Огляд Tesla Model S 2024: електричний суперкар

6 березня 2024

Tesla Model S була першим електрокаром, який забезпечив конкурентоспроможність і продуктивність, як у авто з двигуном внутрішнього згоряння. Флагман Тесла залишається одним з кращих в сегменті до сьогодні. EV поєднує неймовірну продуктивність і маневреність спортивного авто з високотехнологічними функціями та вражаючим запасом ходу. Та чи достатньо цього в 2024 році?

Знайти електромобіль Тесла Модель S 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Електромобіль не отримує серйозних змін.

Кому варто купити?

Тесла Модель S 2024 — варіант для тих, хто шукає потужний, вишуканий та практичний електрокар. Якщо ви вибираєте EV для далеких поїздок, однозначно варто розглянути Модель S. Зауважте, що ціна Tesla Model S за умови вибору кольору кузова та салону, автопілота та інших додаткових опцій може перевищувати $100 000.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Для нової Tesla Model S немає оголошених змін для на 2024 рік. За чутками, автовиробник оновить S наступного року. Проте це не означає, що впродовж найближчих місяців Тесла не внесе зміни в поточну модель. Виробник відомий тим, що оновлює електромобілі в довільний час протягом модельного року.

Tesla  Model S або BMW i5

BMW i5 — новинка 2024 року. Це фактично електричний варіант 5-ї серії, який може похвалитися таким же поєднанням керуваності, потужності та функціонального, люкового салону. Запас ходу i5 складає 477-582 км. Однак i5 коштує дешевше, ніж Model S, має більше внутрішнього простору та пропонує більше звичайних елементів керування. Він також виглядає преміальнішим.

Tesla Model S або Lucid Air

Lucid Air має приблизно такий же розмір та ціну, як і Model S, але значно покращує базову формулу. Air може похвалитися запасом ходу до 665 км, і навіть початкова версія розрахована на 565 км. Як і Model S, Lucid Air дуже швидкий і потужний, має багато автомобільних технологій. Ai пропонує стильний екстер’єр і набагато вишуканіший салон, ніж Model S, із значно просторішим заднім сидінням. Однак сенсорні екрани Lucid також складні в використанні, незважаючи на інтеграцію з Apple CarPlay, а верхня комплектація коштує дуже дорого.

Салон

Model S залишається п’ятимісним електромобілем. Передні сидіння відмінно підходять для високих людей та тривалих поїздок. На задніх кріслах простору не так багато, але вони все одно зручні.

Для лаконічного стилю інтер'єру доступно лише кілька колірних схем: стандартний чорний у поєднанні з оздобленням Ebony, білий з чорними акцентами з горіховим декором, кремовий з горіховими акцентами. Незалежно від вибраного відтінку, синтетичний шкірозамінник є єдиним варіантом матеріалу. 

Дизайн Model S мінімалістичний, але це не означає брак функцій. Електромобіль залишається одним із найтехнологічніших пропозицій. Центральним елементом мультимедіа є 17-дюймовий сенсорний екран на панелі приладів. Майже все управляється через цей інтерфейс.

 

 

Небагато автомобілів оснащені такою кількістю стандартних функцій, як Tesla. Навіть модель початкового рівня має тризонний клімат-контроль, безключовий доступ і запуск, тонований скляний дах, електропривод передніх сидінь з підігрівом і вентиляцією, підігрів задніх сидінь, підігрів рульового колеса, інформаційний дисплей для водія, екран для пасажирів на задньому сидінні, точка доступу Wi-Fi, бездротова зарядка пристроїв на передніх і задніх сидіннях. 

В багажнику Model S 2024 вміщується до 753 л вантажу. Корисний об'єм можна збільшити до 1645 л, якщо скласти задні сидіння.

Відео тест-драйв Tesla Model S 2024 року

Технічні характеристики

Кожна Model S 2024 року поставляється зі стандартним повним приводом і акумулятором на 100 кВт/год. У базовій версії Тесла Модель S використовуються два електродвигуни загальною потужністю 670 кінських сил, що приводять в рух передню та задню осі. Model S Plaid отримав третій двигун: один спереду та два на задні колеса на загальну потужність 1020 кінських сил. Обидва використовують одношвидкісну автоматичну коробку передач.
Tesla Model S набирає розгін до 100 км/год за 3,1 с. Специфікація Plaid ще швидша — розганяється за 2,1 с. 

Ємність батареї та запас ходу Tesla Model S 2024 року

Tesla Model S 2024 року оснащена акумуляторною батареєю ємністю 100 кВт/год і має запас ходу:

  • 650 км — Model S,
  • 560 км — Model S Plaid.

Зарядка Tesla Model S настінним зарядним пристроєм займає близько 7,5 год. Станція швидкої зарядки постійного струму може зарядити акумулятор на 10-80% лише за 30 хвилин. За даними виробника, можна додати до 320 км до запасу ходу за 15 хвилин на станції Tesla Supercharger.
 

 Характеристики Tesla Model S 2024 
  Потужність   670 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   3,1 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Запас ходу   650 км 
 Ємність батареї   100 кВт/год 

Безпека

Tesla оснащує Model S технологіями уникнення лобового зіткнення з автоматичним гальмуванням, системою підтримки смуги руху, адаптивним круїз-контролем, моніторингом сліпих зон, попередженням про поперечний рух ззаду, комплектом з восьми аербегів. Автоматична зміна смуги руху, а також напівавтономне керування автомобілем і паркування доступні за як опція. Пропонується бета-версія Full Self-Driving — це суперечлива система водіння Tesla без допомоги рук .

Розміри та вага

  • Колісна база — 296 см, 
  • Довжина — 502 см,
  • Ширина — 198 см,
  • Висота — 143 см. 

Споряджена вага базової версії 2170 кг, Plaid — 2265 кг.

Можливі комплектації

Model S 2024 випускається в двох комплектаціях: базова Model S (іноді її називають Long Range) і високопродуктивна Plaid. Основна різниця між специфікаціями полягає в потужності, запасі ходу та вартості. Базова версія коштує $74 990. Ціна Тесла Модель S Plaid — $89 990.

Попередній огляд Огляд Audi Q5 2024: технологічний та практичний
Вибрати новий позашляховик Ауді Q5 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати пікап Шевроле Колорадо 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Chevrolet Colorado 2024: для роботи та пригод