Огляд Audi Q5 2024: технологічний та практичний

1 березня 2024

Audi Q5 2024 року виборює свою популярність завдяки стильному дизайну екстер’єру та технологічному інтер’єру. Компактний позашляховик пропонує лінійку силових агрегатів для різних потреб, серед яких є плагін-гібрид, та стандартний повний привід. Щоправда, керованість та динаміка кросовера не викликають захвату. 

Вибрати новий позашляховик Ауді Q5 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Стандартна система активної підтримки смуги руху
  • Стандартний підігрів керма
  • Доступний дистанційний запуск двигуна через додаток myAudi

Кому варто купити?

Q5 варто розглянути покупцям, які шукають преміальний кросовер з елегантним стилем, щедрою комплектацією технікою та плавною поїздкою. Перегляньте відгуки про Audi Q5 2024, щоб дізнатись про реальний досвід володіння позашляховиком.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Ауді додала до списку стандартних функцій Ку5 кермо з підігрівом, систему активної підтримки смуги руху та дистанційний запуск двигуна через додаток myAudi. З точки зору продуктивності, минулорічна та цьогорічна моделі практично однакові.

Актуальна Audi Q5 — це частина другого покоління автомобіля, яке випускається з 2018 року, рестайлинг відбувся в 2021 році.

Audi Q5 або Audi Q7

Q7 — “старший брат” Q5. Трирядний позашляховик Q7 може вмістити сім пасажирів, а його салон більш висококласний, ніж у Q5, та пропонує інформаційно-розважальну систему з подвійним екраном. Тягову здатність більшого Audi також вища. Обидва позашляховики мають схожі варіанти двигунів, але Q7 продається за вищою початковою ціну приблизно на $15 000. Вибір, ймовірно, залежатиме від гаманця та кількості необхідного простору в салоні. 

Audi Q5 або BMW X3

BMW X3 — один із головних конкурентів у класі преміальних компактних кросоверів. X3 демонструє явні переваги: гостре керування та потужні двигуни, просторі заднє сидіння та багажник. Обидва позашляховики також мають приблизно однакові стартові рекомендовані ціни, демонструють схожі показники витрати пального та оснащені інтуїтивно зрозумілими інформаційно-розважальними системами. 

Салон

Q5 доступний в кузовах SUV та Sportback. В обох варіантах він має п’ять місць. Передні сидіння забезпечують достатній простір. Оглядовість з місця водія хороша, за винятком моделі Sportback. Задні сидіння досить зручні, але простір над головою в версії спортбек трохи обмежений через похилу лінію даху.

Audi Q5 лаконічний, тихий та зручний. Усі комплектації пропонують стандартний шкіряний інтер'єр та асортимент доступних кольорів оздоблення.

Навіть на базовому рівні Audi Q5 оснащено декількома стандартними функціями, які не часто очікуються в початкових версіях. Йдеться про електропривод дверей, шкіряну обшивку, підігрів керма та передніх сидінь, а також тризонний клімат-контроль. Інші стандартні опції включають рейлінги на даху, сидіння водія з електроприводом у восьми напрямках, дистанційний запуск і дерев’яні декоративні елементи.

 

Технології є перевагою Q5. Audi оснащує кросовер 2024 стандартною 7,0-дюймовою цифровою панеллю приладів та інформаційно-розважальним комплексом із 10,1-дюймовим дисплеєм і сумісністю з Apple CarPlay і Android Auto. Q5 також доступний з Audi Virtual Cockpit, сучасним варіантом панелі приладів, яку можна налаштувати для відображення відповідної інформації.

Багажник Audi Q5 розрахований на:

  • 720 л — версія SUV з піднятим заднім рядом,
  • 700 л — версія Sportback з піднятим заднім рядом,
  • 1530 л — версія SUV зі складеним заднім рядом,
  • 1470 л — версія Sportback зі складеним заднім рядом.

Відео тест-драйв Audi Q5 2024 року

Технічні характеристики

Купити новий Ауді Ку5 можна в кількох специфікаціях:

  • 40 TFSI з 2,0-літровим рядним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом на 201 к.с.;
  • 45 TFSI з 2,0-літровим рядним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і системою м’якого гібрида 48 В на 261 к.с.;
  • 55 TFSI PHEV поєднує 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом з електродвигуном для загальної потужності 362 к.с.

Для всіх комплектацій використовується однакова трансмісія: семиступінчаста автоматична з подвійним зчепленням і повний привід quattro. 

Показники витрати пального Audi Q5:

  • 9,4 л/100 км — 40 TFSI,
  • 9,8 л/100 км — 45 TFSI,
  • 9,0 л/100 км — 55 e TFSI (PHEV).

Q5 plug-in hybrid лише на електротязі проїжджає 37 км.

Кросовер не забезпечує спортивних відчуттів під час водіння, але зберігає стабільність та впевнене зчеплення. Помітною може бути затримка реакції, яка пов’язана з поєднанням трансмісії з подвійним зчепленням з турбованим двигуном. Поїздка залишається комфортною навіть на більших колесах, а додаткову плавність може створити пневматична підвіска, доступна в топових комплектаціях.
 

 Характеристики Audi Q5 2024 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,8 с 
 Максимальна швидкість  210 км/год 
 Середня витрата пального   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

Audi встановлює цілий набір систем допомоги водієві на кожен Q5: попередження про лобове зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, передні та задні датчики паркування, попередження про виїзд зі смуги руху, допомогу в утриманні смуги руху та моніторинг сліпих зон із тактильним відгуком через кермо. Додаткові функції передбачають допомогу в заторах і адаптивний круїз-контроль, камеру кругового огляду, навігацію, розпізнавання дорожніх знаків, проекційний дисплей та автоматичне паркування. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 282 см, 
  • Довжина – 468 см,
  • Ширина – 189 см,
  • Висота – 166 см. 

Споряджена маса Audi Q5 коливається від 1850 до 2095 кг.

Можливі комплектації

Купити Ауді Q5 2024 можна в варіантах кузова SUV і Sportback, та трьох варіантах потужності: 40 TFSI, 45 TFSI, 55 e TFSI. Також позашляхвоик доступний в трьох рівнях комплектацій салону: Premium, Premium Plus і Prestige.

Попередній огляд Огляд BMW 3 Series 2024: спортивна класика
Шукати новий БМВ 3 серії 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти електромобіль Тесла Модель S 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Tesla Model S 2024: електричний суперкар