Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018

4 квітня 2018

Абсолютно новий Audi Q5 2018 року входить у друге покоління зі збільшеним запасом потужності, кращою економією пального та покращеною зовнішністю. Таке поєднання вже давно себе зарекомендувало, дозволивши ще у 2009 році позашляховику стати найкращим творінням німецького бренду. Окрім стандартного Q5 публіці представили продуктивну версію SQ5 з V6 турбодвигуном, кращим управлінням і покращеною продуктивністю. Разом автомобілі стали неперевершеною парою у перенасиченому сегменті з суперниками типу Mercedes-Benz GLC-Class, BMW X3, Acura RDX і Jaguar F-Pace. Навіть проти них Audi Q5 і SQ5 стоять з гордо піднятою головою, а заразом з відмінною динамікою, високим рівнем комфорту і вражаючим переліком стандартних елементів.

Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний позашляховик з відмінними манерами їзди, стандартною системою повного приводу, сучасними технологіями і активними функціями безпеки, Audi Q5 вартий уваги. Версія SQ5 має все те саме, але з більшою дозою потужності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У 2018 році Audi Q5 не представлений у гібридному або дизельному варіантах, тому тим, хто прагне отримати такі моделі, варто подивитися у бік Mercedes-Benz GLC. А Acura RDX і Lexus NX мають нижчу стартову ціну. Продуктивна версія SQ5 дійсно доставляє задоволення, але за нього доведеться чимало заплатити.

Нове у 2018 році

Перед нами абсолютно новий позашляховик на два ряди і п’ять місць. У друге покоління він увійшов зі збільшеною кількістю потужності, покращеним рівнем економії, семиступінчастою автоматичною коробкою передач, трохи просторішим салоном і великим переліком стандартних елементів, включно з Apple CarPlay/Android Auto. Версія SQ5 потішить V6 турбодвигуном, автоматичною коробкою на вісім ступенів, продуктивною підвіскою і гальмами.

Враження від їзди

Нова модель Ауди Ку 5 2018 року пропонує бажаний баланс між X3 і GLC, гарантуючи впевненість своєму власнику. Витиснувши максимум, ви зрозумієте, що Q5 більше нагадує спортивний седан, ніж повноцінний позашляховик. Як на міських дорогах, так і на шосе салон автомобіля залишається дуже затишним і комфортним. А тим, хто побоюється забруднити новенький Q5, цього робити не варто, позашляховик з впевненістю пірнає у мулисті струмки. Хорошу пару складають чотирьохциліндровий двигун на 252 кінських сили та семиступінчаста автоматична коробка передач, гарантуючи сотню за 6.3 секунд. У версії SQ5 збільшилася кількість коней, а заразом управління стало точнішим , з’явилися кращі гальма і покращилося кермо. Хоча в аспекті повсякденного комфорту SQ5 нічого додати.

Найкращі характеристики

Автомобілі Q5 і SQ5 оснащені набором превентивних засобів безпеки, перший версією «basic», другий – «city». Перший варіант готує позашляховик до зіткнення шляхом закриття вікон і натягуванням ременів безпеки. Друга версія здатна виявляти інші транспортні засоби і пішоходів, активовуючи гальма на швидкості до 85 км/год.

Меломанам буде приємно дізнатися, що компанія Audi подбала про них, запропонувавши аудіосистему «Bang & Olufsen». При 16 динаміках і 755 Вт потужності ви почуєте найтонші ноти.

Детально про автомобіль Audi Q5 

Інтер’єр

Як і у випадку з іншими Audi, нові Q5 і SQ5 пропонують два ряди і п’ять посадочних місць у салоні з сучасним дизайном, новітніми технологіями та преміум відчуттям. Приваблива стилізація не перенасичена деталями. Окремої згадки вартує віртуальна приладова панель, яка відображає все необхідне на 12.3-дюймовому цифровому дисплеї. Водій може переглянути навіть Google Maps. Місця позаду вистачає. Об’єм багажного відділення становить 1.7 м3 зі складеними сидіннями. Передні сидіння чудово підходять для тривалих подорожей.  

Відео тест-драйв Audi Q5 2018 року

Екстер’єр

Присадкуватий і сповнений гідності екстер’єр змінився настільки, щоб виглядати сучасним, між тим, залишився пізнаваним для шанувальників. Спереду зустрічає виразна решітка радіатора з новим облицюванням, стандартні ксенонові фари і світлодіодні денні ходові вогні. Позаду передбачена пара видовжених вихлопних труб і двері багажника з електроприводом. Стандартні рейлінги даху допомагають підтримувати імідж позашляховика. 18-дюймові колеса є стандартними, 19 та 20-дюймові стали опціями. У той час, як більшість позашляховиків сегменту пожертвували дорожнім просвітом заради динаміки, у Q5 він навіть трохи збільшився з 20 до 20.8 см. Версію SQ5 можна відрізнити за рахунок унікальної решітки радіатора, спойлера  на даху і виразних головних фар.

Базова комплектація

Друге покоління Ауди Ку 5 пропонується у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Базова модель Premium отримала шкіряну обшивку, тризонний клімат-контроль, Apple CarPlay і Android Auto, електропривод передніх сидінь, відмикач гаража HomeLink і двері багажника з електроприводом. Стандартна аудіосистема має 10 динаміків, AM/FM/HD радіо, CD програвач, USB, SD картку та Bluetooth. 7.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи і камера заднього виду також увійшли у базу.

Опційне обладнання

В разі можливості варто перейти до моделі Audi Q5 Premium Plus з моніторингом сліпих зон, функцією відкривання багажника без рук, підігрівом передніх сидінь, пам’яттю водійського сидіння, світлодіодними фарами і панорамним люком. Топова Prestige додасть віртуальну приладову панель, навігаційну систему, аудіосистему «Bang & Olufsen», камеру виду згори, сенсори паркування, 8.3-дюймовий екран та 20-дюймові колеса. Окрім цього Q5 можна доповнити підігрівом задніх сидінь, вентиляцією передніх сидінь, адаптивною підвіскою та пакетом «Driver assistance» з адаптивним круїз-контролем, активною системою утримання смуги руху, функцією розпізнавання дорожніх знаків та активним контролем дальнього світла.

Технічні характеристики Audi Q5

Стандартним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 370 Нм. Пару йому складає семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.1 л/100км у змішаному циклах. Версія SQ5 потішить V6 двигуном на 354 кінських сили та автоматичною коробкою на вісім ступенів.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2018
Огляд тест-драйву: Audi A6 2018
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018