Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020

22 січня 2020

Сучасний Encore це хороший компактний кросовер. Він гарантує вишуканий салон, плавну манеру ходу та легку у використанні інформаційно-розважальну систему. Задні сидіння достатньо просторі, щоб двоє високих дорослих зручно розмістилися. Плюс у Buick один з найвищих попередніх рейтингів надійності. На жаль, не обійшлося без недоліків. Так, суперники пропонують жвавіші двигуни і більший об’єм багажника. 

Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік перестане бути доступним двигун з 153 кінськими силами 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Потужний посил Encore стане тим, що треба для певної частини покупців сегменту. Тим не менше, доведеться зважати на ціну і не надто потужний двигун. Але Hyundai Kona має ідентичний перелік стандартного оснащення і може бути доповненим продуктивним турбодвигуном, а Mazda CX-3 має одна із самих спортивних управлінь у класі. Планується, що Buick випустять абсолютно новий Encore GX у другій половині 2020 року. 

Нове чи б/у авто? 

Продуманий кросовер став новинкою 2013 модельного року. У 2017 його трохи освіжили, почаклувавши над інтер’єром і додавши Android Auto і Apple CarPlay. На 2018 суттєвих змін не було, а на 2019 трохи спростили модельний ряд Buick Encore. На наступний рік відмовилися від двигуна з 153 кінськими силами. Якщо потужність силового агрегату важлива для вас, моделі Buick Encore 2020 не підходящий варіант. Тим, хто хоче зекономити, варто поглянути в сторону версій 2017.

Порівнянні з іншими авто/комплектаціями 

Buick Encore чи Chevrolet Trax?

Чимало спільного з Encore має Chevrolet Trax. Кросовери отримали подібні двигуни та однаковий особистий і вантажний об’єми. У Trax нижча стартова ціна, але модель середнього рівня цього кросовера має майже такий самий цінник і перелік оснащення, як у базового Encore. Якщо брати в цілому, то Buick 2020 буде кращим варіантом, оскільки пропонує більш вишуканий салон, кращу манеру ходу і набагато вищий попередній рейтинг надійності.

Buick Encore чи Honda HR-V?

Нинішній Honda HR-V це хороший компактний кросовер. Він вражає неймовірним вантажним і особистим об’ємом та дивує низьким рівнем споживання пального. У HR-V більш точне рульове управління. З іншого боку Buick пропонує більше стандартного оснащення і кращий рейтинг надійності. Якщо вам не потрібен додатковий простір Honda, є сенс залишитися з Buick.

Салон 

Салон Buick Encore 2020 вміщує до п’яти людей. Сидіння зручні, до того ж, всередині багато місця. Шість режимів налаштування водійського сидіння і тканинна обшивка є стандартними. В якості опцій пропонуються шкіряна обшивка, шість режимів налаштування сидіння переднього пасажира, підігрів передніх сидінь і керма. Позаду передбачені два повних набори кріплень дитячих сидінь LATCH. Салон приємний з якісними оздоблювальними матеріалами. Об’єм багажного відділення становить 510 літрів з розкладеними сидіннями і 1359 літрів з складеними. Автомобілі Buick отримали легку у використанні інформаційно-розважальну систему, 8.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto, Wi-Fi точку, супутникове радіо, стерео на 6 динаміків, два USB порти  і Bluetooth. Доступними є навігаційна система і аудіо «Bose» з 7 динаміками.

Відео тест-драйв Buick Encore 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиним на 2020 рік залишився 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 138 кінських сил і 201 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Оскільки Buick відмовилися від потужнішого турбодвигуна, вибору у покупця не залишилося. Нажаль, силовий агрегат навряд чи когось вразить. З приводом на передні колеса кросовер витрачає 9.4 л/100км у місті та 7.1 л/100км за його межами. З доступним повним приводом показники змінюються на 10.2 і 7.8 л/100км відповідно. На щастя, у Buick дуже приємна манера ходу, його підвіска поглинає більшість нерівностей дороги. Плюс автомобіль вирізняться маневреністю і мінімальним креном корпусу у поворотах. Хоча від рульового управління не варто очікувати багато. Технічні характеристики Buick Encore сподобаються шанувальникам комфортної їзди.

Безпека 

Моделі 2020 мають три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Якщо говорити про рівень безпеки, то «Національне управління безпекою руху на трасах» США дає автомобілю п’ять з п’яти зірок після усіх краш-тестів. У базу моделей входить лише камера заднього виду. Передні і задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, попередження про виїзд за межі смуги руху і склоочисники з сенсорами дощу стали доступними.

Розміри 

У довжину Encore має 426.7 см. Вага автомобіля становить від 1.468 до 1.523 кг.

Можливі комплектації 

На наступний рік пропонується чотири комплектації Encore. Базова модель Encore 1SV постачається з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, двома USB портами, супутниковим радіо, 6 динаміками стерео, точкою Wi-Fi, неконтактним електронним ключем, тканинною обшивкою, функцією повного складання переднього пасажирського сидіння, 6 режимами налаштування водійського сидіння і камерою заднього виду. Усі Encore 2020 мають «QuietTuning», своєрідну систему, яка допомагає блокувати шум дороги. Модель Buick Encore Preferred додає спеціальне накриття для вантажу і мати для підлоги. Модель можна замовити з повним приводом. Пакет «Safety» пропонує моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і розетку. Доступні люк даху і функція дистанційного старту. Модель Sport Touring отримала лише функцію дистанційного старту. Стерео «Bose» з 7 динаміками і HD радіо є доступними. Окремо доступна навігаційна система. На додачу до оснащення пакету «Safety» модель Essence отримала двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряну обшивку сидінь, 6 режимів налаштування переднього пасажирського сидіння, підігрів передніх сидінь і керма та автоматичне затемнення дзеркала заднього виду. Пакет «Experience Buick» розширить її комплектацію за рахунок навігації та люку даху. Пакет «Safety II» гарантує попередження про можливе зіткнення, передні/задні сенсори паркування, склоочисники з сенсорами дощу і ароматизатор повітря салону. Окремо доступна система «Bose». 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020