Огляд Cadillac XT5 2022: солідний і практичний

2 вересня 2022

Преміальний середньорозмірний позашляховик Cadillac XT5 2022 створений для комфортних поїздок. Просторий салон та щедрий набір технологій зроблять будь-яку подорож приємною. Ще одна вагома перевага нової моделі Cadillac XT5 – одна з найнижчих стартових цін у класі. Але все ж таки позашляховик має деякі "але". Дізнайтесь більше з нашого огляду!

Вибрати позашляховик Кадилак ХТ5 2022 на Automoto.ua

Нове у 2022 році

Незначні зміни у доступності стандартних та додаткових функцій.

Кому варто купити?

Cadillac XT5 стане вдалим вибором, якщо потрібен позашляховик середнього розміру американського виробництва. Кадилак перевершує своїх конкурентів від GMC або Buick, радує практичним салоном та містким багажником, а також зручними мультимедійними технологіями. Крім того, автомобіль Каділак ХТ5 - це відносно відмінне співвідношення ціни (від 43 995 $) і якості в сегменті преміальних позашляховиків середнього розміру.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Майже нічого не змінилося для Cadillac XT5 2022 модельного року, за винятком того, що версія Sport отримала до стандартної комплектації гальма Brembo з червоними супортами. Крім того, з'явились опціонально доступні нові 12-спицеві 20-дюймові легкосплавні диски з перламутрово-нікелевим покриттям. Технічні характеристики Cadillac XT5 залишилися без змін, тому можна сміливо вибирати торішні версії на автобазарі.

Cadillac XT5 або Acura MDX

MDX коштує приблизно стільки ж, скільки XT5, але перевершує його у багатьох параметрах. Позашляховик від Акура вміщує до семи осіб та пропонує більше вантажного простору. З Acura MDX ви отримаєте потужніші двигуни, ніж у Cadillac, легше кермування та впевненішу керованість.

Cadillac XT5 або Audi Q5

Audi Q5 – це висококласний позашляховик. Єдиним серйозним недоліком на тлі Cadillac XT5 є менший багажник. Кожен Q5 стандартно поставляється із системою Audi quattro AWD та 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом на 261 к.с. Ви здивуєтеся, але менш потужна Audi виявиться швидшою, ніж XT5 з V6. Q5 також відповідає Cadillac у рівні розкоші та наборі помічників водія. В цілому, позашляховик Ауді не тільки виявляється кращим у більшості параметрів, але й коштує дешевше.

Салон

Cadillac XT5 вміщує п'ятьох людей. Обидва ряди сидінь здаються зручними у довгих поїздках.

Інтер'єр демонструє люксові матеріали у всіх специфікаціях. Проте варто зауважити, що деякі неякісні покриття помітні при детальному розгляді.

 

 

Навіть розкішні кросовери повинні бути практичними, і XT5 виділяється у цій категорії. Він забезпечує 850 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1784 л зі складеними сидіннями.

Небагато конкуруючих інформаційно-розважальних систем можуть зрівнятися за зручністю використання з інтерфейсом Cadillac User Experience (CUE). Хоча мультимедіа передбачає 8-дюймовий сенсорний екран, який зараз вважається замалим для авто такого класу, це єдиний недолік. Наявність кнопок регулювання гучності та вибору меню спрощує використання.

У всіх специфікаціях є інтеграція зі смартфоном Apple CarPlay та Android Auto, а також точка доступу Wi-Fi 4G LTE.
Опціональна аудіосистема Bose з 14 динаміками звучить чітко та потужно, а з'єднання по Bluetooth здійснюється легко та просто. XT5 також пропонує корисну кількість портів для заряджання ваших гаджетів.

Відео тест-драйв Cadillac XT5 2022 року

Технічні характеристики

Базовим двигуном Cadillac XT5 є турбований чотирициліндровий потужністю 235 кінських сил. Опціональний 310-сильний V6 забезпечує краще прискорення і дає більше впевненості на шосе, але він не такий досконалий і потужний, як деякі пропозиції конкурентів. У топовій комплектації Кадилак ХТ5 розганяється до 100 км/год за 6,7 секунди.

Обидва варіанти двигуна працюють у парі з дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка плавно та своєчасно перемикається.

Витрата палива T5 виглядає так:

  • 9 л/100 км з базовим двигуном та переднім приводом,
  • 10,2 л/100 км з V6 та переднім приводом.

Додавання повного приводу збільшує витрату.

Показники витрати пального ХТ5 гірші, ніж у більшості однокласників.

 Характеристики Cadillac XT5 
 Потужність   310 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   240 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   82 л 

 

Безпека

Кадилак ХТ5 2022 стандартно поставляється з ABS, системою контролю тяги та стійкості, сімома подушками безпеки, HD-камерою заднього виду, а також передніми та задніми системами допомоги під час паркування.

Асистенти водія включають запобігання зіткнень, допомогу в утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху та систему для водіїв-підлітків. Топові моделі оснащені моніторингом сліпих зон, попередженням про зміну смуги руху, склоочисниками з датчиками дощу, проекційним дисплеєм та системою камер кругового огляду. Додаткові пакети також можуть містити нічне бачення та інші корисні опції.

Розміри та вага

  • Колісна база – 285 см,
  • Довжина – 481 см,
  • Ширина – 190 см,
  • Висота – 168 см.

Споряджена маса позашляховика Кадилак коливається від 1775 до 1967 кг. 

Можливі комплектації 

Модельний ряд XT5 складається з трьох рівнів оснащення салону: Luxury, Premium Luxury та Sport, а також двох варіантів силових агрегатів. Luxury доступний тільки з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 235 к.с. Версія Sport поставляється виключно з безнаддувним V6 потужністю 310 к.с. Premium Luxury пропонує вибір між двома агрегатами без додаткової плати. Повний привід входить до стандартної комплектації Sport і є опцією для інших специфікацій.

 

Попередній огляд Огляд Chevrolet Traverse 2022: розумний вибір
Вибрати позашляховик Шевроле Траверс 2022 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Джип Компас 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Jeep Compass 2022: позашляховий характер