Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018

1 квітня 2018

Сучасний Dodge Charger - це не типовий сімейний седан. Суперники типу Toyota Avalon і Chevrolet Impala  мають спортивну стилізацію, але саме задньопривідний Dodge Charger позиціонує виключно американський, хуліганистий темперамент, підкріплений потужними двигунами, включно з Hemi V8 на 707 кінських сил моделі Charger SRT Hellcat. Звісно, автомобіль з таким двигуном не кожному по кишені, тому Dodge запропонували більш економний варіант V6 з 305 кінськими силами, чудовим управлінням, просторим салоном та хорошим переліком обладнання. Передбачена велика кількість комплектацій, а це означає, що у покупця є з чого обирати.    

Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібен просторий, зручний автомобіль, який би відповідав вашим уявленням про стильний і продуктивний транспортний засіб, Dodge Charger вартий уваги. Хороший вибір моделей, опцій, кольорів і двигунів рідкість у наші дні, а тому неабияк ціниться.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте найсучасніший дизайн, найкомфортнішу їзду та найкращу економію, Ford Fusion або гібрид Toyota Avalon підійдуть краще. Стандартний передній привід Impala краще підходить для засніжених доріг, у той час, як довготривала надійність і ситуація з перепродажем Charger залишаються його слабкими сторонами.

Нове у 2018 році

У поточному році з’явилася комплектація GT з V6 двигуном і повним приводом. Модель SXT Plus можна урізноманітнити за рахунок більш атлетичної стилізації, у той час, як її базовими елементами стали: Apple CarPlay, Android Auto, камера заднього виду і задні сенсори паркування. Модель SE зникла.

Враження від їзди

3.6-літровий V6 двигун на 305 кінських сил став базовим для седану Charger. З двигуном добре співпрацює автоматична коробка передач на вісім ступенів, гарантуючи плавність переходів. Хоча придертися до моделей з V6 двигунами майже неможливо, все ж вони не справляють такого враження як їх колеги з силовими агрегатами Hemi. 5.7-літровий V8 гарантує 375 коней, у той час, як моделі SRT можуть похвалитися 6.4-літровим V8 Hemi на 485 кінських сил. Якщо дивитися з позиції найкращого поєднання ціни і продуктивності, то першим стає R/T. Шибайголовам до душі припаде модель Charger SRT Hellcat з 707 кінськими силами під капотом. Це автомобіль призначений виключно для азартної, динамічної їзди. В цілому лінійку Charger можна описати як плавну і з хорошим зворотнім зв’язком.

Найкращі характеристики

Інформаційно-розважальна система Uconnect часто згадується як одна з найкращих в індустрії, але вона стає просто неймовірною у поєднанні з аудіосистемою Beats Audio на 10 динаміків і 552 Вт потужності. Бажаєте більше?! До вашої уваги система «GreenEdge harman/kardon» з 19 динаміками.

Відстоюючи титул найпотужнішого седану США, Charger SRT Hellcat вражає 6.2-літровим Hemi V8 на 707 кінських сил, здатним в прямому сенсі присоромити всі існуючі V8 двигуни.

Детально про автомобіль Dodge Charger

Інтер’єр

Зручний і функціональний салон Dodge Charger - це приємне місце для проведення часу. Як у кабіні гоночного автомобіля приладова панель огортає весь робочий простір навколо водія, приладову групу можна підлаштувати під власні потреби, а на рульовому колесі передбачено багато елементів управління. У центрі доступний 8.4-дюймовий сенсорний екран з інформаційно-розважальною системою Uconnect. Передні сидіння чудово підходять для тривалих подорожей, заднє сидіння вміщує трьох пасажирів. Загалом салон справляє дуже приємне, цілісне враження.

Екстер’єр

Перед нами не сором’язливий представник авторинку, і це не вовк в овечій шкурі. Щось подібне не часто зустрінеш на дорозі. Сучасний Dodge Charger цілком і повністю відповідає своїй зовнішності: це сучасний американський седан з вражаючим запасом коней під капотом. Американець виглядає зухвало і спочатку, навіть, трохи вороже. Складається враження, що він дивиться вам прямо в очі. Незважаючи на лінію даху і форму, які перегукуються з попередніми Charger, створюваними у 1968-1970 роках, нинішній седан неможливо назвати старомодним. Це сучасний транспортний засіб. Плавно заокруглений ніс сприяє аеродинаміці, а задня частина привертає увагу задніми вогнями, особливо вночі.  

Базова комплектація

Світлодіодні денні ходові вогні, акустичне переднє і вітрове скло, електропривод вікон, камера заднього виду, задні сенсори паркування, 7.0-дюймовий сенсорний екран з системою Uconnect 4, Apple CarPlay і Android Auto увійшли до бази моделі Dodge Charger SXT. Стандартними елементами також стали: хромовані вихлопні патрубки, автоматичні головні фари, електропривод дзеркал, 17-дюймові колеса і приладова група, яку можна підлаштувати під водія.

Опційне обладнання

Комплектації на пряму пов’язані з двигунами, тому зростає не тільки кількість коней, а й елементів оснащення. При переході на кожен наступний рівень буде помітно змінюватися ціна і майже подвоюватися кількість кінських сил. Основними опціями, між тим, стали електропривод люку, аудіосистеми «Beats by Dr. Dre» і «Harman/Kardon». Серед пакетів представлено: Super Track, Technology Group, Driver Confidence Group, Navigation та інші.  З Premium Group ви отримаєте: аварійне гальмування, адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон.

Під капотом

Седан Charger доступний з чотирма двигунами. Стандартним для моделей SXT і GT став 3.6-літровий V6 на 305 кінських сил та 363 Нм. З приводом на задні колеса витрата пального становить 12.4 л/100км у місті та 7.6 л/100км за його межами. З приводом на всі колеса, наприклад у моделі GT, витрата сягає рівня 12.8 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. Далі йде 5.7-літровий Hemi V8 на 375 коней та 556 Нм. З ним автомобіль витратить 14.7 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами. Більше потужності, а саме 485 кінських сил та 644 Нм, пропонує 6.4-літровий Hemi V8. У цьому випадку слід очікувати витрати на рівні 15.7 л/100км у міському та 9.4 л/100км у заміському циклах. Очолює список 6.2-літровий Hemi V8 на 707 кінських сил та 881 Нм у моделі SRT Hellcat. Споживає він 18.0 л/100км і місті та 10.7 л/100км за його межами. Пару всім двигунам складає автоматична коробка на вісім ступенів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018
Огляд тест-драйву: Audi A6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2018