Огляд тест-драйву: Audi S4 2018

15 січня 2018

Наче вовк в овечій шкурі, седан Audi S4 дуже схожий на A4, але пропонує значно більше потужності. Як і його брат S4 постав перед публікою абсолютно оновленим. Седан досяг культового рівня серед компактних, продуктивних, вишуканих автомобілів. Пропонуючи той самий набір технологій безпеки, допомоги водієві, що і новий A4, від себе S4 додає сучасний V6 турбодвигун. Укомплектований автоматичною коробкою на вісім ступенів, стандартною системою повного приводу та покращеними гальмами седан почувається впевнено на будь-якій дорозі, за будь-яких умов. Новачок від Audi кинув виклик Mercedes-Benz C43 і BMW 340ix, який їм буде важко витримати.  

Огляд тест-драйву: Audi S4 2018

Вам сподобається

Якщо ви прагнете отримати чисту продуктивність без пафосу, седан Audi S4 радий запропонувати систему повного приводу та найвищий рівень вишуканості. Окрім того, під масивним корпусом приховано чимало розумних технологій, включно з активними системами безпеки і розважальними елементами.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви бажаєте отримати привід на задні колеса і/або механічну трансмісію, зверніть увагу на інші автомобілі. Обидва пункти присутні в BMW 340i, а Mercedes C43, Infiniti Q50, Cadillac ATS з V6 і Jaguar XE 35t запропонують привід на задні колеса. Бажаєте ще більше потужності? Автомобілі M3, C63 або RS4 до ваших послуг.

Нове у 2018 році

До 2018 року Audi S4 повністю оновили. Компактний, вишуканий, спортивний седан з’явився на рік пізніше за A4, і був створений на його основі. З 354 кінськими силами V6 двигуна S4 обійшов свого брата на 100 одиниць.

Враження від їзди

Все, що можна сказати про новий S4, це: нам подобається те, як седан себе поводить незалежно від ситуації. Розгін від 0 до сотні? Автомобілю вистачає 4.7 секунд, щоб досягти цієї відмітки. Треба піднятися або спуститися по гірському серпантину? Так, там є повороти, але що з того. Як щодо розміреної поїздки на крейсерській швидкості? Новий седан тішить спокоєм та зібраністю. Як у решти автомобілів класу люкс, управління та динаміка Audi S4 підлаштовуються під дорожні умови та утримуються за допомогою відповідних режимів. Але навіть у режимі «Auto» досягається ідеальний баланс комфорту і спритності. Сучасний S4 - це збалансований, динамічний автомобіль, який приносить задоволення від їзди. 3.0-літровий V6 турбодвигун гарантує значний запас потужності. Водія потішить навіть його звучання, хоча у режимі «Sport» воно може ставати нав’язливим.

Найкращі характеристики

Седан S4 не «кричить» про вражаючу потужність. У стані спокою автомобіль позиціонує найвищий ступінь розкоші. Щось подібне можна побачити у A4. Але насолоджуватися  величчю потрібно поки автомобіль не рушив з місця, потім ви за ним не встежите.  

Це може звучати як поблажка, але у той час як водій отримує неймовірну динаміку, передній пасажир може насолодитися масажем спини. Ця функція підносить поняття комфорту на інший рівень. А найкраще те, що вона є стандартною.

Детально про автомобіль Audi S4 2018 року

Інтер’єр

Компанія Audi знається на створенні технологічних, сучасних, мінімалістичних та вишуканих салонів. Окремої згадки вартує віртуальна приладова панель, яка відображає карти Google Earth та інформацію щодо параметрів ходу. Вона працює в парі з центральним, 7.0-дюймовим інформаційним дисплеєм. Керувати останнім можна за допомогою ротора або кнопок над селектором трансмісії. Для зручності Audi використовує моностабільний тип перемикача, який повертається у вихідне положення. Якщо така технологія вам не знайома, приділіть їй певний час і переконайтесь, що вона зручна. Як і у випадку з рештою компактних седанів класу люкс високим пасажирам позаду може бракувати місця для ніг.

Екстер’єр

Зовні S4 дуже схожий на A4. Тим не менше, уважно придивившись, різницю помітити можна. Перш за все, S4 на 23 мм нижчий за свого родича. Попереду передбачене повністю світлодіодне освітлення. Окрім емблем, визначити який перед вами автомобіль допоможе задня частина. Одного погляду на чотири вихлопних патрубки вистачить, щоб зрозуміти, що це S4. Окрім іншого, спортивний седан виграв від спойлеру на краю кришки багажника. Їздить творіння Audi на 18-дюймових  дисках з всесезонними шинами. Як опція пропонуються 19-дюймові диски з літніми шинами.

Базова комплектація

Седан Audi S4 запропонований у Premium Plus і Prestige комплектаціях. Базова модель постачається з передніми сидіннями з підігрівом і 12 режимами налаштування, функцією масажу, аудіосистемою Bang&Olufsen на 19 динаміків і 755 Вт потужності, тризонними клімат-контролем, люком даху, інформаційно-розважальною системою, яка працює з усім від CD до HD радіо. Підтримуються додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto». До переліку інших функцій увійшли: шкіряна обшивка, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 40/20/40, пам'ять водійського сидіння та міські системи, які здатні виявляти рухомі об’єкти та автоматично задіювати гальма.  

Опційне обладнання

Модель S4 Prestige потішить: віртуальною приладовою панеллю, 8.3-дюймовим екраном з навігацією та функцією вводу символів у повітрі, дисплеєм лобового скла, камерою заднього виду та моніторингом сліпих зон. Чимало опцій можна додати до базової моделі. Так, за окрему плату доступні: пакети холодної та теплої погоди, задні, бічні подушки та шкіряна обшивка Nappa. Пакет «Driver Assistance» до моделі Prestige додасть: активну систему утримання смуги руху, адаптивний круїз-контроль з автополітом для заторів та функцію розпізнавання дорожніх знаків. Бажаючим отримати ще більше вражаючих відчуттів, варто обрати пакет «S Sport» з адаптивною підвіскою та спортивним заднім диференціалом, який активно розподіляє крутний момент між задніми колесами.

Технічні характеристики Ауді С4

За потужність седану відповідає 3.0-літровий V6  турбодвигун на 354 кінських сил і 500 Нм. Пару йому складає автоматична коробка на вісім ступенів. Привід стандартно повний. Сотні S4 досягає за 4.7 секунд. Витрата пального Ауді С4 перебуває на рівні 9.9 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.5 л/100км у змішаному циклах. Максимальна швидкість обмежується 250 км/год.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2017
Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2017
Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Bentayga 2017