Огляд тест-драйву: Audi A6 2018

2 квітня 2018

Компактний седан A6 від Audi можна порівняти з золотоволоскою у сегменті розкішних автомобілів, якій вдається поєднувати комфорт, який зустрічається у Mercedes-Benz E-Class і BMW 5 Series, з індивідуальністю. Але не дозволяйте стриманості обдурити вас, під милою зовнішністю прихований продуктивний седан, готовий потішити як азартною їздою, так і технологічністю. Знаменита система повного приводу гарантує відмінне зчеплення, а три силових агрегати, чотирьохциліндровий турбоварінт, потужний V6 та V8 з подвійним турбонаддувом, вразять динамікою. На додачу до знаних німецьких конкурентів сучасному A6 доводиться змагатися за увагу покупців з Lexus GS,  Jaguar XF і Cadillac CT6. З новим A6 будь-кому захочеться промчати повз радар на шаленій швидкості.

Огляд тест-драйву: Audi A6 2018

Вам сподобається

Седан Ауді А6 нового покоління 2018 року це поєднання розкоші, продуктивності, технологій і комфорту. Якщо все зазначене важливе для вас, готуйтесь до тест-драйву. Тим, хто шукає альтернативу BMW M550i або Mercedes-AMG E43 з V8 двигунами, варто розглянути варіант моделі S6.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо для вас важлива брендова пізнаваність, BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class більш відомі представники класу. А Lexus GS, тим часом, має трохи кращі показники при перепродажах.

Нове у 2018 році

У  поточному році моделі A6 доступні з MMI навігацією та розумним ключем Audi (доступ і запалювання без ключа). Модель середнього рівня Premium Plus отримала світлодіодні фари і світлодіодне підсвічування салону, у той час, як модель Prestige тепер має камеру виду зверху.

Враження від їзди

Можна абсолютно спокійно визначити A6 як спритний автомобіль з 6.7 секундами розгону до сотні з базовим чотирьохциліндровим турбодвигуном. Це не настільки швидко як з BMW 5 Series або E-Class, але достатньо для більшості водіїв і ситуацій. У разі потреби отримати більше, варто розглянути варіант 3.0-літрового V6 двигуна, з яким сотня досягається за 5.1 секунд. Модель S6 вразить показником у 4.4 секунди. Крім прискорення позитивних вражень додає баланс динамічного управління і «вишуканих» дорожніх манер. Перед нами автомобіль, який почувається як у своїй тарілці майже у будь-якій ситуації. Доповнює картину система повного приводу, яка дійсно варто придбання. Тим, хто не бачить себе за кермом S6, до смаку має припасти A6 з пакетом «Competition» зі збалансованим управлінням, більш жорсткою підвіскою і спортивним диференціалом.

Найкращі характеристики

Якщо стандартні A6 здатні промчати повз радар поліцейського, то S6 той самий радар просто не помітить. Хоча, коли автомобіль перебуває у спокійному стані, небагато людей здогадаються, що під капотом знаходиться V8 двигун на 450 кінських сил.

Тим, хто прагне отримати неймовірний рівень комфорту, перебуваючи за кермом, варто звернути увагу на пакет «Comfort Seating» з покращеними передніми сидіннями, їх вентиляцією і масажем.

Детально про нову модель Ауді А6 2018 року

Інтер’єр

Салон Audi не один раз визнавався одним з найпривабливіших. Як і автомобіль в цілому, він зручний, технологічний і гарантує відчуття класовості. Окрім стандартної шкіряної обшивки і привабливих декоративних елементів передбачена інформаційно-розважальна і навігаційна система MMI, яка приголомшує не менше, ніж відображення карт Google і інтерфейс смартфону від Audi. Віртуальної приладової панелі у A6 ще немає, але цифрова інформаційна панель, екран між приладами відображають той самий контент, включно з картами. Задні сидіння придатні навіть для високих пасажирів, тішачи хорошою видимістю. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3.

Екстер’єр

Сучасний A6 отримав: нові головні фари, решітку радіатора, передній бампер і світлодіодні задні вогні, але класичний стиль Audi нікуди не зник. Дивлячись на автомобіль ззаду, перше, що помічаєш це задні фари, по яким седан можна визначити як вдень, так і вночі. Новий пакет «Competition» додасть: нотку агресивності з чорними капюшонами зовнішніх дзеркал, червоними гальмівними супортами і 20-дюймовими, матовими колесами Titanium. Модель Audi S6 не сильно відрізняється від решти, хоча отримала квадратні вихлопні патрубки.

Базова комплектація

Седан пропонується у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Базова Premium пропонує: систему MMI з навігацією, інтелектуальний ключ, шкіряну обшивку, сенсори паркування, камеру заднього виду, тризонний клімат-контроль, люк даху, підігрів передніх сидінь і задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40. Окрім навігації до складу інформаційно-розважальної системи увійшли: AM/FM/CD аудіосистема, інтеграція смартфонів та CarPlay/Android Auto. Модель Premium Plus додасть: моніторинг сліпих зон, клімат-контроль чотирьох зон, бічні дзеркала з автоматичним складанням і рульову колонку з електроприводом.

Відео тест-драйв Ауді А6 2018

Опційне обладнання

Топова A6 Prestige укомплектована: V6 двигуном, дверима багажника з електроприводом, дисплеєм на лобовому склі, камерою виду згори і завісам задніх вікон. Опції, більшість з яких розподілена по пакетам, це, передусім, адаптивний круїз-контроль, система утримання смуги руху та автоматичне екстрене гальмування. Пакет «Competition» додасть спортивну підвіску і спортивний задній диференціал для кращого управління. Високопродуктивна Audi S6 потішить: V8 двигуном, покращеними гальмами, адаптивною пневматичною підвіскою і передніми сидіннями з 12 режимами налаштування.

Технічні характеристики Audi A6 2018 року

Стандартним для A6 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 370 Нм. Базові моделі мають привід на передні колеса, хоча можна замовити повний. У першому випадку розгін відбуватиметься за 6.7 секунд, витрата пального становитиме 5.9 л/100км у змішаному циклі. У другому випадку можна розраховувати на 6.5 секунд при розгоні до сотні і 6.9 л/100км витрати у змішаному циклі. Наступним став 3.0-літровий V6 двигун на 333 кінських сили і 440 Нм. З повним приводом седан розганяється за 5.1 секунду, витрачаючи 7.4 л/100км у змішаному циклі. Продуктивній моделі S6 дістався 4.0-літровий V8 турбодвигун на 450 коней. З ним сотні досягти можна за 4.4 секунди. Пару двигунам Audi A6 складає семиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018