Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2021

15 вересня 2021

Alfa Romeo Giulia 2021 - седан, який вирізняється своєю індивідуальністю серед конкурентів. Цей автомобіль вибирають серцем, але практичних причин теж більш ніж достатньо. Частково завдяки невеликому модельному ряду автомобілів Alfa Romeo, інтер'єр Giulia не схожий ні на що інше на ринку (ну, крім позашляховика Stelvio, з яким у нього загальна платформа). В рівній мірі високотехнологічний і спортивний Giulia з комфортним салоном виглядає гідним преміальної ціни. І навіть нетривале проведення часу за кермом розкриває переваги спортивного характеру. Але Giulia не бездоганна. Дізнайтеся більше про італійський седан з нашого огляду. 

Купити новий автомобіль Альфа Ромео Джулія 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

У 2021 року виробник переглянув варіанти оформлення салону і пакети опцій Альфа Ромео Джулія.

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте седан середнього розміру, але не хочете втратити його на корпоративній автостоянці серед всіх BMW і Audi, Alfa Romeo Giulia - вартий уваги вибір. Характерний зовнішній вигляд седана поєднується з економними двигунами і достатньою практичністю.

На відміну від аналогічних альтернатив, таких як Audi A4 і BMW 3 серії, Alfa Romeo Giulia виглядає набагато сміливішим і неодмінно приверне увагу, якщо ви виберете його в фірмовому яскраво-червоному кольорі Alfa Romeo. Є, звичайно, скромніші відтінки, але навіть сіра Альфа Ромео Джулія виглядає ефектніше альтернатив інших брендів. 

Стильний дизайн продовжується всередині. Інтер'єр Джулії теж не схожий ні на що інше. 

Бездоганна керованість, зручні сидіння, крутий чотирициліндровий двигун ... мабуть, немає інших автомобілів (з базовими двигунами) в цьому сегменті, готових запропонувати стільки драйву в управлінні. Проведіть тест-драйв нової Альфа Ромео Джулія 2021 і ви відчуєте серцем, ваш це седан чи ні. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Одна з причин успіху Giulia - це наполегливе прагнення Alfa до вдосконалення автомобіля на регулярній основі. У 2020 році компанія внесла деякі суттєві зміни, оновивши салон, матеріали та інформаційно-розважальну систему, а також додавши деякі такі необхідні розширені функції безпеки, які були стандартними для німецьких конкурентів. Тепер, через рік, Alfa знову робить оновлення. 

У 2021 році асортимент і додаткові пакети були реструктуровані. Вивчаючи моделі покупок, виробник зауважив, які варіанти користувались популярністю, і зробив їх стандартними. Наприклад, Ti Sport тепер в базовій комплектації оснащується люком з двох скляних елементів. 

Проте перетасування опцій між версіями не є вагомим аргументом для покупки. Подивіться б/у модель Альфа Ромео. На авторинку ви виявите варіанти в цікавих комплектаціях.

Alfa Romeo Giulia або Audi A4

Audi A4 - фантастичний універсальний автомобіль. Він пропонує комфортнішу поїздку і на голову вищий за інших своїх конкурентів інтер'єр. Це завжди було сильною стороною Audi. Його інформаційно-розважальна система на одне покоління випереджає своїх суперників. Віртуальна кабіна чудова, тому що дозволяє вам управляти практично всім з приладової панелі. Це означає, що ваші очі ніколи не відриваються від дороги довше ніж на долю секунди.

Як не дивно, італійський седан трохи практичніший. Простору під ногами і над головою більше, ніж у Audi. Але головне достоїнство Джулії - керованість. Для тих, хто хоче отримувати драйв від водіння, Alfa є очевидним вибором.

Alfa Romeo Giulia або BMW 3 серії

BMW 3 серії може мчати дорогою із загрозливою швидкістю, але його рульове управління не таке спортивне, як було раніше. Це, однак, призводить до комфортнішої поїздки трасою. Він також використовує доступний простір з кращого ергономікою, випереджаючи Alfa в практичності. Крім того, 2,0-літровий чотирициліндровий двигун BMW має потужність всього 255 к.с., але при цьому йому вдається розганяти 3 серію майже так само сильно, як Alfa, при меншій витраті палива. 

Об'єктивно BMW - кращий варіант. Однак додайте емоцій в цей мікс, і Alfa стане автомобілем, який дійсно інтригує вас і змушує захотіти водити машину. Але в усьому іншому BMW знаходиться на кілька кроків попереду.

Салон

Новий Альфа Ромео Джулія - п'ятимісний седан. Передні сидіння забезпечують підтримку у всіх потрібних місцях. Ви ніколи не відчуєте дискомфорту, незалежно від динаміки поїздки. Задні крісла не такі досконалі: тут менше простору під ногами, але висоти стелі вистачає.  

Основна проблема, крім обмеженого місця для ніг ззаду, - це розташування бічних стійок. Вони знаходяться далі, ніж повинні бути. Це надає Альфа Ромео Джулія привабливий бічний профіль і схожість з купе.

Як і слід було очікувати від італійського автомобіля, інтер'єр прекрасний, хоча якість в деяких місцях нижча номіналу. Водночас дизайнери ретельно продумали всі деталі. Шкіряні сидіння входять в стандартну комплектацію, як і передні сидіння з електроприводом, регульованими в 10 напрямках. Ви можете піти звичайним шляхом і вибрати чорний салон або чорну шкіру з контрастними білими вставками, але доступна біла шкіра красиво контрастує з чорним рульовим колесом і оздобленням консолі. Зверніть на це увагу. Найпривабливіші комбінації - це червоний/чорний і коричневий/чорний варіанти інтер'єру. 

За розміром вантажного простору нова Альфа Ромео Джулія не поступається конкурентам. Седан пропонує об'єм багажника 360 л. Задні сидіння складаються в конфігурації 40/20/40, на випадок непередбачених обставин.

Будучи спортивною пропозицією, всі елементи управління Giulia орієнтовані на водія. В основі всього цього знаходиться одне з найкрасивіших рульових коліс не тільки в цьому сегменті, але і в автомобільному світі в цілому. Кнопка стартера розміщена на кермі, а циферблати - в двох приголомшливих круглих корпусах. Підрульові пелюстки перемикання передач заслуговують на окрему згадку. 

Всі моделі Alfa Romeo Giulia стандартно поставляються з 8,8-дюймовим кольоровим сенсорним екраном. Дисплей також може бути налаштований для включення ярликів до улюблених меню водія для швидкого доступу. В якості додаткового бонусу надано семидюймовий TFT-екран у комбінації приладів, що дозволяє швидко поглянути вниз.

Інформаційно-розважальна система оснащена функцією розпізнавання голосу та медіацентром в центральному підлокітнику. Звукова система з вісьмома динаміками є стандартною, але ви можете перейти на звукову систему з 10 або 14 динаміками. Навігація доступна тільки на моделях Ti і вище, але завдяки стандарту Apple CarPlay і Android Auto для всього діапазону ця функція більше не потрібна.

Відео тест-драйв Alfa Romeo Giulia 2021 року

Технічні характеристики 

У Alfa Romeo Giulia 2021 року під капотом встановлений 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Але оскільки седан націлений на ентузіастів, це не пересічний мотор з чотирма циліндрами. Цей агрегат розвиває 280 кінських сил і 306 Нм крутного моменту. Стандартна восьмиступінчаста автоматична коробка передач також налаштована, щоб максимально використовувати можливості цього двигуна, тому він може розігнатися до 100 км год за 5,5 секунди в конфігурації з заднім приводом. Giulia також доступна з системою повного приводу. Додаткове зчеплення з дорогою, що забезпечується опціональною системою повного приводу, скорочує час розгону від 0 до 100 км/год до 5,1 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 240 км/год.

Ці цифри є кращими в своєму класі, але вони розповідають тільки половину історії. Продуктивність - це більше, ніж просто час спринту та максимальна швидкість. Це ще і шум, і відчуття від машини. Чотирициліндровий двигун налаштований так, щоб звучати якомога краще, а підвіска і рульове управління гарантують, що Giulia завжди буде захопливою. Врешті-решт, для багатьох це має більше значення, ніж вражаючий час спринту.

У двигуна Джулії є й інша сторона. Він може бути практичним і економним, коли це необхідно. Модель з заднім приводом витрачає 8.7 л/100 км, повнопривідна - 9.0 л/100 км. 

Безпека

Giulia 2021 року поки залишається без оцінки безпеки від NHTSA.

Розміри і вага 

Довжина Giulia складає 4.6 м, споряджена маса - від 1597 кг до 1726 кг. 

Можливі комплектації

До лінійки Giulia 2021 року входять три конфігурації: Sprint, TI і TI Sport. У всіх Alfa Romeo Giulia однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Bolt EV 2021
Купити новий автомобіль Шевроле Боль 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хюндай Санта Фе 2021 на автобазаре AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2021