Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020

21 січня 2020

Новий Chevrolet Tahoe 2020 це хороший, великий позашляховик. Він вирізняється продуманим управлінням і плавним ходом, особливо враховуючи розміри. До переваг варто віднести легкі у використанні інформаційні технології і хороший запас особистого простору на перших двох рядах. Картину псує тісний третій ряд і нестабільність їзди по поганим поверхням.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік не передбачено значних змін

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо взяти в цілому, те знайдеться чимало аспектів, за які можна полюбити Tahoe 2020, але розглянути інші варіанти все ж варто. Представники класу типу Chevrolet Suburban і Ford Expedition пропонують просторіший третій ряд і більше вантажного простору.

Нове чи б/у авто? 

Нове покоління Chevrolet Tahoe побачило світ у 2015 модельному році. На 2019 і 2020 роки змін, вартих згадки, не відбулося. У 2018 Tahoe отримав 6.2-літровий V8 двигун і автоматичну коробку передач на десять ступенів. З’явилося декілька елементів безпеки, включно з автоматичне екстрене гальмування на низьких швидкостях. У 2016 у базу позашляховика потрапила 8.0-дюймовий сенсорний екран, як опції були запропоновані Apple CarPlay, допомога руху по смузі, автоматичне дальнє світло і проекційна приладова панель на вітровому склі. Зважаючи на час змін, оптимальним варіантом можна вважати моделі 2018 року, які мають майже ідентичний перелік оснащення поточним версіям, але коштують менше.  

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Chevrolet Tahoe чи Chevrolet Suburban?

Сучасний Chevrolet Suburban це, по суті, подовжена версія Tahoe. Позашляховики мають ті самі двигуни, рівень витрати пального і стандартний перелік оснащення. Основна різниця полягає у габаритах. Масивний Suburban гарантує дуже містке багажне відділення та вдосталь особистого простору на третьому ряду. Але Tahoe коштує менше і має кращий попередній рейтинг надійності. 

Chevrolet Tahoe чи Ford Expedition?

Новий Ford Expedition має менше стандартного оснащення і коштує більше, ніж Tahoe. Між тим, він обходить творіння Chevrolet. Продуманий V6 двигун Expedition має приблизно такий самий запас потужності, що і у V8 двигуна Tahoe, але він споживає менше пального. Представник Ford тішить зручною і стабільною їздою, добре поглинаючи нерівності дороги. Більше особистого і вантажного простору отримуєте теж з Expedition. Буксирувати більше виходить, знову тики, у Expedition.

Салон 

Салон Tahoe вміщує до дев’яти людей. При стандартній конфігурації з двома окремими сидіннями і суцільними на другому і третьому рядах кількість місць обмежується вісьмома. Базова модель доступна з суцільним сидінням першого ряду, що дозволяє збільшити кількість посадочних місць до дев’яти. Окремо можна замовити модель початкового рівня без третього ряду, тоді у салоні сядуть п’ятеро. Традиційно, перших два ряди відзначаються достатнім запасом особистого простору і комфортом, а от третій краще одразу залишити дітям. Задля безпеки найменших пасажирів другий ряд оснастити трьома повними наборами кріплень LATCH, на третьому передбачили тільки верхні кріплення. Салон позашляховика вирізняється високою якістю збірки і м’якими матеріалами, хоча в окремих місцях під руку потрапляє на надто приємний пластик. Об’єм багажного відділення становить 425 літрів позаду третього ряду, 1444 літра позаду другого ряду і 2662 літри позаду першого ряду. Усі Tahoe 2020 постачаються з легкою у використанні інформаційно-розважальною системою Chevrolet Infotainment System. Вона гарантує 8.0-дюймовий сенсорний екран з чіткою графікою, швидкою реакцією і можливістю інтеграції смартфонів через Android Auto і Apple CarPlay. Стандартними також стали аудіосистема на 6 динаміків, Bluetooth, HD і супутникове радіо. У салоні передбачено до семи USB портів. Як опції пропонуються навігація, бездротова зарядка, аудіосистема «Bose» на 9 і 10 динаміків та DVD програвач для задніх сидінь.

Відео тест-драйв Chevrolet Tahoe 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим силовим агрегатом став 5.3-літровий V8 двигун на 355 кінських сил і 519 Нм у парі з шестиступінчатою автоматичною коробкою передач. Така комбінація забезпечує Tahoe бажаною швидкістю і спритністю. Як потужніша альтернатива пропонується 6.2-літровий V8 двигун на 426 кінських сил і 623 Нм. Він компонується автоматичною коробкою передач на десять ступенів. З базовим двигуном і приводом на задні колеса витрата пального Chevrolet Tahoe перебуває на рівні 14.7 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському і 12.5 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 16.8, 12.3 і 14.5 л/100км відповідно. З 6.2-літровим V8 двигуном і приводом на задні колеса позашляховик витрачає 16.8 л/100км у місті, 10.2 л/100км за його межами і 13.5 л/100км у середньому. З повним приводом витрата зростає до 16.8, 10.7 і 13.7 л/100км відповідно. Загалом, творіння Chevrolet вирізняється стабільним управлінням і приємною манерою ходу. Хоча рамна конструкція призводить до того, що на поганих ділянках шляху їзда стає не надто комфортною. Незважаючи на розмір маневрувати у Tahoe приємно, подякувати за це треба легкому рульовому управлінню. Буксирує позашляховик Chevrolet Tahoe до 3.900 кг.

Безпека 

Моделі 2020 мають три роки чи 57.936 км пробігу базової гарантії  та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Що стосується рейтингу надійності, то «Національне управління безпекою руху на трасах» США дало Tahoe 2020 чотири з п’яти зірок. Стандартними елементами безпеки стали задні сенсори паркування і камера заднього виду. У базу також увійшла система «Teen Driver», яка дозволяє встановити ліміт швидкості і гучності аудіо та навіть контролювати динаміку автомобіля. Додатково пропонуються адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, передні сенсори паркування, проекційна приладова панель на вітровому склі, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення і автоматичне екстрене гальмування. 

Розміри 

У довжину позашляховик має 518 см. Вага становить від 2.429 кг до 2.618 кг.

Можливі комплектації 

У 2020 комплектації Chevrolet Tahoe це LS, LT і Premier. Базова модель LS отримала 5.3-літровий V8 двигун, шестиступінчасту автоматичну коробку передач, тканинну обшивку, шкіряне кермо, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, 6 автоматичних режимів налаштування сидіння переднього пасажира, тризонний автоматичний клімат-контроль, функцію дистанційного запуску, склоочисники з сенсорами дощу, задні сенсори паркування, систему «Teen Driver» і камеру заднього виду. У її базу також потрапили 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, USB порти, Bluetooth, HD порти, точка Wi-Fi, супутникове радіо, шість динаміків та Android Auto з Apple CarPlay. Пакет «Enhanced Driver Alert» додає електропривод педалей, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, допомогу руху по смузі і попередження про виїзд за межі смуги руху. Модель LT від початку має усе оснащення пакету «Enhanced Driver Alert», плюс шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, електропривод дверей багажника і аудіосистему «Bose» на 9 динаміків. Пакет «Sun, Entertainment and Destination» розширить її комплектацію за рахунок люку даху, навігації і розважальної системи для задніх сидінь. Пакет «Luxury» подбає про наявність кнопкового запалювання, електронного неконтактного ключа, підігріву другого ряду сидінь, електроприводу третього ряду сидінь і керма, функції відкривання багажника без рук, попередження про перехресний рух позаду і передніх сенсорів паркування. Топова модель Premier гарантує 12 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, підігрів керма, крісла другого ряду з підігрівом, електропривод третього ряду, неконтактний електронний ключ і кнопкове запалювання. Ця модель також отримала бездротову зарядку, навігацію, аудіосистему «Bose» на 10 динаміків, передні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух і підвіску «Magnetic Ride Control». Це єдина модель доступна з потужнішим 6.2-літровим V8 двигуном. Пакет «Premier 6.2L Value» потішить люком даху, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі та розважальною системою для задніх сидінь. Пакет «Premium Plus Edition» додає покращені шкіряну обшивку, електропривод сидінь другого ряду, проекційну приладову панель на вітровому склі, люк даху і розважальну систему для задніх сидінь. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020
Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020