Огляд Subaru Crosstrek 2023: для міста і для пригод

4 жовтня 2023

Subaru Crosstrek - компактний кросовер для широкого спектру задач. Якщо придивитись, то виявиться, що перед вами хетчбек Impreza, у якого піднята підвіска та позашляхова обшивка кузова. Стандартний повний привід в усіх комплектаціях додає йому справжню здатність до проходження різних доріг. З опціональним 2,5-літровим двигуном, він демонструє один з найкращих показників прискорення в своєму класі. Та чи має Subaru Crosstrek 2023 недоліки, про які варто знати покупцям?

Вибрати кросовер Субару Крострек 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Додано пакет Special Edition.

Кому варто купити?

Зверніть увагу на Crosstrek, якщо шукаєте субкомпактний позашляховик із просторим салоном, комфортною поїздкою та міцним кузовом. Невеликий позашляховик Subaru має досить високий для сегмента дорожній просвіт, а також стандартний повний привід і доступний контроль під час спуску. Він також придатний для буксирування, чого не можна сказати про багатьох конкурентів. 

Попри позашляховий дизайн, Субару Крострек 2023 буде чудовим міським автомобілем, адже має компактні розміри та малий радіус повороту.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Єдина зміна для Crosstrek у 2023 році - пакет Special Edition для комплектації Premium. Спецверсія додає темні акценти екстер’єру, виготовлені на замовлення 17-дюймові колеса, двоколірне чорно-червоне оздоблення інтер'єру та більший 8,0-дюймовий сенсорний екран.

В усьому іншому кросовер залишається без змін та представляє друге покоління, котре існує з 2018 року. Якщо вибираєте вживаний варіант, перегляньте відгуки про Субару Крострек.

Subaru Crosstrek або Honda HR-V

HR-V - серйозний конкурент для Crosstrek, адже був повністю оновлений до 2023 року. Кросовер від Хонда виглядає красивіше в салоні, краще керується та пропонує кілька стандартних функцій допомоги водієві. І Crosstrek, і HR-V мають просторі салони, зручні сидіння, подібну вантажопідйомність та інтуїтивно зрозумілі інформаційно-розважальні системи. Вони також коштують приблизно однаково. HR-V оснащується лише одним варіантом двигуна, який, як і базовий двигун Crosstrek, слабкий для траси. Перевага кросовера Субару - стандартний повний привід, який є опцією у моделі Хонда.

Subaru Crosstrek або Kia Seltos

Kia Seltos - вдала альтернатива Crosstrek. Селтос має два варіанти двигунів на вибір і пропонує просторий та висококласний салон, а також більше вантажного простору, аналогічний набір стандартних технологій і функцій допомоги водієві. І все це за нижчою базовою ціною, ніж Subaru. Проте Seltos не має стандартного повного приводу, як у Crosstrek.

Subaru Crosstrek або Chevrolet Trailblazer

Chevrolet Trailblazer - один із кращих компактних кросоверів на ринку. Попри те, що у Trailblazer менше здібностей для бездоріжжя, ніж у Crosstrek, комплектація Activ дає певну впевненість за межами міста. Trailblazer і Crosstrek пропонують подібні технології та функції безпеки, але кросовер Шевроле перемагає в параметрі вантажного простору. 

Салон

Crosstrek вміщує до п'яти осіб. В обох рядах достатньо місця для пасажирів, а сидіння зручні. Підвищений кліренс полегшує посадку та висадку та забезпечує чудову оглядовість

Салон Crosstrek типовий для бренду Subaru: міцний та практичний, з перевагою функції над формою. В інтер’єрі багато пластику, але він якісний.

 

 

Інформаційно-розважальний пакет Crosstrek непоганий, за винятком невеликого розміру стандартного сенсорного екрана. Сам дисплей простий у використанні та має інтуїтивно зрозуміле меню, чітку графіку та швидкий час відгуку. В топових версіях замість 6,5-дюймового використовується 8-дюймовий сенсорний екран. 

Функціональні можливості інформаційно-розважальної системи включають Apple CarPlay, Android Auto, AM/FM-радіо та Bluetooth. Є також фізичні елементи керування для аудіо та клімату.

Вантажний простір Subaru Crosstrek поступається конкурентам. Хоча корисного об'єму в 315 л достатньо для повсякденних перевезень речей. Задні сидіння можна скласти у співвідношенні 60/40, щоб звільнити більше простору.

Відео тест-драйв Subaru Crosstrek 2023 року

Технічні характеристики

Crosstrek 2023 року доступний в комплектації з двома варіантами двигунів:

  • 2,0-літровим чотирициліндровим на 152 к.с. у Base та Premium, 
  • 2,5-літровим чотирициліндровим на 182 к.с. у Sport і Limited.

Перші дві специфікацій стандартно постачаються з шестиступінчастою механікою та доступним безступінчастим автоматом. CVT є стандартною та єдиною версією для моделей Sport та Limited.

Витрата пального Крострек:

  • 9,2 л/100 км - двигун 2.0 і МКПП,
  • 7,6 л/100 км - двигун 2.0 і CVT,
  • 7,6 л/100 км - двигун 2.5 і CVT.

Маневрування навіть у тісному просторі - легка задача для Crosstrek, адже авто має компактний розмір і невеликий радіус повороту. М’яка підвіска кросовера забезпечує неоднозначний ефект: комфортну поїздку та значний крен кузова в різких поворотах.

Щодо позашляхових можливостей, то цей маленький Субару досить здібний. Дорожний просвіт 22 см та повний привід роблять його готовим до легких пригод. Але перед виїздом на відверте бездоріжжя варто подумати двічі. 
 

 Характеристики Subaru Crosstrek 2023 
 Потужність   152 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год    10,4 с 
 Максимальна швидкість   194 км/год 
 Середня витрата палива   9,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   63 л 

Безпека

Набір систем допомоги водієві та активної безпеки Subaru EyeSight стандартний для Crosstrek 2023 року, але лише для специфікацій із коробкою передач CVT. В список функцій входять адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, попередження про виїзд зі смуги руху та автоматичне екстрене гальмування вперед.

Розміри та вага

  • Колісна база - 267 см,
  • Довжина - 448 см,
  • Ширина - 180 см,
  • Висота - 160 см.

Споряджена маса кросовера коливається від 1413 кг до 1495 кг.

Можливі комплектації

Купити Субару Крострек 2023 можна в комплектаціях: Base, Premium, Sport і Limited. Всі версії оснащені повним приводом. 

Попередній огляд Огляд Volvo S90 2023: комфорт та безпека
Вибрати новий седан Вольво С90 2023 на Automoto.ua
Вибрати електромобіль Ауді Ку4 е-трон 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi Q4 e-tron 2023