Огляд Kia Sportage 2024: сучасний і практичний

18 квітня 2024

Kia вмістила в маленькому кросовері Sportage 2024 майже все, що цікавить покупців цього сегменту. В ньому достатньо місця для людей і вантажу, є стильний виразний дизайн, новітні технології та версія, яка впорається бездоріжжям. Приводом для критики залишається потужність, адже чотирициліндровий двигун не надто ефективний.

Знайти авто Кіа Спортейдж 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Світлодіодні проекторні фари та подушки безпеки другого ряду стають стандартними
  • Комплектація SX AWD знята з виробництва

Кому варто купити?

Подумати над купівлею Kia Sportage варто тим, хто шукає просторий кросовер з яскравим дизайном. Оновлений стиль кузова з фарами у формі бумеранга та високотехнологічний салон не залишать нікого байдужим.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Після повного оновлення минулого року Kia Sportage очікує небагато змін. Виробник встановлює подушки безпеки на сидіннях другого ряду та світлодіодні фари-проектори як стандартне обладнання для всіх комплектацій та відмовляєтсья від повнопривідного SX.

Купити Кіа Спортейдж 2024 можна від $27 200.

Kia Sportage або Hyundai Tucson

І Sportage, і Tucson користуються великою популярністю. Ці кросовери мають численні переваги: вишуканий інтер’єр, великий вантажний відсік і просторі сидіння. Обидва авто пропонуються з однаковим 187-сильним двигуном. Функції також досить схожі, хоча опціональний сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Sportage та панель цифрових приладів більші. Tucson отримує кращі відгуки щодо якості поїздки та керованості. 

Kia Sportage або Toyota RAV4

Toyota RAV4 має чудову якість виконання, місткі салон та багажник. В цих параметрах він подібний до Sportage. Однак кросовер від Тойота перевершує варіант Kia з точки зору економії пального, простоти використання інформаційно-розважальної системи та продуктивності двигуна. Sportage пропонує високотехнологічну інформаційно-розважальну систему та довгий список стандартних і доступних функцій допомоги водієві. 

Салон

В усіх версіях салон Kia Sportage вміщує п’ять осіб. Простір кабіни є найкращим у класі, з великою кількістю місця навіть у другому ряді для дорослих пасажирів.

Інтер’єр Sportage справляє враження сучасним дизайном з величезним цифровим дисплеєм на панелі приладів. Салон радує великою кількістю якісних деталей, а верхня комплектація межує з преміальним класом.

 

 

Версії початкового рівня Sportage оснащені 12,2-дюймовим дисплеєм приладів і 8,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. У моделях вищого рівня покупці отримують 12,3-дюймовий дисплей і 12,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними. Два USB-порти на передньому ряду передбачені для всіх комплектацій, а топові мають бездротову зарядну панель і USB-порти другого ряду. Інші преміальні технологічні функції передбачають 360-градусну камеру та аудіосистему Harman Kardon.

Кросовер Кіа Спортейдж є одним з найкращих в параметрі вантажного простору. Його багажник вміщує:

  • 1121 л — з вертикальними задніми сидіннями,
  • 2098 л — зі складеними задніми сидіннями. 

Відео тест-драйв Kia Sportage 2024 року

Технічні характеристики

Усі конфігурації Sportage 2024 року оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном, який видає 187 к.с., та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач із стандартним переднім приводом. Привід на всі колеса є опціональним. 

Не надто потужний Кіа Спортейдж набирає розгін до 100 км/год приблизно за 9,0 секунд. Цього цілком достатньо для руху містом, але прискорення до швидкості автостради або вливання у трафік викликають складнощі.

Кросовер витрачає в середньому:

  • 8,2 л/100 км з переднім приводом,
  • 9,2 л/100 км з повним приводом.

Sportage здебільшого приємний в керуванні завдяки добре контрольованим рухам на поворотах і досить комфортній поїздці. Реакція керма не надто гостра, тому автомобілю не вистачає справжньої спортивності. Проте компактний позашляховик їде впевнено, а гальма забезпечують достатню силу зупинки.

Kia пропонує Sportage у двох позашляхових комплектаціях: X-Line і X-Pro. Завдяки стандартному повному приводу та кліренсу 21 см обидві версії можуть подолати вищі перешкоди, ніж інші моделі Sportage. Стандартний дорожній просвіт авто складає 18 см. Іншою ключовою механічною відмінністю між X-Line і X-Pro є колеса та шини. X-Line отримує 19-дюймові колеса з всесезонними шинами, тоді як X-Pro має менші 17-дюймові колеса, на які можна встановити всюдихідні шини BF Goodrich.
 

 Характеристики Kia Sportage 2024 
 Потужність   187 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,0 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   8,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   54 л 

Безпека

У 2024 році кожен новий кросовер Кіа Спортейдж отримає світлодіодні фари з проектором і подушки безпеки другого ряду в якості стандартного обладнання. Як і раніше, переднє автоматичне екстрене гальмування, система підтримки смуги руху, автоматичне дальнє світло та попередження про паркування заднім ходом включені в усі комплектації. Конфігурації Sportage вищого класу мають адаптивний круїз-контроль, центрування смуги руху, моніторинг сліпих зон за допомогою камери, попередження про боковий і задній поперечний рух і передні датчики відстані при паркуванні.

Розміри та вага

  • Колісна база — 275 см,
  • Довжина — 466 см,
  • Ширина — 186 см,
  • Висота — 166 см.

Важить споряджений компактний позашляховик від 1561 кг до 1997 кг.

Можливі комплектації

Нова Kia Sportage 2024 випускається в семи комплектаціях: LX, EX, X-Line, SX, SX Prestige, X-Pro та X-Pro Prestige.

Попередній огляд Огляд Land Rover Range Rover 2024: абсолютний престиж
Знайти новий позашляховик Ленд Ровер Рендж Ровер 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Ауді Ку7 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi Q7 2024: сімейний та спортивний