Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2017

16 січня 2018

Якщо хтось уявляє собі автомобіль преміум-класу у вигляді седана, купе або кабріолета, то Bentley Bentayga 2017 року стане справжнім сюрпризом. Це – SUV з британськими манерами і на ньому можна їздити не тільки по місту і вздовж довгих магістралей, а й по бездоріжжю і дістатися місць, в яких Bentley навряд чи хто очікував побачити. З приходом Bentayga йому намагалися визначити сегмент автомобілів ультра-преміум-класу, хоча унікальну нішу йому не доведеться займати довго, оскільки високорівневі Maserati, Aston Martin, Lamborghini і навіть Rolls-Royce вже встигли стати прямими конкурентами. А якщо приглянутися, Бентайга має структурний зв'язок з Audi Q7, хоча Бентлі і не наважується зізнатися в цьому, але схожість в розмірах беззаперечна і порівняння неминучі.

Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2017

Вам буде до смаку цей автомобіль, якщо ви шукаєте розкішний SUV, що поєднує в собі елегантно обладнаний інтер'єр, нестримну енергію та буксирувальні здібності, що кидають виклик найсуворішим дорогам і погоді.

Але якщо ви шукаєте автомобіль з менш традиційним квадратним стилем позашляховика або ціна Bentley Bentayga від 232 000 доларів здається непомірно високою, тоді варто розглянути його аналоги.

Що нового в 2017 році? Bentley випустив 8-циліндровий Bentayga Onyx, а для тих, хто сумнівається, що Bentayga First Edition ідеально задовольнить їх потреби, - випущена топ-версія Bentayga Mulliner зі стандартною двокольоровою фарбою, пониженою хромованою решіткою, видозміненими колесами, додатковим адаптивним круїз-контролем, нічним оглядом і аудіосистемою Naim, потужністю 1950 Вт.

Враження від поїздки

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У більшості випадків спортивний характер і практичність важко поєднуються в одному транспортному засобі. Спортивні автомобілі рідко бувають дуже функціональними, а позашляховики не завжди приносять багато задоволення в процесі щоденних поїздок, але Bentley з умілою майстерністю поєднав ці дві якості в гармонійному Bentayga. Це не просто найшвидший SUV, здатний розігнатися до сотні всього лише за 4 секунди, і дійти до максимальної позначки 300 на спідометрі, він також має хорошу вантажопідйомність, здатний витримати вражаюче тягове зусилля, а з регульованою пневматичною підвіскою його кліренс сягає 230 мм. Цей 2499-кілограмовий «бегемот», довжиною понад п'ять метрів, виявився дуже спритним у дорозі, добре керованим і стабільним, чого і варто було очікувати від Bentley. А якщо ви не боїтеся нанести йому кілька бойових подряпин, то спокійно можете відправлятися у важкодоступну місцевість по нерівних дорогах з вибоїнами – цим його не налякаєш, оскільки повний привід готовий до будь-яких труднощів. Він об'єднав в собі ряд функцій безпеки: попередження про фронтальне зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням (яке відключене в спортивному режимі), моніторинг сліпих місць, попередження про поперечний рух ззаду, камеру заднього огляду, парктронік та помічник руху вздовж смуги.

Детальніше про новий Bentley Bentayga 2017 року

Інтер'єр

Опинившись у салоні, ви ніколи не здогадаєтеся, що це позашляховик. Перший SUV британського бренду може похвалитися щедро обладнаним кузовом, як і в більш традиційних седанах, купе і кабріолетах. Розрахований для 4 або 5 пасажирів, він огорне вас у м'яку шкіру 15 можливих відтінків, а також порадує вибором з 4 варіантів внутрішньої обробки кузова. Регульовані передні і задні сидіння з електроприводом здатні зручно розмістити людей будь-якої статури, до того ж, вони дуже надійні, завдяки бічній фіксації і підтримці стегна. Щоправда задні пасажири з довгими ногами можуть бути трохи обмежені простором для ніг. Bentayga отримує новітню інформаційно-розважальну систему Bentley. Багажник невеликий як для позашляховика - всього 430 л. Також доступними є холодильник в задній частині салону, розділений на три частини кошик для зберігання речей та продуктів для пікніка і безліч різних дрібниць.

Відео тест-драйв Бентлі Бентайга 2017

Екстер'єр

Bentayga використовує звичайний дизайн позашляховика. Конструктори доклали чимало зусиль, щоб зробити алюмінієве штампування з усіх сторін, у результаті чого він став володарем одного з найбільших листових металів в автомобільній індустрії. Небагато критиків оцінили цей підхід, але, на наш погляд, зовнішній дизайн дійсно відповідає транспортному засобу, здатному впоратися з серйозними позашляховими перешкодами. Як і його колеги седан і купе, Бентайга має подовжений капот, який плавно переходить у пологе вітрове скло, а потім піднімається до лінії даху. Вертикальна решітка радіатора, величезні повітрозабірники і широкі крила - якнайкраще підкреслюють міць 600-кінських сил Bentayga W12.

Стандартна комплектація

Bentayga поєднує функції, що дозволяють відчувати себе комфортно в будь-якій обстановці: повний привід, контроль тяги, 4-кутове автоматичне вирівнювання підвіски і електронне управління гальмом, які компенсують відсутність блокування диференціала. Базова інформаційно-розважальна система пропонує мобільну точку доступу Wi-Fi та вражаючий 700-ватний аудіопакет на 12 динаміків, хоча система Naim, об'ємом 1 950 Вт, є рекомендованим варіантом для аудіофілів. Існує 14 різних варіантів шкіри, кожен з яких здатний обтягувати 16-позиційні передні сидіння. Як доповнення, пакет Touring Specification пропонує: активний круїз-контроль, нічне бачення, помічник руху вздовж смуги та інші технології. У 2017 Бентлі Бентайга має численну кількість комбінацій елементів оздоблення, а це означає, що жодних два автомобіля ніколи не будуть схожі один на одного.

Технічні характеристики Bentley Bentayga

Якщо заявити, що позашляховик, вагою більше двох з половиною тонн, зможе розігнатися до 100 км/год за 4 секунди, це викличе глузливу посмішку у більшості людей. Але ось він – новий Bentley Bentayga, потужність якого досягає 600 к.с., а його 6.0-літровий двигун W12 з подвійним турбонаддувом поєднується з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Так, на паливі заощадити не вдасться, але той, кому по кишені Bentley Bentayga не пошкодує витрачати на такий продуктивний автомобіль 13.2 л/100 км бензину. Варто зазначити, що на вітчизняному ринку, можна придбати більш рідкісну модифікацію Бентайга – 3.0-літровий дизельний двигун V8, який витрачає 8 л/100 км пального в змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi S4 2018
Огляд тест-драйву: Audi S4 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2017