Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2020

20 березня 2020

Kia Sedona - це мінівен, який відрізняється просторим багажним відсіком і однією з найнижчих цін у своєму класі на базову комплектацію. Крім того, двигун V6 забезпечує достатню потужність для щоденних поїздок. Sedona є прекрасним поєднанням доступної ціни і відмінної якості.

Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2020

Нове в 2020 році

Ніяких серйозних змін для моделі 2020 року не було внесено.

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як і більшість мінівенів, Kia Sedona був створений для великих сімей і любителів подорожувати.

Нове або б/в авто? 

Sedona 2020 року є частиною покоління, яке дебютувало в 2015 модельному році, і за цей час були внесені деякі зміни.

У 2016 році для моделі в стандартній комплектації стала доступна камера заднього виду, в той час як Kia Sedona 2017 року отримала систему автоматичного екстреного гальмування, Apple CarPlay і Android Auto. У 2018 році серйозних змін не відбулося, але в 2019 році Kia замінила шестиступінчасту автоматичну коробку передач, що повільно перемикалася, на восьмиступінчасту автоматику. Kia також зробили Apple CarPlay і Android Auto стандартними опціями в Sedona 2019 року і прибрали комплектацію SX Limited.

Для Sedona 2020 року серйозних змін не відбулося, тому ми рекомендуємо вибрати майже ідентичну і, ймовірно, більш доступну модель 2019 року і її оновлену трансмісію.

Kia Sedona або Honda Odyssey?

Kia Sedona і Honda Odyssey - відмінні мінівени, але з різних причин. Кіа Седона - виправданий вибір покупців з обмеженим бюджетом. Його базова обробка коштує на 3000 доларів менше, ніж у Odyssey, і у нього більше стандартних технічних функцій, включаючи сенсорний екран і Apple CarPlay (які є опціями в Honda). Одіссея - кращий варіант, якщо ви можете витратити трохи більше. Модель має більш просторий салон, економічну витрату на 100 км і корисні функції, які дозволяють розмовляти і уважно стежити за дітьми на задніх сидіннях.

Kia Sedona або Chrysler Pacifica?

Chrysler Pacifica - один з найдорожчих варіантів в класі мінівенів. Якщо вас бентежить стартова ціна Pacifica, яка становить близько 34 000 доларів, то все ж краще зупинити свій вибір на Sedona. В іншому випадку вибирайте мінівен виробництва Chrysler. Він має безліч стандартних технологій, в тому числі такі системи безпеки, як моніторинг сліпих зон і попередження про задній перехресний рух (в Sedona вони йдуть за додаткову плату). Chrysler Pacifica може похвалитися одним з найкрасивіших інтер'єрів в своєму класі. До того ж, Pacifica має економну витрату палива. Загалом, це серйозний конкурент Sedona.

Салон

В Sedona встановлені зручні сидіння, на яких можуть розташуватися до семи чоловік. Причому додаткові крісла другого ряду дозволяють вмістити до восьми пасажирів. Третій ряд моделі Sedona не такий просторий, як у конкурентів.

Kia Sedona має висококласний інтер'єр. Вишуканий салон виконаний з якісних матеріалів навіть в базовій комплектації.

Стандартна інформаційно-розважальна система UVO оснащена 7-дюймовим сенсорним екраном. Він має інтуїтивно зрозумілі і прості у використанні елементи управління, в тому числі зручні фізичні кнопки для управління звуком і клімат-контролем. Інші стандартні функції включають Android Auto, Apple CarPlay, стереосистему з чотирма динаміками, USB-порт і Bluetooth.

Додаткові функції включають 8-дюймовий сенсорний екран, бездротову зарядку пристроїв, навігацію, технологію розпізнавання голосу, HD-радіо, супутникове радіо, розважальну систему на задньому сидінні, стереосистему Harman Kardon з вісьмома динаміками і додаткові порти USB.

Відео тест-драйв Kia Sedona 2020 року

Технічні характеристики

Kia Sedona обладнана 276-сильним двигуном V6, який з'єднаний з автоматичною коробкою передач з вісьмома швидкостями. Навіть при повному завантаженні пасажирів Sedona забезпечує достатню потужність і гарне прискорення.

Ця модель Kia витрачає 13 літрів на 100 км у міському режимі і 9,8 літрів по шосе.

Управління Sedona відбувається не так плавно, як в Honda Odyssey, але все ж це один з кращих мінівенів у своєму класі. Машина забезпечує комфортну експлуатацію і хорошу керованість. Sedona 2020 року випуску доступна тільки з переднім приводом.

Безпека

Sedona обладнана камерою заднього виду. Додаткові функції безпеки включають передні і задні датчики паркування, контроль сліпих зон, системи попередження про перехресний рух, виїзд за межі смуги руху і небезпеки переднього зіткнення, а також системи автоматичного екстреного гальмування, виявлення пішоходів, моніторингу стану водія, адаптивний круїз-контроль і паркувальну камеру з об'ємним оглядом.

Розміри і вага

Kia Sedona 2020 року становить близько 4,9 метра в довжину. Його споряджена маса коливається від 2000 до 2150 кг.

Можливі комплектації

Kia Sedona 2020 року випускається в чотирьох варіаціях: L, LX, EX і SX. Всі моделі мають 276-сильний двигун V6, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і передній привід. Стандартна комплектація забезпечує цілий ряд функцій, які повинні сподобатися багатьом покупцям, особливо з урахуванням її низької ціни. Але варто зауважити, що в  стандартній комплектації Kia Sedona все ж відсутній ряд функцій, які пропонують деякі з конкурентів.

Ми рекомендуємо вибрати комплектацію EX, яка розрахована на вісім чоловік і має кілька функцій активної безпеки. При виборі пакету EX Premium, ви отримаєте комплектацію, яка майже так само добре оснащена, як і SX, але коштує трохи дешевше.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020
Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020
Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2020