Огляд тест-драйву: Audi A6 2021

17 червня 2021

Ентузіасти Audi знайомі з давнім глобальним слоганом компанії «Vorsprung durch Technik». У вільному перекладі це означає «Просування за допомогою технологій». Ми згадуємо про це, тому що A6 - ідеальний приклад філософії дизайну. Всередині є установка з двома сенсорними екранами та доступна повністю цифрова приладова панель, яка робить Audi A6 2021 одним з передових авто в класі седанів середнього розміру.

Купити новий автомобіль Ауді А6 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Що стосується потужності, A6 пропонує два двигуни. Обидва мають м'які гібридні електричні допоміжні системи, які згладжують подачу потужності та підвищують паливну економічність. Звичайно ж, у A6 стандартний повний привід. 

Нове в 2021 році

  • двигун 45 TFSI розвиває потужність 261 к.с., що на 13 к.с. більше, ніж в минулому році;
  • незначні зміни різних опцій та пакетів.

Кому варто купити?

A6 - відмінний вибір для вимогливих покупців розкішних седанів. 

Нова Audi A6 2021 виглядає витончено, має велику потужність і комфортабельність. Зовні авто виглядає розкішно, а всередині - вишукано. Але якщо вам не терпиться долати швидкісні повороти або випереджати всіх на трасі, машина негайно проявить свій спортивний характер. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Після редизайну минуло лише два роки, тому виробник не сильно змінив A6. Він збільшив потужність базового двигуна й переглянув стандартні функції, щоб авто відповідало високим стандартам німецького автопрому. Якщо ваш бюджет дозволяє, чому б не купити нову Ауді А6?

Audi A6 або BMW 5 серії

BMW 5 серії - відмінний розкішний автомобіль середнього розміру. У нього довгий список приголомшливих варіантів трансмісії, а кращі версії BMW M конкурують з Audi S6 і RS в потужності та продуктивності. BMW також вражає своєю захоплюючою керованістю, шовковистою їздою і преміальними матеріалами кабіни. Audi - хороший автомобіль, але BMW кращий.

Audi A6 або Audi A7

Audi A7 - великий люксовий автомобіль, якого багато що об'єднує з молодшим "братом". Обидві моделі мають інформаційно-розважальну систему з двома екранами і розкішні матеріали салону. Вони пропонують орієнтовані на продуктивність версії: Audi S6 і S7, а також високопродуктивні варіанти RS. Однак конструкція ліфтбек A7 дає більше вантажного простору, ніж седани A6 або S6. Між цими Audi немає неправильного вибору. Протестуйте Audi A6 та самостійно оцініть її характеристики перед покупкою.

Салон

Audi A6 в 2021 році представлена у варіанті седана і універсала. 

Незалежно від форми кузова, в цьому автомобілі можуть розміститися п'ять чоловік. В обох рядах достатньо місця, щоб більшості дорослих було зручно. Сидіння мають хорошу амортизацію, а довгий список оновлень допомагає домогтися максимального комфорту.

Одна з найбільш привабливих рис характеру Audi A6 - це салон. Всі поверхні приємні на вигляд і на дотик, зазори на панелях однакові. Навіть на тлі люксових суперників BMW та Mercedes Audi відчуває себе на висоті. 

Зберігання дрібних речей в центральній консолі та дверних полицях обмежена, але це типово для цього класу. A6 поступається багатьом авто за об’ємом багажника - 390 л. Стандартне складне заднє сидіння можна використовувати для збільшенн простору. Доступна кришка багажника з електроприводом. Невелика висота підйому грузової підлоги допомагає при завантаженні важких предметів.

Мультимедіа Ауді А6 перетворює модель в автомобіль майбутнього. Величезна кількість екранів в салоні спочатку приголомшує. Але не варто боятися. Технічно підковані користувачі, готові пристосуватися до відсутності фізичних кнопок, освоять всі функції через кілька днів. Все на відстані витягнутої руки, з декількома дублюючими елементами управління для високопріоритетних завдань. Приємним доповненням є можливість призначати завдання віртуальними кнопками.

Доступна приладова панель Virtual Cockpit надає A6 футуристичний вигляд і справді корисна для навігації, а також даних про швидкість автомобіля та оберти двигуна. Вона доповнена проекційним дисплеєм, який дублює частину інформації в полі зору водія.

Відео тест-драйв Audi випускає A6 2021 року

Технічні характеристики

Ауді А6 пропонує двигуни на будь-які потреби - цілих чотири варіанти. A6 може бути оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим мотором або 3,0-літровим V6, і обидва мають турбонаддув. Чотирициліндровий силовий агрегат видає 248 к.с, V6 - 335 к.с. Обидва мають м'які гібридні установки і працюють в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Стандартний двигун з турбонаддувом ідеально підходить для повсякденних поїздок і розганяє авто до сотні за 4.8 с. 

Для більш гострих відчуттів виробник пропонує S6 і RS 6 Avant. Audi S6 оснащений 2,9-літровим двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, потужністю 444 к.с. З таким мотором S6 розганяється з нуля до 100 км/год на годину за 4,4 секунди та їде з максимальною швидкістю 250 км/год.

Найпотужніший двигун встановлений в високопродуктивному Audi RS 6 Avant. Універсал оснащений 4,0-літровим V8 з двома турбінами, потужністю 591 к.с. RS може розігнатися до сотні за 3,5 с, а його максимальна швидкість складає 305 км/год. І S6, і RS 6 мають восьмиступінчасту автоматичну коробку передач.

A6 зі стандартним чотирициліндровим двигуном витрачає 8.7 л/100 км. 

A6 забезпечує спокійну та комфортну поїздку. Авто легко маневрує на поворотах і не дозволяє пасажирам відчути недоліки дороги. 

Audi A6 оснащена фірмовим повним приводом Quattro у всіх комплектаціях 2021 року.

Безпека

Ауді А6 успішно пройшла тестування на безпеку в NHTSA і отримала загальний рейтинг 5/5. 

Розміри і вага

A6 і версія S6 має довжину 4.9 м. Споряджена маса коливається від 1860 до 2034 кг. Довжина кузова універсалу Audi RS 6 становить 5.0 м при спорядженій масі 2249 кг.

Можливі комплектації

Audi випускає A6 2021 року в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Audi S6, орієнтований на продуктивність, доступний у версіях Premium Plus і Prestige, а високопродуктивний Audi RS 6 Avant - в єдиному стандартному варіанті оснащення. RS 6 Avant - універсал, а решта - седани.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2021
Купити новий автомобіль Хонда Інсайт 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Акура ТЛХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2021