Огляд Acura MDX 2023: серйозний конкурент

30 січня 2023

Acura MDX 2023 року — це висококласний, універсальний сімейний позашляховик з дещо спортивними рисами. Автомобіль має численні переваги, але заплутана інформаційно-розважальна система погіршує його загальну привабливість. Попри все, нова Акура МДХ 2023 варта уваги та детального огляду.

Вибрати новий позашляховик Акура МДХ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Позашляховик MDX не отримав жодних помітних змін у 2023 році.

Кому варто купити?

Варто купити новий Acura MDX 2023, якщо вам потрібен трирядний люксовий середньорозмірний позашляховик з щедрим набором технологій та  достатнім простором для пасажирів і вантажу. 

Так, Acura поступається однокласникам в розкоші та ходових характеристиках. Але зауважте, що MDX коштує нижче, ніж його європейські аналоги. Рекомендована виробником ціна Acura MDX 2023 починається з 49 050$. Вартість топової версії Type S сягає 72 700$.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Acura оновила характеристики MDX для 2022 року, тому модель 2023 року залишилася без змін. Ви можете підібрати минулорічне авто, яке відкрило 4 генерацію позашляховика. Якщо шукаєте Акура МДХ на автобазарі, ознайомтесь з відгуками власників.

Acura MDX або Volvo XC90

XC90 має багато спільних рис з MDX. І Volvo, і Acura пропонують висококласні інтер’єри зі зручними сидіннями першого та другого рядів, значний вантажний простір та довгий список стандартних технологій та асистентів водія. На жаль, обидва автомобілі також мають схожі недоліки: складні інформаційно-розважальні системи та неоднозначну якість поїздки. З MDX ви отримаєте трохи спортивнішу керованість, ніж з XC90. Позашляховик від Volvo пропонує потужніші варіанти двигунів і більше простору для вантажу, ніж Acura.

Acura MDX або Lexus RX 350

Як і MDX, Lexus RX 350 коштує дешевше, ніж більшість конкурентів. Незважаючи на цінник, RX 350 отримав необхідні стандартні технології комфорту, а також висококласний і зручний салон. Як і MDX, він економно витрачає пальне за мірками свого класу. Однак у Lexus не так багато вантажного простору, як у Acura, а третій ряд версії з подовженою колісною базою RX L надзвичайно тісний.

Салон

MDX — це трирядний преміальний позашляховик, який може вмістити до семи осіб. Передні сидіння зручні, просторі та забезпечують чудову підтримку. Другий ряд менш шикарний, але все ж гарантує комфорт для пасажирів в довгих поїздках. Третій ряд тісний, тому його найкраще залишити дітям. Примітно, що середнє сидіння другого ряду можна зняти, щоб забезпечити більше місця для пасажирів, а також спростити посадку та висадку із третього ряду.

Інтер’єр Acura MDX виглядає привабливо та люксово. Салон наповнений преміальними матеріалами, але трохи “не дотягує” до високих стандартів, встановлених європейськими конкурентами.

 

 

А от в чому MDX є кращим за багатьох однокласників, то це в параметрі вантажного простору. Позашляховик пропонує 462 л в багажнику за третім рядом. Складання останніх сидінь збільшує вантажний об'єм до 1107 л. Максимальна місткість складає 2021 л складеними обома задніми рядами.

На жаль, MDX має не найзручнішу інформаційно-розважальну систему у сегменті. Хоча 12,3-дюймовий дисплей відображає чітку графіку, сенсорну панель для керування інформаційно-розважальними функціями складно використовувати під час водіння. Є кілька фізичних кнопок і ручок, які полегшують керування аудіосистемою та кліматом, але ця система все ще залишається однією з головних слабкостей MDX.

Стандартними є Apple CarPlay і Android Auto, навігація на приладовій панелі, точка доступу Wi-Fi і бездротова панель для заряджання смартфона. Стереосистема ELS Studio входить до комплектації Technology, а моделі A-Spec і Advanced отримують налаштування ELS Studio 3D із 16 динаміками.

Відео тест-драйв Acura MDX 2023 року

Технічні характеристики

Базова версія Acura MDX 2023 поставляється з атмосферним 3,5-літровим двигуном V6 на 290 к.с. Комплектація Type S обладнана 3,0-літровим турбованим V6 потужністю 355 к.с. Обидва двигуни працюють в парі з 10-ступінчастою АКПП.

Стандартний V6 забезпечує достатню потужність майже для всіх ситуацій. Поїздка не надто спортивна, але впевнена як в місті, так і на трасі. Опціональний V6 додає MDX характеру та робить позашляховик значно жвавішим. Трансмісія здебільшого працює плавно, хоча деякі критики зауважили нерішучість в перемиканні.

Витрата пального Acura MDX знаходиться на середньому рівні  за мірками сегмента розкішних середньорозмірних позашляховиків:

  • 10,7 л/100 км з з переднім приводом,
  • 11,2 л/100 км з повним приводом,
  • 12,4 л/100 км у версії Type S.
     
 Характеристики Acura MDX 
 Потужність   290 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

 

Безпека

Позашляховик МДХ отримав щедрий стандартний пакет безпеки. В список асистентів водія входять: попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про виїзд зі смуги руху, адаптивний круїз-контроль з функцією зупинки та руху, допомога в утриманні в смузі руху, пом’якшення з’їзду з дороги з функцією зупинки та руху, помічник у заторах (керує гальмуванням, прискоренням і кермуванням в умовах низької швидкості руху), розпізнавання дорожніх знаків, моніторингу сліпих зон та інші. На додаток до цього, Acura MDX має повний набір подушок безпеки, включаючи передні колінні аербеги. Між базовою моделлю та вищими комплектаціями є лише невеликі відмінності. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 503 см,
  • Ширина - 200 см,
  • Висота - 170 см.

Споряджена вага позашляховика Акура коливається від 1937 до 2172 кг.

Можливі комплектації

Acura MDX 2023 випускається в двох комплектаціях: MDX і MDX Type S. Для кожної з версій доступні різні пакети індивідуалізації та покращення. Стандартний позашляховик MDX доповнюється пакетами Technology, A-Spec та Advance. MDX Type S можна вибрати як базову модель або в парі з пакетом Advance.

Попередній огляд Огляд Hyundai Kona 2023: маленький і стильний
Вибрати новий кросовер Хюндай Кона 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Hyundai Tucson 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Tucson 2023: вдалий вибір