Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020

15 січня 2020

Якщо хтось ще задається питанням, чи хорошим автомобілем є BMW 4 Series 2020, то відповідь буде ствердною. У будь-якій формі він гарантує вражаюче точне управління і потужні двигуни. Точкою зосередження для шанувальників азартної їзди стане модель M4. Салон BMW відображає суть поняття розкішний автомобіль. Традиційно передбачено багато стандартного оснащення. Плюс у потенційного покупця є можливість майже безкінечно додавати опції. Нинішній 4 Series доступний у кузові купе, кабріолет і седан, кожен з яких гарантує вдосталь вантажного простору. Між тим, місця позаду у версіях автомобіля з двома дверима не так багато, як хотілося б.

Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020

Нове у 2020 році 

  • Набір активних систем і функцій допомоги водію став стандартним
  • У базу увійшли склоочисники з сенсорами дощу 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний 4 Series точно заслуговує на увагу, якщо ви шукаєте вишуканий транспортний засіб, який приносить задоволення від їзди. Але, зважаючи на помітну стартову ціну, є сенс поглянути в сторону інших представників класу. Гідними конкурентами стануть Mercedes-Benz C-Class і Audi A5.

Нове чи б/у авто? 

На 2020 автомобіль стандартно отримав склоочисники з сенсорами дощу і набір активних систем і функцій допомоги водію «Active Driving Assistant». Усі моделі постачаються з попередженням про виїзд за межі смуги руху, попередженням про можливе зіткнення, виявленням пішоходів і автоматичним екстреним гальмуванням. Раніше всі ці елементи були опціями. Якщо повернутися до початку, то поточні версії це частина покоління, яке було представлене на 2014 модельний рік. Є шанс зекономити чималу суму, зосередившись на б/у варіантах, хоча варто пам’ятати, що чим старша модель, тим менше систем і функцій вона матиме. Автомобілі 2019 стандартно отримали Apple CarPlay, навігацію і сенсори паркування. 2018 рік відзначився легкою зміною зовнішності, покращенням підвіски і появою у списку опцій функції виявлення пішоходів. У 2017 перейменували деякі комплектації, двигуни BMW 4 Series наростили потужність, доступними стали точка Wi-Fi і бездротова зарядка. У 2015 до лінійки приєдналися кузов Gran Coupe і модель M4.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

BMW 4 Series чи Audi A5?

Виразний Audi A5 займає одну з найвищих позицій у класі. Доступний він у кузові купе, кабріолет і спортбек. Як і BMW має високу ціну і високопродуктивну модель RS 5. У Audi один з найкращих салонів у сегменті, усі елементи управління вражають не лише вишуканістю форми, а й легкістю використання. У базу входять Android Auto і Apple CarPlay. Задні сидіння A5 трохи просторіші, плюс у запасі є декілька літрів багажного об’єму. Готове творіння Audi вражати точністю управління і плавністю ходу з потужними двигунами. 

BMW 4 Series чи Mercedes-Benz C-Class?

Як BMW 4 Series 2020, так і Mercedes-Benz C-Class займають верхні сходинки у класі. Але подобаються вони здебільшого різним покупцям. Сучасний BMW обирають ті, хто хоче насолодитися точним управлінням і потужним двигуном, в той час як C-Class стане привабливим варіантом для тих, хто цінують вишуканість ходу і виняткову якість салону. Між тим, любителі азарту можуть розглянути варіант AMG з 503 конячками під капотом. Обидва автомобіля доступні у формі купе, седану та кабріолету. Хоча у C-Class трохи хитромудріша інформаційно-розважальна система. Який би автомобіль ви не вибрали, помилка виключена. 

Салон 

Стандартний BMW 4 Series Gran Coupe вміщує до п’яти людей. Цей варіант є самим просторим, хоча похила лінія даху змусить високих пасажирів берегти голову. Купе і кабріолет BMW 4 Series розраховані на чотирьох людей і мають лише одну пару дверей. Передні сидіння усіх 4 Series вирізняються високим рівнем комфорту і надійною підтримкою. Водій отримує відмінну видимість. Стандартно передні сидіння мають електропривод, замовити можна підігрів і вентиляцію. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Салон 4 Series вирізняється високою якістю і вишуканим дизайном. Більшість поверхонь вкриті дуже приємними на дотик матеріалами, витративши додаткові кошти, можна отримати шкіру на приладовій і дверних панелях. Стандартною обшивкою є штучна шкіра «SensaTec», за справжню доведеться доплатити. Вантажний об’єм Gran Coupe становить 480 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1274 літрів з складеними. Купе пропонує багажник на 425 літрів, а у кабріолета є 368 літрів. Лінійка 4 Series використовує iDrive інформаційно-розважальну систему, контролювати яку можна за допомогою 8.8-дюймового сенсорного екрану, центральної консолі або роторного перемикача. Система вирізняється простотою і зрозумілістю роботи. У 2020 році у базу увійшов Apple CarPlay, але безкоштовно доступним він буде лише один рік. 

Відео тест-драйв BMW 4 Series 2020 року

Технічні характеристики 

Силова лінійка 4 Series починається з моделі 420i з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 184 кінських сили і 270 Нм. У пару йому можна обрати шестиступінчасту механічну або восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Привід може бути задній або повний. З механікою і заднім приводом BMW розганяється за 7.5 секунд, витрачаючи 6.6 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою і приводом на задні колеса розгін відбувається за 7.6 секунд, витрата пального перебуває на рівні 6.3 л/100км у змішаному циклі. Далі йде модель 428i з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 245 кінських сил і 350 Нм. Компонується він як шестиступінчастою механічною, так і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід задній або повний. З механічною коробкою і заднім приводом сотні автомобілі BMW4 Series досягають за 6.1 секунд, витративши 6.7 л/100км у середньому. З коробкою автомат і заднім приводом до 100 км/год седан розганяється за 6.0 секунд з рівнем витрати пального 6.4 л/100км у середньому. Модель 430i теж використовує 2.0-літровий турбодвигун, але у версії на 252 кінських сили і 350 Нм. Як з механічною, так і з автоматичною трансмісією 4 Series розганяється за 5.9 секунд. Витрата пального в першому випадку обмежиться 6.5 л/100км у середньому, в другому випадку показник становитиме 5.8 л/100км у змішаному циклі. Проміжною моделлю стала 435i з 306 конячками і 400 Нм під капотом. Показники розгону у неї мало чим відрізняються від попередниці, а от пального вона споживає більше. Самою потужною серед бензинових стала BMW 440i на 326 коней і 450 Нм. Вона доповнюється восьмиступінчастою автоматичною коробкою. З приводом на задні колеса сотня досягається за 5.1 секунд з витратою на рівні 6.8 л/100км у середньому. З повним приводом показник розгону становитиме 5.0 секунд, витрата пального зупиниться на позначці 7.6 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується ряд дизельних турбодвигунів, самим потужним серед яких став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 313 кінських сил і 630 Нм моделі 435d. Відмітку у 100 км/год автомобіль досягне за 4.8 секунди, витрачаючи 5.7 л/100км у змішаному циклі. Якщо говорити про динаміку загалом, то 4 Series, як і переважна більшість представників сімейства, вирізняється атлетичним, точним управлінням і стабільністю ходу. Низька посадка дозволяє впевнено почуватися при вході у круті повороти. Доступний пакет «Track Handling» покращує спритність з спортивним рульовим управлінням, адаптивною M підвіскою, гальмами «M Sport» і динамічними шинами. Окремо передбачено чотири режими управління: Comfort, Eco Pro, Sport, and Sport+. Кожен режим повністю відповідає своїй назві. 

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з чотирма роками або 80.467 км пробігу базової гарантії. Усі моделі отримали набір «Active Driving Assistant», до якого входять попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів і автоматичне екстрене гальмування. Іншими стандартними елементами безпеки стали камера заднього виду, передні/задні сенсори паркування і склоочисники з сенсорами дощу. В якості опцій пропонуються моніторинг сліпих зон, автоматичне дальнє світло, система камер навколишнього огляду, автоматична допомога при паркуванні, адаптивні фари, проекційна приладова панель на вітровому склі і адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

Довжина автомобіль становить 457.2 см, вага варіює від 1.606 до 1.963 кг.

Можливі комплектації 

Автомобіль доступний у багатьох конфігураціях, включно з трьома типами кузова і чималою кількістю моделей. Якщо зосередитися на самих привабливих варіантах, то варто одразу перейти до BMW 430i Gran Coupe, який постачається з штучною шкірою обшивки, 10 режимами налаштування передніх сидінь, шкіряним кермом, двозонним автоматичним клімат-контролем, люком даху, електроприводом кришки багажника, універсальним відкривачем гаражних дверей і неконтактним електронним ключем. Інформаційно-розважальна система iDrive складається з 8.8-дюймового сенсорного екрану, навігації, функції розпізнавання голосу, Apple CarPlay, HD і супутникового радіо, 9 динаміків стерео, USB порту і Bluetooth. Про безпеку дбає набір «Active Driving Assistant». Доповнити автомобіль можна пакетом «M Sport Design» з особливими деталями кузова, підвіскою «M Sport», спортивним рульовим управлінням, моніторингом сліпих зон і підігрівом передніх сидінь. Пакет «Convenience» додає моніторинг сліпих зон, підігрів передніх сидінь і чотири режими налаштування поперекової зони передніх сидінь. З пакетом «Executive» покупець отримує автоматичне дальнє світло, систему камер навколишнього огляду, автоматичну допомогу при паркуванні та адаптивні фари. Пакет «Track Handling» подбає про наявність спортивного рульового управління, адаптивної M підвіски, гальм «M Sport» та динамічних шин. Окремими опціями стали шкіряна обшивка, підігрів керма і задніх сидінь, проекційна приладова панель на вітровому склі, аудіосистема «Harman Kardon» на 16 динаміків, адаптивний круїз-контроль і пакет з бездротовою зарядкою і точкою Wi-Fi. Модель BMW 440i Gran Coupe потішить стерео «Harman Kardon». Більшість опцій 430i доступна і тут. Динамічна модель BMW M4 доступна у кузові купе і кабріолет. Стандартною є шестиступінчаста механічна коробка передач, як опція доступна семиступінчаста автоматична трансмісія з подвійним зчепленням. Пакет «Competition» збільшує кількість коней до 444, покращує рульове управління, диференціал і налаштування підвіски. Відрізняється модель і зовні. Додатково пропонуються карбон-керамічні гальма. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020
Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020