Огляд Audi Q7 2024: сімейний та спортивний

22 квітня 2024

Q7 — найбільший позашляховик Audi та єдина трирядна модель. Просторі сидіння, комфортна поїздка та вражаюча техніка, як-от подвійний центральний сенсорний екран і яскрава цифрова панель приладів, роблять авто відмінним варіантом для багатьох покупців.  На додачу до всіх переваг, Q7 їздить як спортивний седан, особливо моделі, оснащені адаптивною пневматичною підвіскою та системою керування задніми колесами. Тож знайти недоліки в позашляховику досить складно. Які мінуси має Ауді Ку7 2024?

Знайти позашляховик Ауді Ку7 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Адаптивний круїз-контроль стає стандартним для всіх версій
  • Дистанційний запуск тепер доступний через додаток Audi Connect
  • Пакет Executive отримує розпізнавання дорожніх знаків 

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте сімейний позашляховик, який вміщує до семи пасажирів та має спортивний характер, варто подумати про Q7.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Після минулорічного рестайлингу Audi все ще продовжує вдосконалювати Q7, одну з найважливіших моделей у своїй лінійці, для 2024 року. Автомобіль отримує різні оновлення технологій. Адаптивний круїз-контроль тепер є стандартним для всіх комплектацій, а дистанційний запуск двигуна пропонується через додаток Audi Connect. Версії Premium Plus і вище мають багатокольорове регульоване світлодіодне внутрішнє освітлення. Пакети опцій також удосконалено: розпізнавання дорожніх знаків стає частиною пакету Executive.

Audi Q7 або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE має багато переваг. У нього більше простору для вантажу, ніж у Q7, і він оснащений безліччю стандартних функцій. Інтер’єр вишуканий і високотехнологічний, а інформаційно-розважальна система загалом проста у використанні. GLE також пропонує доступний третій ряд для тих, кому він потрібен, але, як у Q7, останні сидіння підходять лише для дітей.

Audi Q7 або BMW X5

Менший BMW X5 зосереджений на спортивному характері та швидкому керуванні, але водночас забезпечує комфортну поїздку для пасажирів. Він пропонує кілька варіантів силових агрегатів і навіть має більший вантажний об’єм, ніж Audi. Опціональний третій ряд досить тісний, але функціональний для перевезення дітей.

Салон

У трьох рядах Q7 можуть розміститися до семи осіб. Передні сидіння дуже зручні, з достатньою підтримкою та великим простором. Другий ряд також комфортний, хоча крісла мають трохи меншу підтримку. Третій ряд, швидше за все, буде зручним лише для дітей.

Усі варіанти салону Audi Q7 мають шкіряну оббивку, доступні різні кольори інтер'єру. Мінімалістичний сучасний дизайн в поєднанні з багатьма технологіями, відмінним рівнем комфорту і високою якістю виконання перетворює кабіну позашляховика на особливе місцем.

 

 

Мультимедіа Q7 2024 року складається зі стандартного 10,1-дюймового верхнього і 8,6-дюймового нижнього сенсорного екрану. Верхній пристрій використовується для Apple CarPlay, Android Auto та вбудованої навігації, тоді як нижній контролює клімат у салоні та інші функції. Audi також оснащує Q7 12,3-дюймовою цифровою панеллю приладів. Аудіосистема з 10 динаміками є стандартною для комплектації Premium, моделі Premium Plus оснащені 19 динаміками, а Premium SUV використовує систему з 19 динаміками.

Багажник Audi Q7 розрахований на:

  • до 295 л за останнім рядом,
  • до 865 л за другим рядом,
  • до 1970 л за першим рядом.

Відео тест-драйв Audi Q7 2024 року

Технічні характеристики

Audi оснащує Q7 45 TFSI початкового рівня 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, який видає 261 к.с. Більш потужний Q7 55 TFSI поставляється з 3,0-літровим двигуном V6 з турбонаддувом на 335 к.с. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач і повний привід Quattro є стандартними. 

SQ7, топова версія позашляховика, оснащена 4,0-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом, який видає 500 к.с. Як і інші версії Q7, він використовує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і повний привід. Рульове керування всіма колесами, спортивна адаптивна пневматична підвіска та великі гальма доповнюють продуктивність SQ7.

Ауді Ку7 витрачає в середньому:

  • 10,6 л/100 км — 45 TFSI,
  • 11,7 л/100 км — 55 TFSI,
  • 13,8 л/100 км — SQ7. 

Audi Q7 2024 демонструє плавність ходу та краще контролює кузов на поворотах, ніж більшість позашляховиків такого розміру. Авто легко маневнує на звивистих дорогах, а кермо швидке й точне. Ще кращі характеристики має SQ7, адже керується як менший транспортний засіб, незважаючи на значні розміри та вагу. Ця Audi також гарантує комфортну поїздку практично будь-якими дорогами. 
 

 Характеристики Audi Q7 2024 
 Потужність   261 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,7 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата пального   10,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

Безпека

Ауді пропонує свій найбільший позашляховик з автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про виїзд зі смуги руху, моніторингом сліпих зон, попередженням про поперечний рух ззаду та автоматичним дальнім світлом. Варто згадати і про оновлення Audi Q7 2024 — адаптивний круїз-контроль із функцією центрування смуги руху, який тепер входит в набір технологій безпеки всіх специфікацій. Розпізнавання дорожніх знаків можна додати як частину пакету Executive, а світлодіодні фари Audi HD Matrix з лазерним освітленням доступні для комплектації верхнього рівня Prestige. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 299 см,
  • Довжина — 506 см,
  • Ширина — 197 см,
  • Висота — 174 см.

Споряджена вага авто варіюється від 2185-2400 кг.

Можливі комплектації

Купити нову Audi Q7 2024 можна в версіях Premium, Premium Plus і Prestige. Комплектації Premium і Premium Plus стандартно поставляються з 261-сильним турбодвигуном. Модель Prestige продається з 335-сильним V6, який є доступним для решти версій. 

Audi SQ7 2023 випускається в двох комплектаціях: Premium Plus і Prestige. Обидві моделі оснащені двигуном 500-сильним V8 з подвійним турбонаддувом.

Попередній огляд Огляд Kia Sportage 2024: сучасний і практичний
Знайти авто Кіа Спортейдж 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти електромобіль Порше Тайкан 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Porsche Taycan 2024: унікальний досвід