Огляд Audi Q4 e-tron 2023

9 жовтня 2023

Компактний позашляховик Q4 e-tron - найновіша модель в лінійці Audi, яка з'явилася наприкінці 2021 року. Це повністю електричний автомобіль, доступний у стилі кузова кросовер та спортбек. За розмірами новинка знаходиться між Q3 і Q5, за стилем та якістю повністю відповідає очікуванням від Audi. Та як Ауді Ку4 е-трон 2023 почуває себе серед електричних конкурентів? 

Вибрати електромобіль Ауді Ку4 е-трон 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Додано більший 11,6-дюймовий сенсорний інтерфейс мультимедіа.

Кому варто купити?

Якщо ви віддаєте перевагу бренду Audi та шукаєте електричний кросовер, розгляньте Q4 e-tron. Це EV з вишуканим, просторим, тихим салоном, зручними інформаційно-розважальними технологіями та порівняно невисокою для сегменту ціною - від $49 800. Однак будьте готові, що це не найшвидший чи найспритніший в керуванні електрокар. Переконайтесь, що вас влаштовують характеристики Audi Q4 e-tron.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Audi Q4 e-tron 2023 модельного року отримав стандартний 11,6-дюймовий сенсорний екран мультимедіа. Електрокар представляє перше покоління.  

Audi Q4 e-tron або Volkswagen ID.4

ID.4 розділяє спільну основну платформу з Q4 e-tron. Як результат, електромобілі пропонують однаковий пасажирський та вантажний простір, а також спільну додаткову трансмісію. EV від Audi краще виглядає всередині та має простіші в управлінні засоби керування інформаційно-розважальною системою. Проте базова ціна Ауді Ку4 е-трон на понад $10 000 перевищує пропозицію Фольксваген. Попри менший цінник, ID.4 має більше стандартних технологій і функцій допомоги водієві.

Audi Q4 e-tron або Tesla Model Y

Tesla Model Y пропонує фантастичний запас ходу, швидке прискорення та впевнене керування. Електромобіль Тесла також забезпечує більше простору для багажу, ніж німецький конкурент, а ще доступний із сидінням третього ряду та може перевозити до семи осіб. Однак Audi перевершує Tesla в кількох параметрах: якості інтер’єр, простоті інформаційно-розважальної системи та наявності Apple CarPlay і Android Auto для підключення смартфонів, яких не вистачає Tesla.

Audi Q4 e-tron або Kia EV6

Kia EV6 пропонує трохи менше вантажного простору, ніж Q4 e-tron, але має нижчу ціну, більше потужності та більший максимальний запас ходу. Крім того, електромобіль корейського бренду потенційно може заряджатися швидше на станціях швидкої зарядки постійного струму. 

Салон

Audi Q4 e-tron розрахований на п’ять осіб. В обох рядах достатньо місця для дорослих, але високим пасажирам може бути тісно на задньому сидінні версії Sportback через похилу лінію даху.

Кожна деталь Q4 e-tron підтверджує, що ви знаходитесь в кабіні Ауді. Салон відповідає репутації бренду, який створює якісні та висококласні інтер’єри. В оздобленні використані преміальні матеріали, але можна помітити декілька твердих пластикових поверхонь.

 

В цілому, інтер'єр виглядає високотехнологічно, адже наповнений останніми і найкращими гаджетами Audi. Навіть в базовій специфікації доступні такі зручності, як тризонний клімат-контроль, світлодіодне освітлення салону, підігрів передніх сидінь та інтерфейс смартфона Audi. З підйомом лінійкою вверх з'являється доступна Audi Virtual Cockpit та проекційний дисплей.

Q4 e-tron оснащений стандартним 10,25-дюймовим цифровим дисплеєм водія та більшим 11,6-дюймовим сенсорним інтерфейсом MMI останньої версії для інформаційно-розважальної системи. Чітка графіка та зрозумілі меню прискорюють освоєння мультимедійної системи. На щастя, на відміну від деяких електромобілів, Audi зберегла фізичні кнопки, які дозволяють “на ходу” регулювати температуру і звук.

Стандартними є бездротовий зв'язок Apple CarPlay і Android Auto. 

Q4 e-tron в кузові кросовера пропонує 700-літровий багажник з усіма вертикальними кріслами та 1500-літровий, якщо скласти останні сидіння. Версія спортбек забезпечує 740 літрів за заднім рядом та 1540 літрів зі складеним заднім рядом.

Відео тест-драйв Audi Q4 e-tron 2023 року

Технічні характеристики

Audi Q4 e-tron 2023 року в двох версіях: 

  • одномоторній 201-сильній з заднім приводом,
  • двомоторній 295-сильній з повним приводом. 

Обидві специфікації працюють в парі з одноступінчастою автоматичною коробкою передач.

Ємність батареї та запас ходу Audi Q4 e-tron 2023 року

Обидві версії Q4 E-Tron живляться від акумуляторної батареї ємністю 82,0 кВт/год. Згідно стандарту WLTP запас ходу складає:

  • 520 км - одномоторна модель,
  • 497 км - двомоторна модель. 

Від побутової розетки Q4 e-tron повністю зарядиться за 9 годин. На станції швидкої зарядки постійного струму електрокар може зарядитися від 5% до 80% за 36 хвилин.
 

  Характеристики Audi Q4 e-tron 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,9 с 
 Максимальна швидкість   160 км/год 
 Запас ходу   520 км 
 Ємність батареї   82 кВт/год 

 

Безпека

У стандартній комплектації Q4 E-Tron включає автоматичне екстрене гальмування вперед, попередження про виїзд зі смуги руху та автоматичне дальнє світло. Вибір кросовера в комплектаціях Premium Plus або Prestige додає розпізнавання дорожніх знаків, систему підтримки смуги руху та адаптивний круїз-контроль. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 276 см,
  • Довжина - 458 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 163 см.

Важить споряджений електромобіль від 2120 кг до 2215 кг.

Можливі комплектації

Купити Ауді Ку4 е-трон можна в кузовах позашляховик та спортбек. SUV доступний з одним та двома моторами, із заднім та повним приводом. Sportback - лише двомоторна модифікація з приводом quattro. Комплектації салону Audi Q4 e-tron представлені трьома рівнями оздоблення: Premium, Premium Plus, Prestige.

Попередній огляд Огляд Subaru Crosstrek 2023: для міста і для пригод
Вибрати кросовер Субару Крострек 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик ДжіЕмСі Юкон 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд GMC Yukon 2023: американський люкс