Огляд Buick Envista 2024: стильний і бюджетний

1 грудня 2023

Envista - абсолютно новий кросовер від Buick. Він приголомшливо виглядає та коштує чи не найдешевше в сегменті компактних позашляховиків. Чи вдасться Buick Envista 2024 стати хітом ринку? 

Шукати новий автомобіль Бюїк Енвіста 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Дебютує новий Buick Envista, який продається як модель 2024 року.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте новий недорогий кросовер, варто купити Buick Envista 2024. Окрім того, що це абсолютно свіжий автомобіль, він коштує від $23 500. Ви отримуєте компактний позашляховик зі стильним та сучасним дизайном, просторим салоном, великою інформаційно-розважальною панеллю. Логічно, що з початковою ціною Buick Envista до $25 000 доведеться піти на певні компроміси. Це помітні дешеві матеріали інтер’єру, не надто потужний двигун та виключно передній привід.

 

Нове чи вживане авто?

Поки що Buick Envista можна купити лише як новий автомобіль. Авто 2024 року відкриває першу генерацію моделі. 

Buick Envista або Buick Encore GX

Encore GX знаходиться над Envista в модельному ряду Buick. Encore GX пропонує більшу вантажну площу, потужніший варіант двигуна, доступний повний привід і довший список опцій, серед яких система камер кругового огляду та система допомоги під час паркування без використання рук. За такі переваги доведеться дорожче заплатити.  Encore GX коштує від $25 600 доларів і вище. 

Buick Envista або Chevrolet Trax

Субкомпактний Chevrolet  Trax розділяє спільну платформу з Envista. Як результат, кросовери мають багато спільного, від трициліндрових двигунів і передньопривідної компоновки до технологій і функцій безпеки. Проте автомобілі помітно відрізняються в деяких параметрах. Кузов Envista довший та схожий на купе завдяки похилій лінії даху. Trax забезпечує більше вантажного простору та має нижчу ціну, від $20 400.

Салон

Салон Envista розрахований на 5 осіб в два ряди. Попри компактні розміри та похилу лінію даху, всередині кросовера достатньо місця. 

Дизайн кабіни Envista 2024 року виглядає вишукано, але цього не можна сказати про всі матеріали. Приладова панель отримала приємну текстуровану поверхню, але більшість інших елементів оздоблені твердим пластиком. Виробник пропонує кілька кольорів інтер’єру та обшивку тканиною чи шкірозамінником. Топова модель Avenir є єдиною, яка отримала оздоблення салону перфорованою шкірою з декоративним швом.

 

На приладовій панелі Envista розташовано два цифрових дисплеї під одним суцільним склом. Це 8-дюймова цифрова панель приладів та великий 11-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Таке рішення робить інтер'єр Бюїк дуже сучасним.

Окрім того, що мультимедіа стильно виглядає, вона зручна в використанні. Структура меню зрозуміла, сенсорний екран швидко реагує на введення. Фізичні кнопки спрощують регулювання гучності та клімату. Envista використовує найновіше програмне забезпечення Buick, пропонує бездротові Apple CarPlay і Android Auto, а також вбудовану точку доступу Wi-Fi.

Багажник Бюїк Енвіста розрахований на 586 л вантажу. Задні сидіння мають опцію складання за схемою 60/40, що збільшує вантажопідйомність до 1189 л.

Відео тест-драйв Buick Envista 2024 року

Технічні характеристики

Усі комплектації Buick Envista оснащені 1,2-літровим трициліндровим двигуном з турбонаддувом, який видає 137 к.с. Шестиступінчаста автоматична коробка передач і передній привід є стандартними. Повного приводу немає. Приблизний час розгону Buick Envista до 100 км/год - 9,4 с.

Кросовер не демонструє вражаючих показників продуктивності, але він зручний та маневрений в місті. Керування Енвіста - швидке та врівноважене, гальмування - впевнене, а шини забезпечують надійне зчеплення. Підвіска добре амортизує нерівності дороги та гарантує м’яку і плавну поїздку. Комфорту подорожам додає тиша, адже салон добре ізольований від шуму двигуна. 
 

 Характеристики Buick Envista 2024 
 Потужність   137 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,4 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

Безпека

Кросовер Envista у всіх комплектаціх оснащений пакетом Buick Driver Confidence. До нього входить автоматичне екстрене гальмування, система підтримки смуги руху з попередженням про виїзд зі смуги руху, попередження про лобове зіткнення, індикатор дистанції слідування та автоматичне дальнє світло IntelliBeam. Автомобіль має стандартний звичайний круїз-контроль, HD-камеру заднього виду, систему допомоги під час старту на підйомі, нагадування про пасажирів на задньому сидінні та 6 аербегів. Опціонально для всіх комплектацій доступні адаптивний круїз-контроль, попередження про зміну смуги руху з попередженням про бічні сліпі зони, попередження про поперечний рух ззаду та система допомоги при паркуванні ззаду.

Розміри та вага

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 463 см,
  • Ширина - 181 см,
  • Висота - 156 см.

Споряджена вага Енвіста складає 1374-1412 кг.

Можливі комплектації

Buick випускає Envista 2024 в трьох комплектаціях: Preferred, Sport Touring і Avenir. Всі моделі мають однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд Volvo XC90 2023: стиль та безпека
Вибрати позашляховик Вольво XC90 2023 на AUTOMOTO.UA
Знайти нову Хонда ХРВ 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Honda HR-V 2024: стильний і практичний