Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2021

27 жовтня 2021

BMW 5-ї серії в 2021 році залишається еталоном середньорозмірного седану. Він не тільки неймовірно зручний, але і зберігає репутацію “машини для водія”. Автомобіль BMW 5 для тих, хто вибирає драйв за кермом, а не комфорт на задньому сидінні. 

Купити новий БМВ 5 серії 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Серед комплектацій БМВ 5 серії 2021 року знайдеться двигун практично на будь-який смак. Додайте до цього передові технології та функції безпеки і ви отримаєте найкращий варіант серед розкішних седанів середнього розміру.

Нове в 2021 році

  • оновлений дизайн решітки;
  • великий сенсорний екран і покращене голосове управління;
  • 540i отримує 48-вольтову м'яку гібридну систему;
  • додано більше потужності для плагін-гібриду 530E.

Кому варто купити? 

Протягом усіх поколінь BMW 5 серії був зразком стриманої елегантності. Стриманість - це те, чого хочуть покупці в цьому сегменті, і оновлена 5-я серія залишається вірна традиції. Проте це машина для тих, хто шукає технічні новинки. BMW наполегливо працювала над тим, щоб зробити все простим у використанні. Додайте до цього відмінну якість збірки і отримаєте відмінний автомобіль для тих, хто готовий платити більше. Не дивно, що BMW 5 серії є вибором за замовчуванням для представницького седана середнього розміру.

Нове або б/у авто? 

У 2021 року BMW 5 серії отримав кілька змін зовнішнього вигляду, збільшений сенсорний екран мультимедіа та 48-вольтову м'яку гібридну систему для шестициліндрових варіантів. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

БМВ 5 серії 2021 роки цілком можна назвати новою моделлю. Авто відрізняється оновленими  гратами радіатора та зміненою формою фар з характерними світлодіодними денними ходовими вогнями. Ззаду були оновлені ліхтарі, а також з'явилися нові накладки на вихлопні труби. В результаті цих змін 5-я серія стала на 3 см довшою, ніж раніше. Топовий седан M550i отримав аеродинамічний комплект, який є частиною пакету M Sport.

Усередині центральний сенсорний екран виріс до 12,3-дюймового пристрою, а Android Auto нарешті став стандартом. Існує також нова хмарна система під назвою BMW Maps для кращої навігації.

З механічної точки зору варіанти 540i тепер оснащені новим 48-вольтовим стартер-генератором, який підвищує ефективність і покращує реакцію при прискоренні, хоча максимальна потужність не змінилася. Плагін-гібридні версії 530E в цьому році отримали додатково 40 кінських сил.

Є всі підстави обрати нову модель БМВ 5 серії.

BMW 5 серії або Audi A6

Audi A6 є традиційним конкурентом 5-ї серії. Як і BMW, A6 - стриманий, але стильний автомобіль всередині та зовні. Його основні особливості включають неперевершену якість збірки, безтурботну поїздку і ще більш високотехнологічну кабіну, яка в основному позбавлена фізичних кнопок і перемикачів. Вартість Ауді починається з тієї ж позначки, що і БМВ. Але A6 не має опції з заднім приводом, оскільки кожен седан отримує систему quattro AWD. Крім цього, 5-я серія виявилася швидшою за суперника. Управління BMW, трохи гостріше, ніж у Ауді, але в обох випадках спортивна керованість поєднується зі спокійною поїздкою. Салони седанів однаково просторі, але BMW пропонує трохи більший багажник. Непросто зробити вибір, і все ж враховуйте кращу продуктивність і меншу витрату палива BMW.

BMW 5 серії або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class піддався суттєвим оновленням для моделі 2021 року. Чи подобаються вам стилістичні зміни, чи ні залежить від особистого смаку, але немає жодних сумнівів в тому, що у E-Class найшикарніша кабіна в цьому класі. На тлі подвійних 12,3-дюймових екранів, м'яких матеріалів і стильного оздоблення Mercedes-Benz салон BMW виглядає тьмяним. Як і 540i, E450 також використовує рядний шестициліндровий двигун з електроприводом, але BMW швидший та ефективніший із заднім приводом. Базова модель E350 і дорожчий E53 AMG повільніші, ніж еквівалентна 5-а серія. Їздити на E-Class неймовірно комфортно, а 5-а серія вимагає більше залучення водія. У більшості випадків різниця між цими двома варіантами настільки мала, що вирішальним фактором стане особиста лояльність до бренду.

Салон

Нова BMW 5-ої серії - п'ятимісний середньорозмірний седан. П'ятеро дорослих можуть сісти з комфортом. Навіть центральний задній пасажир знайде зручне місце. Простору в другому ряду достатньо. 

Посадка водія саме така, яку ви очікуєте від BMW 5 серії, - зручність з широким діапазоном регулювання і відмінна оглядовість. 

В 530i, 530E і 540i перфорована обшивка SensaTec в стандартній комплектації покриває сидіння чорного, коньячного або бежевого кольорів. За додаткову плату представлена шкіра Dakota в декількох відтінках з контрастним швом. Найшикарніший варіант - це шкіра Nappa. Існує безліч безкоштовних варіантів декору деревиною ясена, тополі або інших порід. Перехід на M550i пропонує інтер'єр з алюмінієвими елементами Rhombicle Smoke Grey, стандартні шкіряні сидіння Dakota і приладову панель SensaTec. 

За задніми сидіннями BMW може вмістити 396 л вантажу. Це велика площа гарної форми, яка більша, ніж багажник E-Class, але відповідає більшості конкурентів. Зручні сітки в багажнику можна використовувати для перевезення дрібних речей, а якщо вам потрібно перевезти великі предмети, задні сидіння складаються в пропорції 40/20/40.

BMW - один з найпрогресивніших виробників, коли справа стосується інноваційних функцій. Більшість з них корисні, а деякі просто допомагають виконувати класні трюки перед пасажирами.

Новий 12,3-дюймовий сенсорний екран цілком виправдовує очікування, а системою iDrive можна керувати за допомогою сенсорного екрану, голосу або коліщатком на центральній консолі. Як завжди, система BMW iDrive вимагає навчання, але вона швидко перетворюється на інтуїтивно зрозумілу. 

Стерео забезпечує якісний звук і добре реагує на управління жестами. 

Стандартні функції включають Apple CarPlay, а тепер Android Auto приєднався до стабільної версії. Поряд з цим є підключення через USB, звичайна потокова передача через Bluetooth, HD-радіо і навігація.

Відео тест-драйв BMW 5-Series 2021 року

Технічні характеристики

Вибір з чотирьох, шести або восьми циліндрів і плагін-гібрида означає, що в лінійці двигунів 5-ої серії знайдеться варіант для кожного. Навіть базовий 530i з заднім приводом пропонує бажане прискорення від його 248-сильної турбо-четвірки - 5,9 секунди до сотні. З системою повного приводу xDrive цей час скорочується до 5,8 секунди. 

540i і 540i xDrive розвивають 335 к.с. від 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна з турбонаддувом. 

Для тих, хто жадає більшої потужності, є 4,4-літровий V8 з турбонаддувом M550i xDrive. Він видає 523 к.с. і демонструє вражаюче прискорення: від 0 до 100 км/год пролітає всього за 3,6 секунди. Це досить швидко, щоб задати питання, навіщо вам версія M5. Завдяки високопродуктивним шинам з дивовижною легкістю можна досягти максимальної швидкості 250 км/год. 

Всі двигуни BMW 5 працюють в парі з зразковою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з ручним режимом перемикання передач, підрульовими пелюстками та системою управління запуском. У 530e і 530e xDrive також використовується 2,0-літровий турбо-чотирициліндровий двигун, але доданий електродвигун з комбінованою потужністю 288 к.с. Літій-іонний акумулятор ємністю 12 кВтг дозволяє обмежений рух (близько 34 км) тільки в електричному режимі. Нова функція Xtra Boost пропонує додаткові 40 к.с. для 530E протягом 10 секунд від час натисненій дросельній заслінці.

Нарешті, M550i розвиває 523 к.с. від свого 4,4-літрового двигуна V8 з подвійним турбонаддувом. Здатність цієї моделі з приємним ричанням залишати позаду інші авто на шосе просто епічна. 

Автомобіль BMW 5 серії в базовій комплектації 530i витрачає в середньому 8.4 л/100 км. 

Безпека

NHTSA ще не провело перевірку на аварійність BMW 5 серії. Проте IIHS оцінив седан і присвоїв йому максимальні оцінки Good за кожен тест на ударостійкість, запобігання зіткнень і пом'якшення їх наслідків.

Розміри і вага 

Останні зміни в дизайні седана BMW 5 серії збільшили його довжину на 3 см в порівнянні з торішньою моделлю. Розміри кузова виглядають так: довжина - 4,97 м, ширина - 1,86 м дюйма, висота - 1,48 м. Нова модель БМВ 5 серії 2021 важить від 1707 кг до 1560 кг.

Можливі комплектації 

Лінійка BMW 5 серії доступна в семи комплектаціях, у кожної з яких свої технічні характеристики: 530i, 530i xDrive, 530e, 530e xDrive, 540i, 540i xDrive і M550i xDrive.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2021
Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ленд Ровер Діскавері 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2021