Огляд Volvo XC90 2023: стиль та безпека

27 листопада 2023

Volvo XC90 2023 - це вишуканий, просторий, практичний та безпечний сімейний позашляховик. Попри те, що модель дебютувала ще у 2015 році, їй вдається виглядати стильно та сучасно. Цьогоріч позашляховик отримав оновлення. Як змінив рестайлинг 2023 Volvo XC90?

Вибрати позашляховик Вольво XC90 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2023 році

  • Перейменовано та оновлено рівні комплектацій. 
  • Заміна двигунів Т5 і Т6 на чотирициліндрові турбомотори В5 і В6 з м'яким гібридом.
  • Додано нову інформаційно-розважальну систему на основі Google.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте стильний трирядний позашляховик з лаконічним дизайном та багатьма технологіями безпеки, розгляньте Volvo XC90 2023.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Вольво прагне перетворити всю свою лінійку на електрифіковану, тому відмовилася від двигунів бензинових T5 і T6 для ХС90. Замість них під капотом позашляховика працюватимуть чотирициліндрові турбовані силові агрегати B5 та B6 з 48-вольтовим м’яким гібридом. Всі специфікації стали повнопривідні.

Перелік комплектацій Volvo XC90 2023 розширено та перейменовано. Тепер це версії Core, Plus і Ultimate. 

Для всіх моделей додано нову інформаційно-розважальну систему на базі Google з інтегрованим Google Assistant, Google Maps і Google Play Store. Apple CarPlay як і раніше підтримується. Головна особливість нової мультимедіа - можливість отримувати оновлення бездротовим способом. 

Виробник також переглянув палітру кольорів кузова, додав Silver Dawn, Platinum Grey та виключив зі списку опціональних 6 віддінків. 

Ціна Вольво ХС90 починається з $56 000.

Volvo XC90 або Mercedes-Benz GLE-Class

Mercedes-Benz GLE-Class - один з найкращих преміальних позашляховиків середнього розміру. Він вражає інтер’єром, захоплює потужністю та якістю поїздки. Проте GLE має вищу стартову ціну, ніж ХС90, а також не пропонує плагін-гібридну версію. Третій ряд в позашляховику Мерседес пропонується як опція та додає ціну автомобілю. В варіанті від Вольво семимісна конфігурація салону є стандартною. XC90 також має перевагу в стандартних системах допомоги водієві та керованості. 

Volvo XC90 або Acura MDX

MDX та XC90 пропонують сім сидінь, високоякісні салони, безліч стандартних функцій безпеки та ефективні двигуни. Проте в обох є інформаційно-розважальні системи, що відволікають увагу. MDX має нижчу стартову роздрібну ціну, ніж XC90, тоді як Volvo пропонує більше вантажного простору та доступний з гібридною силовою установкою, яка заряджається від мережі. Вибір між цими люксовими позашляховиками залежить від особистих уподобань.

Volvo XC90 або Lincoln Aviator

Lincoln Aviator 2023 року багато в чому схожий на XC90. Як і Volvo, Lincoln пропонує великий вантажний відсік, розкішний семимісний салон і версію з плагін-гібридною силовою установкою. Авіатор набагато швидший завдяки потужнішим двигунам, але за рахунок більшої витрати пального. XC90 точніший в керованості, але Aviator пропонує комфортнішу та мягшу поїздку. Ці позашляховики мають схожі початкові рекомендовані ціни. Обидва авто являються хорошими варіантами, хоча жоден не вважається найкращим у класі.

Салон

Позашляховик XC90 вміщує 7 пасажирів у трьох рядах у стандартній конфігурації. Доступна компоновка на 6 пасажирів.

Рівень комфорту салону зразковий. Volvo відомий своїми зручними сидіннями, і цей автомобіль не є винятком із величезною кількістю можливостей регулювання. 

Інтер'єр ХС90 витриманий в мінімалістичному стилі. І хоча модель існує вже багато років, салон виглядає актуальним. Якість виконання найвища, як і матеріали, які використані в дизайні.

 

Виробник оновив інформаційно-розважальну систему XC90 для моделі 2023 року. Тепер це мультимедіа на основі Google зі стандартними Google Maps і Google Assistant на 9,0-дюймовому сенсорному екрані. Керування інформаційно-розважальними функціями переважно інтуїтивно зрозуміле, хоч і потребує часу для звикання. На консолі відсутні багато фізичних кнопок для команд, що ускладнює налаштування в процесі водіння. Деякі параметри можна задавати голосовими командами.

Об'єм багажника Volvo XC90 складає 447 л за третім рядом. Опускання останніх двох сидінь збільшує вантажний простір до 1187 л. Максимально в позашляховик можна вмістити 2427 л.

Відео тест-драйв Volvo XC90 2023 року

Технічні характеристики

Volvo електрифікувала трансмісію XC90. Під капотом позашляховика знаходиться 2,0-літровий двигун, форсований різними способами для досягнення різних потужностей:

  • 247 к.с. завдяки турбонаддуву та 48-вольтовій м’якій гібридній системі (B5),
  • 295 к.с. завдяки турбонаддуву і наддуву та 48-вольтовій м’якій гібридній системі (B6),
  • 455 к.с. завдяки двом електродвигунам в плагін-гібридній моделі (T8).

Всі силові агрегати працюють з восьмиступінчастою коробкою-автомат та мають повний привід. 

Вольво ХС90 2023 року витрачає в середньому:

  • 9,4 л/100 км - трансмісія B5,
  • 10,2 л/100 км - трансмісія B6,
  • 3,6 л/100 км - плагін-гібрид T8.

Електричний запас ходу плагін-гібрида Вольво складає 58 км.
 

 Характеристики Volvo XC90 2023 
 Потужність   247 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,3 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   71 л 

Безпека

Безпека - основна цінність бренду Вольво. ХС90 не є виключенням і пропонує набір першокласних систем допомоги водієві. Стандартні функції включають попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування вперед та назад, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, а також автоматичне дальнє світло. Адаптивний круїз-контроль і вдосконалена система підтримки смуги руху, яку Volvo називає Pilot Assist, є стандартними для всіх моделей XC90.

Розміри та вага

  • Колісна база - 298 см,
  • Довжина - 495 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 177 см.

Важить споряджений ХС90 від 1989 кг до 2333 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Вольво ХС90 2023 можна в комплектаціях Core, Plus, Ultimate і Recharge. Кожна модель доступна у шести- або семимісній версії.

 

Попередній огляд Огляд Audi A7 2023: вишуканий і практичний
Вибрати автомобіль Ауді А7 2023 на AUTOMOTO.UA
Шукати новий автомобіль Бюїк Енвіста 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Buick Envista 2024: стильний і бюджетний