Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020

10 грудня 2019

Новий Acura NSX це хороший спортивний автомобіль. Якщо підбирати якийсь сучасний вислів, то скоріше за все, це буде «пурхай як метелик, жали як бджола». Саме так можна передати поєднання потужності, швидкості і вишуканості, яке гарантує NSX. Задоволення водій отримає незалежно від дороги, по якій буде пересуватися, з Acura сміливо можна виїжджати на трек. Несвідомі покупці ніколи не здогадаються, що під привабливою обгорткою прихований гібридний силовий агрегат. Метою високотехнологічної системи стало не покращення рівня економії пального, а забезпечення миттєвого розгону. Шкода, що технологічність і продуманість не дісталися інформаційно-розважальної системи. Крім того, NSX бракує певної люксовості і привабливих додатків, які зазвичай є у автомобілів цього рівня. 

Огляд тест-драйву: Acura NSX 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік помітних змін не передбачено

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Розглянути варіант Acura NSX 2020 варто тим, хто хоче отримати спортивний автомобіль без надмірної жорсткості або тісних задніх сидінь. На треку NSX може продемонструвати усі свої таланти, але він не настільки шалений як Audi R8. Ще один вартий уваги гравець це Chevrolet Corvette. Сучасне творіння Acura пропонується виключно як купе, тому, якщо є бажання насолодитися відчуттям простору з кабріолетом, то це не ваш варіант.

Нове чи б/у авто? 

Моделі 2020 можуть сяятимуть наче сонце з новою жовтою фарбою «Indy Yellow Pearl». Але, якщо не зважати на її появу, то у наступному році NSX будуть такими самими, якими були цього. Якщо б/у автомобіль для вас не проблема, є сенс поглянути в сторону старіших моделей і добряче зекономити. Поточне покоління побачило світ у 2017 році. У 2019 йому суттєво покращили управління. Інших помітних змін транспортний засіб не зазнавав.  

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Acura NSX чи Mercedes-Benz AMG GT?

Сучасний Mercedes-AMG GT має декілька переваг над NSX. В той час як Acura отримали лише один силовий агрегат, Mercedes пропонує декілька, одним з яких є вражаючий V8 двигун на 630 кінських сил. Крім того, німець пропонує кілька типів кузова. Рівень вишуканості і технічна оснащеність теж кращі у GT. 

Acura NSX чи Audi R8?

Стартова ціна базової моделі купе Audi R8 вища, ніж у NSX. Тим не менше, чимало покупців сегменту будуть готові заплатити за кращі технології і динаміку R8. Виразний представник Audi розганяється не так швидко, як NSX, але все одно вражає швидкістю,  гарантуючи масивний V10 двигун з 602 кінськими силами. Якщо дивитися на автомобілі з водійського сидіння, то обидва захоплюють в плані азарту ходу. В цілому, R8 виділяється з натовпу і змусить більшу кількість очей дивитися йому услід. 

Салон 

Салон Acura NSX передбачений на двох людей. Сидіння комфортні, і хоча автомобіль має низьку посадку, знайти зручну позицію легко. Внутрішній простір дозволяє переносити навіть тривалі подорожі, крім того, купе відзначається досить хорошою видимістю, як для спортивного автомобіля. Кріплень дитячих крісел LATCH не передбачено. Специфіка стилізації навмисно підкреслена у салоні. Якість оздоблювальних матеріалів залежить від моделі, так, стандартно пропонуються спортивні алюмінієві педалі, а в якості опцій можна розглянути обшивку з перфорованої шкіри і стелю, обшиту «Alcantara». Ложкою дьогтю стане наявність окремих деталей, які можна зустріти у дешевших Honda і Acura, що не в’яжеться з загальним посилом. На додачу автомобіль не тішить хорошим переліком опцій. Об’єм багажника становить 113 літрів, що дозволяє вмістити не більше ніж пару сумок. Технологіям, які ви знайдете у NSX, бракує неповторності того, що пропонують Audi чи Mercedes. Інформаційно-розважальна система виглядає не надто сучасно. Вона вимагає чимало уваги зі сторони водія, що далеко не завжди доречно під час руху. Чутливість сенсорної поверхні і структура меню не дозволяють зробити швидкий вибір. На щастя, у базу потрапили Apple CarPlay і Android Auto. Стандартно пропонуються 7.0-дюймовий сенсорний екран, навігація і аудіосистема «ELS Studio». Супутникове радіо стало однією з небагатьох опцій. 

Відео тест-драйв Acura NSX 2020 року

Технічні характеристики  

Під капотом NSX приховано 3.5-літровий V6 двигун і електричний мотор, які гарантують 581 кінську силу і 645 Нм. У пару їм дісталася дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач. До сотні машина Acura NSX розганяється за 3.0 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському, 10.7 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах. Таку потужність здавалося б важко підкорити, але хороший зворотній зв'язок керма, потужні гальма і система підвіски дозволять впевнено почуватися навіть новачкам у світі суперкарів. Технічні характеристики Acura NSX підійдуть широкому спектру водіїв. Передбачено чотири режими управління: «Sport», «Sport+», «Track» і «Quiet». Останній режим гарантує зникнення або появу у повній тиші. Також передбачена система повного приводу «Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive». Система з такою непростою назвою насправді відповідає за неймовірне зчеплення. 

Безпека 

Спортивний NSX отримав чотири роки або 80.467 км пробігу базової гарантії та шість років або 112.654 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Елементами безпеки стали система допомоги при аварійному гальмуванні, склоочисники з сенсорами дощу, автоматичне дальнє світло, задні сенсори паркування та багато кутова камера заднього виду з динамічними лініями. На жаль, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон і попередження про можливе зіткнення не доступні навіть як опції. 

Розміри 

У довжину купе має 427 см. Вага автомобіля становить 1.759 кг. 

Можливі комплектації 

Нові NSX доступні лише у одній моделі. За її потужність відповідає єдина гібридна силова установка. У базу автомобіля потрапили двозонний автоматичний клімат-контроль, неконтактний електронний ключ і підсвічування салону. Напіванілінова шкіряна обшивка покриває сидіння з підігрівом, натуральна шкіра дісталася рульовому колесу, приладовій і дверним панелям. Інформаційно-розважальна система складається з 7.0-дюймового сенсорного екрану, Apple CarPlay, Android Auto, двох USB портів, навігації, HD радіо та аудіосистеми «ELS Studio». Елементами безпеки і захисту стали багатокутова камера заднього виду з динамічними лініями, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу, система допомоги при аварійному гальмуванні та задні сенсори паркування. В якості опцій пропонуються різні види обшивки салону, ряд кольорів кузова і пакет «Carbon Fiber Interior Sport». 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020
Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020