Огляд тест-драйву: Ford Escape 2021

26 жовтня 2021

Ford Escape 2021 року - це невеликий позашляховик, який конкурує з гігантами сегменту. Лінійка нових двигунів цього кросовера гарантує, що трансмісія буде відповідати бюджету та потребам будь-якого покупця. Існує також гібридна версія Форд Ескейп 2021, але її слід розглядати окремо.

Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Усередині Escape пропонує новітній інформаційно-розважальний інтерфейс Ford Sync - одну з найзручніших сенсорних систем в своєму класі. Також є довгий список доступних функцій безпеки. Серед них - адаптивний круїз-контроль, який тепер може розпізнавати знаки обмеження швидкості і регулювати швидкість Escape. Незважаючи на деякі недоліки, такі як незграбне перемикання передач і не найкращу керованість, Escape є сильним конкурентом в одному з найзатребуваніших сегментів авторинку.

Нове в 2021 році

Після минулорічної зміни покоління і повної переробки Форд Ескейп 2021 модельного року отримав мінімальні зміни. Розпізнавання дорожніх знаків додано в моделі з адаптивним круїз-контролем, а також незначно змінені набори опцій для комплектацій.

Кому варто купити? 

Ford Escape забезпечує майже все, що ви очікуєте від невеликого позашляховика: просторий салон, сучасні технічні функції й дуже зручні сидіння. Місткість багажника не вражає, але, безумовно, його достатньо для сім'ї. Візьміть новий Форд Ескейп 2021 на тест-драйв, щоб відкинути всі сумніви й зробити власні висновки. 

Нове або б/у авто?

Ford Escape був повністю перероблений для моделі 2020 року. Він отримав більш продуманий дизайн і підріс в розмірі. З цієї причини кросовер 2021 року залишився без особливих оновлень. Виробник переглянув пакети опцій, додав додаткові функції в пакети CoPilot 360, Technology і Convenience. Також змінилася палітра кольорів кузова. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ford Escape або Ford Edge

На відміну від свого меншого "брата", Ford Edge не такий актуальний і виглядає досить застарілим. Обидва Форда пропонують однакові двигуни, але у Edge є козир - ST в комплектації V6. У Edge ви знайдете більше місця всередині, але завдяки редизайну 2020 року Escape не так вже сильно відстає в розмірах пасажирського простору. Він навіть може конкурувати з багажником Edge. Ford Escape коштує дешевше, витрачає менше палива і пропонує сучасні стандартні функції, тому здається кращим вибором. Але якщо вам дійсно потрібен додатковий простір в багажнику, не можна обійти стороною той факт, що Edge має кращі оцінки з точки зору практичності.

Ford Escape або Honda CR-V

Honda CR-V, хоча і не отримав повного оновлення, як Ford Escape, завжди був більш сучасним з двох позашляховиків. Це означає, що Хонда зберігає актуальність в 2021 році. Стандартний трициліндровий двигун з турбонаддувом CR-V трохи потужніший, ніж у Ford, з 190 к.с. Всередині у японського позашляховика більше місця, і його вантажний об'єм становить 1110 л. Він також виглядає висококласнішим, з якіснішими матеріалами та кращою конструкцією. Що стосується функцій допомоги водієві, обидва суперники знаходяться на одному рівні. Те ж саме стосується інформаційно-розважальної системи. Вибір залежить від особистих симпатій і переваг.

Салон

Ford Escape 2021 - дворядний п'ятимісний невеликий позашляховик. Конструктори і дизайнери грамотно використали простір всередині. У салоні достатньо місця для всіх пасажирів, навіть на задньому ряду. Як і очікувалося, в моделях з панорамним дахом може не вистачити висоти стелі дуже високим людям. За винятком високих порогів, немає проблем з входом або виходом з Escape.

Хоча матеріали інтер'єру Ford Escape 2021 можуть бути не найвищої якості, вони довговічні й практичні. Загальна якість збірки теж гарна, що робить Ескейп витривалим сімейним позашляховиком. В цілому салон виглядає гідно для своєї ціни.

Вантажний відсік Escape становить 948 л, що є середнім показником для сегменту. Якщо вам потрібно ще більше місця, задні сидіння можна скласти в пропорції 60/40, щоб звільнити 1852 л з плоскою вантажною підлогою для транспортування великих предметів.

У салоні Форд Ескейп достатньо місця для зберігання дрібних речей. Є стандартний “бардачок”, в загальному шість підсклянників, в дверних кишенях передбачені місця для зберігання пляшок з водою. У центральному підлокітнику знаходиться скромний відсік для дрібниць.

Інформаційно-розважальна система Ford Escape з інтерфейсом сенсорного екрану Sync 3 дуже швидка та проста у використанні. Навігація працює відмінно. Однак інтеграція зі смартфоном трохи розчаровує. Сумісність Apple CarPlay і Android Auto не є стандартною для кожного Escape, а USB-портів для зарядки ваших пристроїв не так багато, як хотілося б.

Технічні характеристики 

Для Ford Escape 2021 року доступні два варіанти двигуна. Комплектації S, SE і SEL отримують в стандартному оснащенні 1,5-літровий 181-сильний трициліндровий мотор з турбонаддувом в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Цей базовий двигун не вражає і "задихається" на шосе. Ескейп в такій комплектації потрібно 7,7 секунд до першої сотні на спідометрі.

Інший доступний варіант - це 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, з'єднаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з підрульовими перемикачами на кермовому колесі. Ця трансмісія встановлена на версію Titanium, розвиває 250 к.с. і передає потужність на всі чотири колеса. З нею позашляховик може розігнатися до 100 км / год за 5,7 секунди.

Показники витрати палива Ford Escape залежать від обраної вами специфікації. Стандартний трициліндровий двигун споживає 7,8 л/100 км в передньопривідній версії. Для повнопривідної трансмісії цей показник зростає до 8,8 л/100 км. Чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який стандартно поставляється з повним приводом, вимагає в середньому 9,0 л/100 км. 

Безпека

Популярний позашляховик Escape 2021 року одержав майже ідеальну п'ятизіркову оцінку від NHTSA. IIHS не менше високо оцінює Ford Escape. Інститут присвоїв авто оцінку Good в кожній категорії та звання Top Safety Pick на 2021 рік.

Розміри і вага

Розміри Ford Escape дозволяють йому вписатися в компактний сегмент. Він має довжину 4,58 м і колісну базу 2,71 м. Його висота без рейлінгів становить 1,69 м. Складіть бічні дзеркала і позашляховик зможе втиснутися на паркувальне місце шириною 2 м. Вагу Ford Escape визначають технічні характеристики конкретної комплектації. Базова модель S важить 1495 кг, топова - 1617 кг. Дорожній просвіт становить 198 мм.

Можливі комплектації 

Чотири комплектації в декількох конфігураціях складають лінійку Ford Escape 2021 року. Ви можете купити Форд Ескейп в версії S, SE, SEL або Titanium.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2021
Купити новий Мерседес ГЛС-класу 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий БМВ 5 серії 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2021