Огляд тест-драйву: Subaru Crosstrek 2021

7 жовтня 2021

Subaru Crosstrek - малолітражний позашляховик. Для такого невеликого транспортного засобу в ньому достатньо місця для пасажирів, вантажопідйомність теж непогана. Інформаційно-розважальні елементи управління прості. Абсолютно новий для 2021 року Subaru Crosstrek може бути оснащений потужнішим двигуном, який забезпечує швидке прискорення. 

Купити новий автомобіль Субару Кросстрек 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Це також одна з небагатьох моделей в своєму класі, здатних подорожувати бездоріжжям. Зі збільшеними арками крил та піднятими рейлингами на даху Субару Кросстрек виглядає як готовий до пригод позашляховик. Крім зовнішнього стилю автомобіль пропонує абсолютно практичні речі: 22 см дорожнього просвіту і стандартний повний привід, який може допомогти цьому маленькому Субару вибратися з розбитих стежок. Прочитайте наш огляд і дізнайтеся більше про новий Subaru Crosstrek!

Нове в 2021 році 

  • оновлений зовнішній вигляд,
  • дебюти в спортивній версії,
  • доданий більш потужний двигун.

Кому варто купити? 

Subaru Crosstrek пропонує більшу частину того, що ви хочете від невеликого позашляховика. А ще це одна з найпотужніших моделей в своєму класі. 

Crosstrek збалансовано поєднує комфорт, позашляхові можливості, безпеку та задоволення від водіння в доступному пакеті. В роботі Crosstrek є чарівна простота. Позашляховик сподобається молодим покупцям, які шукають автомобіль для пригод.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В 2021 році Subaru оновив зовнішній вигляд Crosstrek і представив нову спортивну версію. Однак головною зміною є додавання 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна в комплектаціях Crosstrek Sport і Limited.

Всі нові Субару Кросстрек 2021 року одержали перероблену передню панель, свіжий дизайн решітки радіатора та коліс, а також переналаштовану підвіску. Ці зміни стосуються і гібриду Crosstrek.

Subaru Crosstrek або Honda HR-V

У паралельному порівнянні Honda HR-V знаходиться поруч з Subaru Crosstrek. У Honda більше вантажного простору та жвавіша керованість, але у Subaru м'якша поїздка та інтуїтивно зрозуміліше управління інформаційно-розважальною системою. У обох автомобілів погані базові двигуни, хоча, на відміну від HR-V, у Crosstrek доступна потужна силова установка. Але, щоб отримати максимум продуктивності, доведеться витратити набагато більше грошей. Вибір між цими малолітражними позашляховиками - справа уподобань.

Subaru Crosstrek або Toyota C-HR

Toyota C-HR поставляється з довгим списком стандартних технологій безпеки і пропонує відмінну керованість. Проте за більшістю параметрів Crosstrek є кращим транспортним засобом. Subaru йде з повним приводом, якого немає в Toyota. Кросстрек також пропонує більше місця для пасажирів і вантажу. Обидві моделі отримали слабкі базові двигуни, але опціональний Subaru не має собі рівних в лінійці Toyota.

Салон

У всіх конфігураціях Subaru Crosstrek - дворядний автомобіль з місцем для п'яти пасажирів. Третій ряд недоступний. На передніх і задніх сидіннях досить місця. Subaru Crosstrek 2021 року пропонує один з найпросторіших салонів у цьому класі. Єдине місце, яке буде трохи затісним, - це заднє сидіння, але тільки для найвищих пасажирів.

Crosstrek має простий і міцний на вигляд інтер'єр, в типовому для Subaru стилі. Тут функція важливіша за форми. Якість збірки хороша. В залежності від варіанту оформлення салону, який ви виберете, в інтер'єрі з'являються яскраві акценти у вигляді вставок з вуглецевого волокна або контрастних швів.

Автомобіль Субару Кросстрек пропонує 560 л простору за задніми сидіннями. Склавши спинки вниз, ви отримаєте 1565 л. Обидва показники вищі середніх для невеликого позашляховика.

Інформаційно-розважальна система Subaru StarLink інтуїтивно зрозуміла. Меню сенсорного екрану добре організовані та легко читаються. Є також зручно розташовані фізичні елементи управління для налаштування звуку та клімату.

Технічні характеристики 

Який двигун ви отримаєте, залежить від тієї комплектації Субару Кросстрек, яку ви оберете. Базова версія і Premium мають 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 152 кінських сили. З цим мотором прискорення повільне, розгін до 100 км займає 9.2 секунди. Маневри на шосе вимагають ретельного планування. Ви можете вибирати між шестиступінчастою механікою і безступінчатим автоматом. Варіанти комплектації Sport і Limited оновлюються до 2,5-літрового рядного чотирициліндрового двигуна, який видає 182 кінських сили. Це той же силовий агрегат, що і в базових Subaru Forester і Subaru Outback. Тут він добре справляється із завданням. Варіатор - єдина трансмісія для цього двигуна.

Між цими двома конфігураціями знаходиться Crosstrek Hybrid, який швидше, ніж базова модель, але не такий маневрений, як новий 2.5-літровий варіант. 

Витрата палива Subaru Crosstrek з базовим мотором під капотом 7.6 л/100 км. Це хороші оцінки для невеликого позашляховика. 

Для максимальної економії ви можете розглянути окрему модель плагін-гібрида Subaru Crosstrek Hybrid, у якого є 27 км повністю електричного діапазону.

Здебільшого цей Subaru відрізняється комфортною і спокійною поїздкою. Його підвіска міцна, але не жорстка, і вона добре виконує своє завдання - згладжує нерівності дороги. Незважаючи на те, що ця твердість загострює керованість Crosstrek, він має занадто великий крен кузова, щоб він бути спортивним. Дорожній просвіт в 22 см надає Subaru впевненість на бездоріжжі. Система симетричного повного приводу дозволяє автомобілю бути постійно  посадженим, що може стати в нагоді в дощову або снігову погоду. Доступний двохфункціональний X-Mode дозволяє водіям перемикатися з снігу/бруду на глибокий сніг/бруд, керуючи трансмісією і системою повного приводу відповідно до цих умов.

Безпека

Subaru Crosstrek XV +2021 має відмінні для класу характеристики безпеки. Це підтверджують максимальні результати в краш-тестах NHTSA і IIHS. 

Розміри і вага 

Довжина Crosstrek становить 4.48 м. Що стосується спорядженої маси, то найлегша модель - це кросовер з базовим двигуном і механічною трансмісією. Його вага становить 1414 кг. Найважча версія в лінійці - Crosstrek Hybrid з вагою 1 686 кг.

Можливі комплектації 

Subaru пропонує Crosstrek 2021 року в чотирьох комплектаціях: Base, Premium, Sport і Limited. Всі версії стандартно поставляються з повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2021
Купити новий Ніссан Армада 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Audi e-tron 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi E-Tron 2021