Огляд BMW X7 2023: справжній характер

14 липня 2023

X7 - флагман “традиційного” модельного ряду  BMW. Семимісний позашляховик є одним з найкращих в сегменті. Навіть поряд зі своїми масивними конкурентами, 5,2-метровий Х7 виглядає справжнім звіром завдяки розміру і гігантській решітці радіатора. Рестайлинг 2023 року зробив БМВ Х7 ще яскравішим та справжнім “магнітом” для поглядів. 

Вибрати новий позашляховик БМВ Х7 2023 року на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлений дизайн передньої та задньої частини кузова.
  • Комплектація M60i замінила M50i.
  • Додано більше кінських сил для специфікацій xDrive40i та Alpina XB7.
  • Оновлена ​​інформаційно-розважальна система зі збільшеним сенсорним екраном.

Кому варто купити?

Чи підходить вам авто БМВ Х7? Якщо ваш бюджет на купівлю позашляховика наближається до тризначної суми доларів, в вашому розпорядженні є величезний гараж і ви шукаєте вишуканий транспорт для великої родини, тоді це ваш варіант.  Новий X7 2023 гарантує максимальну розкіш, яку може запропонувати BMW, а також пристойну потужність та спортивний характер навіть в базовій специфікації. Величезний розмір авто гарантує, що ви ніколи не залишитеся непоміченими, а також забезпечує рівень внутрішнього простору, який перевершує більшість конкурентів.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

BMW суттєво оновив X7 до 2023 року. Окрім свіжого дизайну екстер’єру та інтер’єру, флагман позашляховиків бренду отримав останню версію інформаційно-розважальної системи iDrive з 14,9-дюймовим вигнутим інформаційно-розважальним дисплеєм BMW iDrive 8 із голосовими командами та навігацією доповненої реальності. Замість комплектації M50i тепер M60i, яка отримала ефективнішу силову установку, стандартне кермування задньою віссю і активну стабілізацію крену. Всі три доступні двигуни X7 удосконалені м’яким гібридом. Специфікація X7 xDrive40i отримала додаткових 40 к.с., а Alpina XB7 - 19 к.с. 

BMW X7 або Mercedes-Benz GLS

GLS - флагман позашляховиків Mercedes-Benz, як і X7 в лінійці BMW. Тому, деякі параметри моделей схожі: багато функцій, вишуканий інтер’єр, шикарна поїздка, кілька потужних варіантів двигунів та високопродуктивні комплектації. Проте GLS перемагає Х7 в об'ємі пасажирського простору і вантажопідйомності. Зрештою, обидва позашляховики - вдалий вибір в сегменті.

BMW X7 або Audi Q7

Audi не пропонує варіанту, який би конкурував за розмірами з BMW X7. Тому, для порівняння візьмемо найбільший позашляховик бренду - трирядний середньорозмірний Q7. Так, авто від BMW пропонує більше простору для пасажирів у всіх напрямках і потужніші двигуни. Але на користь вибору Ауді теж є аргументи. Це відчутно нижча ціна. В цілому, Audi Q7 буде чудовим вибором для покупців, яким не потрібні додаткові розміри та простір BMW. 

Салон

Трирядний позашляховик X7 вміщує шість або сім осіб, залежно від того, виберете ви для другого ряду тримісне сидіння чи капітанські крісла. Перший та другий ряди будуть просторими та зручними навіть для дуже високих людей. А от на третьому ряді дорослим, ймовірно, не вистачатиме місця під ногами в тривалих подорожах.

Салон X7 2023 року виглядає так, як і належить найбільшому преміальному позашляховику BMW. Скільки б ви не шукали, не знайдете жодної деталі, яка б не відповідала неймовірно високому стандарту. Якісні матеріали прикрашають кожну поверхню, а безліч технологічних “фішок” надають інтер'єру футуристичної атмосфери.

 

 

Всі комплектації BMW X7 отримують однакову інформаційно-розважальну систему, яка, до речі, є однією з найкращих на ринку. Новий великий сенсорний 14,9-дюймовий екран та повністю цифрова 12,3-дюймова панель приладів знаходяться за одним довгим вигнутим склом. Таке оновлення виглядає стильно та футуристично.

Остання версія інформаційно-розважальної системи BMW iDrive може здатись трохи складнішою, ніж попередня, та вимагати  навчання. Вона пропонує потокове передавання через Bluetooth, бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, ряд USB-портів для зарядки, AM/FM стерео з RDS. Окрім сенсорного екрана, можна керувати інтерфейсом за допомогою поворотної ручки на центральній консолі. 

З усіма сімома сидіннями об'єм багажника BMW X7 складає 326 літрів. Однак у п’ятимісній конфігурації позашляховик може вмістити  750 літрів вантажу.

Відео тест-драйв BMW X7 2023 року

Технічні характеристики

BMW X7 xDrive40i 2023 року оснащено рядним шестициліндровим двигуном із турбонаддувом потужністю 375 к.с. Цей силовий агрегат, незважаючи на масу позашляховика, забезпечує розгін до 100 км/год за 5,8 секунди. Такій динаміці сприяє вдосконалена восьмиступінчаста коробка-автомат.

Під капотом БМВ X7 M60i знаходиться 523-сильний двигун V8 з подвійним турбонаддувом. Він робить позашляховик ще динамічнішим з часом в 4,5 секунди до перших 100 км/год. Розгін супроводжується ефектним звуком вихлопу.

Alpina XB7 оснащена версією цього V8, але налаштованим на видачу 631 к.с. Додаткові “конячки” скорочують розгін до 3,9 секунд. 

Допоміжна система помірного гібриду сприяє економії пального.  Середня витрата базового xDrive40i - 10,2 л/100 км. Версія M60i витрачає 12,7 л/100 км.

Як справжній BMW, X7 демонструє спортивні риси характеру навіть попри значні габарити. Хоча, нахил кузова на поворотах все ж помітний. Бездоганною поїздку робить стандартна пневматична підвіска в поєднанні з шумозахищеним салоном. Доступна адаптивна підвіска, яка “читає” дорогу попереду та автоматично коригує опори. BMW також пропонує X7 з рульовим управлінням задньої осі та активними стабілізаторами поперечної стійкості, що робить водіння ще простішим у місті та в вузьких поворотах. 
 

 Характеристики BMW X7 2023 
 Потужність   375 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   82 л 

 

Безпека

Х7 отримав найсучасніші технології безпеки. Крім повного набору аербегів та систем стабілізації, авто оснащено автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про виїзд зі смуги руху, шинами Run-Flat, передніми та задніми датчиками паркування з камерами, функцією самостійного паркування та круїз-контролем з функцією гальмування. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 310 см,
  • Довжина - 518 см,
  • Ширина - 200 см,
  • Висота - 183 см.

Важить споряджений автомобіль від 2457 кг до 2715 см.

Можливі комплектації

Купити новий BMW X7 2023 можна в комплектаціях xDrive40i, M60i та Alpina XB7.

Попередній огляд Огляд Jeep Wrangler 2023: готовий до пригод
Вибрати новий позашляховик Джип Вранглер 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову модель Ауді Q7 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi Q7 2023: елегантний і сімейний