався моделі S, навряд чи вразить потужністю. Ситуація стає кращою з 1.5-літровим або 2.0-літровим EcoBoost двигунами, які гарантують 181 і 245 кінських сил відповідно. Саме два останніх силових агрегати роблять Fusion швидким і жвавим. Ложкою дьогтю стане економія пального. Найменше седан витрачає з 1.5-літровим турбодвигуном EcoBoost, так у змішаному циклі показник не буде більшим за 8.7 л/100км. З базовим двигуном витрата пального Ford Fusion становить 9.4 л/100 км у змішаному циклі. З найпотужнішим 2.0-літровим EcoBoost витрата пального складе 10.2 л/100 км у середньому. Повертаючись до позитиву, варто відмітити спортивний дух, а відтак і позитивний водійський досвід. Седан вирізняється спритністю і стабільністю ходу. 

Безпека 

Нові моделі матимуть три роки або 57936 км повної гарантії і п’ять років або 96560 км гарантії на силовий агрегат. Стандартними елементами безпеки стали камера заднього виду і набір «Co-Pilot360» з допомогою руху по смузі, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і автоматичним екстреним гальмуванням. Доступними є задні сенсори паркування і адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

У довжину Fusion 56 см. Важить седан від 1535 до 1717 кг.

Можливі комплектації

У 2020 році седан Ford Fusion буде доступний у чотирьох комплектаціях: S, SE, SEL і Titanium. Окремо представлені гібридні моделі Fusion Hybrid і Fusion Energi. Базова модель S отримала привод на передні колеса, стерео на 4 динаміки, інтерфейс SYNC з функцією голосових команд, камеру заднього виду, допомогу руху по смузі, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і автоматичне екстрене гальмуванням. З додатковим пакетом з’являються інформаційно-розважальна система SYNC 3 і адаптивний круїз-контроль. 

Модель Fusion SE додає електропривод передніх сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, задні сенсори паркування, інформаційно-розважальну систему SYNC 3, 8.0-дюймовий сенсорний екран, аудіосистему на 6 динаміків і супутникове радіо. Цій моделі доступна система повного приводу, більший турбодвигун і адаптивний круїз-контроль. 

Модель Fusion SEL на додачу всіх зазначених елементів отримала підігрів передніх сидінь і аудіосистему на 11 динаміків. Доповнити її можна адаптивним круїз-контролем.

Топова модель Fusion Titanium отримала найпотужніший турбодвигун, люк даху, передні спортивні сидіння, підігрів керма, аудіосистему «Sony» на 12 динаміків, HD радіо, адаптивний круїз-контроль і навігацію з активацією голосом. Єдиною опцією є система повного приводу. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020