Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020

10 грудня 2019

Якщо задатися питанням, чи хорошим автомобілем є BMW 3 Series 2020, то відповідь буде ствердною. Особливостями динаміки є продуктивні двигуни і рульове управління з хорошим зворотнім зв’язком. Седани не тільки тішать спритністю, а й вражають комфортом при тривалих подорожах. На жаль, не обійшлося без недоліків, так у класі є декілька суперників, які обходять 3 Series в плані дизайну салону і легкості використання інформаційно-розважальної системи. 

Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020

Нове у 2020 році 

  • Базова модель стандартно отримала більше елементів безпеки 
  • До лінійки приєдналася динамічна модель M340i
  • Ліфтбек і універсал BMW 3 Series перестануть бути доступними 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Седан 3 Series повністю підтримує репутацію BMW щодо орієнтації на динаміку. Між тим, це далеко не єдиний спортивний седан у класі. Нинішні Alfa Romeo Giulia і Genesis G70 займають верхні позиції рейтингів серед компактних автомобілів класу люкс. Не зайвим буде поглянути в сторону Audi A4, який вирізняється сучасними технологіями. Якщо найважливішим аспектом є салон і його презентабельність, Mercedes-Benz C-Class до ваших послуг.

Нове чи б/у авто? 

У 2019 році BMW повністю оновили седан 3 Series. Моделі 2020 значними змінами похвалитися не можуть, тож є можливість зекономити гроші, обравши варіант попереднього року. Тим, хто вже уявив себе за кермом нових M340i, треба буде розщедритися на моделі 2020. Якщо хочеться мати вибір серед типів кузова, двигунів і динамічних додатків, варто зосередитися на представниках попереднього покоління. Так, у 2018 році доступними були версії ліфтбек Gran Turismo і універсал. Тішила покупців модель M3 з 425 конячками під капотом. Чимало моделей BMW 3 Series використовували дизель, на жаль, зараз про них мова не йде. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

BMW 3 Series чи Audi A4?

Нинішні BMW 3 Series і Audi A4 це два відмінних вишуканих автомобіля, тому вибір залежить від особистих уподобань. Ентузіасти зосередяться на BMW з відмінним управлінням і продуктивними двигунами. Шанувальники вишуканих салонів і сучасних технологій вподобають Audi.  

BMW 3 Series чи Mercedes-Benz C-Class?

Якщо опинитися за кермом люксового автомобіля це здійснення всіх ваших мрій, зосередьтеся на Mercedes-Benz C-Class. Його салон вражає високоякісними матеріалами, розкішними передніми сидіннями і значним переліком сучасних технологій. Коли мова заходить за динаміку, базова модель 3 Series обходить представника початкового рівня C-Class. Естафету перехоплює Mercedes з високопродуктивним варіантом AMG C 63 S на 503 кінських сили. Крім того, Mercedes пропонує седан, кабріолет і купе. Перед прийняттям остаточного рішення, варто ретельно випробувати обидва автомобіля.

Відео тест-драйв BMW 3 Series 2020 року

Салон 

У 2020 році 3 Series буде доступним виключно як седан на п’ять місць. Передні сидіння вирізняються високим рівнем комфорту і рядом налаштувань, задні порадують простором і придатністю для тривалих подорожей. Всі моделі отримали обшивку зі штучної шкіри. Задля урізноманітнення є сенс розглянути варіанти з шкірою сидінь «Vernasca», контрастними стіжками та підігрівом передніх і задніх сидінь. Для безпеки найменших пасажирів були передбачені два повних набори кріплень крісел LATCH. Переважна більшість матеріалів дуже високої якості, а сам салон вирізняється вишуканим стилем. Між тим, у класі є суперники з куди більш люксовим інтер’єром. Комусь стиль BMW може видатися занадто мінімалістичним. Багажник 3 Series вміщує 480 літрів, що краще, ніж у більшості представників класу. Прийдешні моделі отримали найкращу версію системи iDrive, хоча декілька недоліків вона все ж має. Якщо говорити про переваги, то система вирізняється чіткою графікою, зручним екраном і доступним цифровим помічником, який вивчає уподобання водія для автоматизації окремих налаштувань. Наприклад, якщо ви любите, щоб у холодну погоду сидіння були підігрітими, помічник автоматично вмикатиме підігрів при опусканні температури. В якості опцій пропонуються функція голосових команд, контроль жестів, покращений інтерфейс з 10.25-дюймовим дисплеєм, аудіосистема «Harman Kardon» на 16 динаміків та підписка на Apple CarPlay.

Технічні характеристики  

У 2020 році BMW пропонують 3 Series з двома турбодвигунами. Модель 330i отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 255 кінських сил. Потужності силового агрегату вистачає для розгону до сотні за 5.7 секунд. Седан з ним відчувається дуже жвавим і впевненим. Повороти автомобіль підкорює легко і невимушено. Водії, які хочуть більше динаміки, можуть розглянути модель M340i xDrive з шестициліндровим турбодвигуном на 382 кінських сили. Йому вистачить 4.2 секунди, щоб розігнати 3 Series до сотні. Пару обом двигунам складає плавна автоматична коробка передач на вісім ступенів. Витрата пального моделі 330i перебуває на рівні 9.1 л/100км у міському і 6.5 л/100км у заміському циклах. Одні з найкращих показників у класі з не гібридним силовим агрегатом. На дорозі 3 Series поводиться так, як годиться для спортивного седану. Він збалансований і має рульове управління з хорошим зворотнім зв’язком. Система підвіски добре контролює рухи корпусу, але не робить їзду жорсткою до відчуття дискомфорту. Шибайголови можуть удосконалити седан спортивними гальмами, покращеним управлінням і орієнтованою на динаміку підвіскою. Загалом технічні характеристики BMW 3 Series потішать як шанувальників азартної їзди, так і тих, хто надає перевагу комфортній їзді. Усі моделі стандартно мають привід на задні колеса, як опція пропонуються системи повного приводу. 

Безпека 

Моделі 2020 матимуть чотири роки або 80.467 км часткової гарантії. Автомобіль традиційно має високий рейтинг надійності і безпеки. Задля убезпечення водія і пасажирів нові моделі доповнили рядом систем і функцій. На додачу до камери заднього виду і склоочисників з сенсорами дощу нині седан постачається з попередженням про можливе зіткнення, виявленням пішоходів, автоматичним екстреним гальмуванням, моніторингом сліпих зон, адаптивними фарами і передніми/задніми сенсорами паркування. Доступними елементами безпеки стали адаптивний круїз-контроль з функцією стоп/старт, проекційна приладова панель на вітровому склі, адаптивні світлодіодні фари, автоматичне дальнє світло, функція активної допомоги при паралельному і перпендикулярному паркуванні, система камер навколишнього огляду і попередження про виїзд за межі смуги руху. 

Розміри 

У довжину 3 Series має 457 см. Важить автомобіль від 1.628 до 1.800 кг.

Можливі комплектації 

Майбутні 3 Series доступні у кузові седан і моделях 330i і M340i. Основна відмінність між ними полягає у двигунах, які відповідають за потужність. Базова, якщо так можна сказати, модель 330i отримала чотирьохциліндровий турбодвигун на 255 кінських сил, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і 18-дюймові колеса. Стандартно привід на задні колеса, як опція пропонується повний. Салон моделі оздоблений синтетичною шкірою і має передні сидіння з 14 режимами налаштування, автоматичний клімат-контроль, електронний неконтактний ключ і люк даху. Перелік технологічного оснащення поповнили 8.8-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, навігація, 6.0-дюймовий інтерфейс iDrive, HD радіо, супутникове радіо, Bluetooth, USB порти і 10 динаміків. Також у базу увійшли автоматичне затемнення дзеркала заднього виду, передні/задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон і адаптивні фари. З метою персоніфікації було розроблено три варіанти дизайну, починаючи з «Sport Line». Варіант «Luxury», який йде наступним, пропонує хромоване оздоблення, підсвічування салону, спортивне кермо і приладову панель, оздоблену синтетичною шкірою. Варіант «M Sport» включає світлодіодні протитуманні вогні, аеродинамічний обвіс і спортивно налаштовану підвіску. 

Модель M340i вирізняється за рахунок шестициліндрового турбодвигуна на 382 кінських сили. Як і базова модель, M340i постачається з приводом на задні колеса, але може бути доповнена повним. До переліку її оснащення потрапили спортивні гальма, спортивне кермо, спортивна система підвіски, аеродинамічний обвіс і задній спойлер. Вона також отримала 10.25-дюймовий сенсорний екран, двозонний автоматичний клімат-контроль і функцію відкривання багажника без рук. Безкоштовна підписка на Apple CarPlay триває один рік.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020
Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020