Огляд Porsche Taycan 2024: унікальний досвід

24 квітня 2024

Porsche Taycan 2024 року демонструє, якими можуть бути продуктивність та керованість в епоху електрифікації. Він забезпечує справжній досвід водіння Порше та гарантує неймовірні враження за кермом. Проте ті, кому потрібен великий запас ходу, можуть бути розчаровані.  

Знайти електромобіль Порше Тайкан 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Електромобіль переходить в новий модельний рік без помітних змін.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте електричний седан із керованістю справжнього Porsche, Taycan — найкращий серед усіх своїх конкурентів. Поєднайте це зі справді висококласним салоном і чудовим комфортом повсякденних поїздок. Як результат, ви отримаєте унікальний досвід.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Новий Porsche Taycan 2024 залишається майже без змін. Це п’ятий модельний рік електромобіля. Нова модель Порше Тайкан анонсована на 2025 рік.

Porsche Taycan або Lucid Air

Lucid Air — перший і єдиний масовий електромобіль, який має запас ходу понад 800 км. Lucid пропонує п’ять силових агрегатів для Air потужністю від 480 до 1200 к.с. та неймовірне прискоренням, щоб відповідати конкурентам від Porsche та Tesla. Air їде плавно та комфортно, але кабіна не виглядає на свою ціну. Електромобіль від Lucid також страждає від тих самих проблем, що й деякі Tesla: погано підігнані панелі салону та неякісне оздоблення. Проте цих проблеми ви не побачите в Taycan.

Porsche Taycan або Tesla Model S

Tesla Model S залишається лідером в параметрі запасу ходу з показником до 600 км. Електрокар Tesla також неймовірно швидкий у комплектації Plaid, адже набирає 100 км/год приблизно за 2 секунди. Model S також коштує дешевше, ніж Taycan, але це відчувається. Якість, оздоблення, керованість Порше на іншому рівні порівняно з Тесла.

Салон

Taycan стандартно оснащений сидіннями 2+2, але за бажанням можна додати третє місце ззаду.

Дизайн лаконічний нагадує інші моделі Porsche. Як і очікувалося, інтер’єр доступний з великим вибором вишуканих  матеріалів та різними колірними схемами. Покупець отримує довгий список люксових опцій, серед яких чотиризонний клімат-контроль, масаж передніх сидінь, підігрів керма та підігрів задніх сидінь.

 

В машині Porsche Taycan майже немає фізичних кнопок, тому вся взаємодія пов’язана з екранами. Хоча кермо з трьома спицями буде здаватись знайомим елементом Porsche, але циферблати на панелі приладів відображаються на 16,4-дюймовому екрані. На центральній консолі розташовано центральний 10,9-дюймовий для інформаційно-розважальної системи. Нижче знаходиться менший сенсорний екран для клімат-контролю та різних опцій. За бажанням, можна додати 10,9-дюймовий сенсорний екран для переднього сидіння та пару 10,1-дюймових екранів для заднього сидіння. Система сумісна з Apple CarPlay і Android Auto. Навігація, бездротова зарядка та зарядні порти USB-C також є стандартними.

Багажник Taycan залежить від моделі:

  • 405 л в кузові седан,
  • 369 л в версії Turbo,
  • 447 л в комплектаціях Cross Turismo та GTS Sport Turismo.

Видео тест-драйв Porsche Taycan 2024 року

Технічні характеристики

Porsche Taycan доступний із великим асортиментом комбінацій кузовів, двигунів і акумуляторів, але всі моделі надзвичайно швидкі. Cross Turismo — це універсал із елементами в дизайні, схожими на SUV. Версії Sport Turismo використовують той самий стиль кузова універсала з витонченішою естетикою.
базова модель Taycan: задній привід, акумулятор на 79,2 кВт/год, потужність 402 к.с., розгін 4,7 с;

  • Taycan 4 Cross Turismo: повний привід, акумулятор на 93,4 кВт/год, потужність 375 к.с., розгін 4,8 с;
  • Taycan 4S: повний привід, акумулятор на 79,2 кВт/год, потужність 522 к.с., розгін 3,8 с;
  • Taycan 4S Cross Turismo: повний привід, акумулятор на 79,2 кВт/год, потужність 562 к.с., розгін 3,9 с;
  • Taycan GTS, GTS Sport Turismo: повний привід, акумулятор на 93,4 кВт/год, потужність 590 к.с., розгін 3,5 с;
  • Taycan Turbo, Turbo Cross Turismo: повний привід, акумулятор на 93,4 кВт/год, потужність 670 к.с., розгін 3,0 с;
  • Taycan Turbo S, Turbo S Cross Turismo: повний привід, акумулятор на 79,2 кВт/год, потужність 750 к.с., розгін 2,4 с.

Taycan 2024 року керується спортивно і динамічно, легко проходить повороти. Усі комплектації мають інноваційну двошвидкісну трансмісію з прямим приводом, яка відіграє ключову роль у швидкому розгоні. Рекуперативне гальмування Тайкан не дозволяє керувати однією педаллю, як у багатьох EV.

Ємність батареї та запас ходу Porsche Taycan 2024 року

Новий Порше Тайкан комплектується акумуляторами на 79,2 кВт/год або 93,4 кВт/год. За циклом WLTP запас ходу електрокара складає:

  • 326 км — базовий Taycan,
  • 452 км — Taycan 4 Cross Turismo,
  • 456 км — Taycan 4S,
  • 452 км — Porsche Taycan Turbo,
  • 418 км — Porsche Taycan Turbo S.

Зарядка стандартної батареї при підключенні змінного струму 9,6 кВт займає 9,5 годин. Для більшого акумулятора час збільшується на годину. Зарядка від 5% до 80% при максимально можливій потужності 270 кВт на швидкому зарядному пристрої 800 В постійного струму займає менше 23 хвилин.
 

 Характеристики Porsche Taycan 2024 
 Потужність   402 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,1 с 
 Максимальна швидкість   230 км/год 
 Запас ходу   326 км 
 Ємність батареї   79,2 кВт/год 

Безпека

Кожен Taycan оснащено стандартною технологією допомоги водієві, яка складається з попередження про лобове зіткнення та автоматичного екстреного гальмування, а також попередження про виїзд зі смуги руху та допомоги у утриманні смуги руху. Асистент паркування також є стандартним, але адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон вимагають додаткових витрат.

Розміри та вага

  • Колісна база — 290 см,
  • Довжина — 496 см,
  • Ширина — 196 см,
  • Висота — 139 см.

Споряджена вага авто в початковій комплектації складає 2072 кг.

Можливі комплектації

Porsche пропонує Taycan в кузовах седан і універсал. Останній має 2 версії: Cross Turismo та Sport Turismo. Лінійка комплектацій Porsche Taycan складається з Base, 4S, GTS, Turbo та Turbo S.

Попередній огляд Огляд Audi Q7 2024: сімейний та спортивний
Знайти позашляховик Ауді Ку7 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти новий Мерседес Ц-класу 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz C-Class 2024: вишуканий комфорт