Огляд Jeep Compass 2022: позашляховий характер

5 вересня 2022

Jeep Compass має круті позашляхові здібності, просту інформаційну розважальну систему та просторий салон. Версія 2022 року отримала багато оновлень. Чи вдалося Джип Компас позбутися недоліків минулих років та обійти конкурентів? 

Вибрати новий позашляховик Джип Компас 2022 на Automoto.ua

Нове в 2022 році

  • дебютувала комплектація Latitude Lux,
  • з'явився стандартний бездротовий зв'язок Apple CarPlay та Android Auto,
  • доданий сенсорний екран більшого розміру та цифрова панель приладів,
  • додані додаткові стандартні функції безпеки,
  • оновлено дизайн інтер'єру та екстер'єру.

Кому варто купити?

Compass сподобається тим, хто вибирає кросовер із позашляховим характером. І тим, хто є фанатом бренду Jeep. Щоб переконатися, що вам підходить цей автомобіль, прочитайте відгуки про Jeep Compass.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Список змін нового позашляховика Jeep Compass довгий: покращена інформаційно-розважальна система, збільшений центральний сенсорний екран з інтерфейсом Uconnect 5, бездротове підключення Apple CarPlay та Android Auto, а також стандартні розширені засоби допомоги водію. Все це має підвищити привабливість маленького позашляховика. Серед комплектацій з'явилася версія Latitude Lux, а до оснащення інших специфікацій додалися нові опції. Вперше Compass можна замовити із підігрівом задніх сидінь. 

Жодне оновлення не обходиться без деяких кузовних робіт, і Compass отримує свіжу передню панель зі зміненими світлодіодними фарами. Знаменита решітка з сімома прорізами залишилася колишньою, але з новими текстурами та акцентами. Trailhawk, Limited і High Altitude мають унікальні елементи зовнішнього стилю. 
Якщо гаманець дозволяє, варто купити новий Джип Компас. 

Jeep Compass або Honda CR-V

У порівнянні з Compass, Honda CR-V є чудовим компактним позашляховиком. CR-V забезпечує кращу динаміку водіння та витрачає менше палива. Хоча Honda не має такої кількості стандартних функцій, як Jeep, ви можете вибрати комплектацію CR-V Special Edition і отримати список зручностей приблизно за тією ж ціною, що і базовий Compass. Єдина причина вибрати Compass, а не CR-V, це якщо вашим пріоритетом є позашляхова майстерність.

Jeep Compass або Jeep Renegade

Renegade займає місце нижче Compass у модельному ряді Jeep. Як і його "старший брат", Renegade впевнено подорожує бездоріжжям і оснащений зручною інформаційно-розважальною системою. У Ренегат під капотом знаходиться двигун з турбонаддувом і такою ж потужністю, але з більшим крутним моментом, ніж у Compass. У результаті менший автомобіль поводиться динамічніше в місті. Однак жоден із позашляховиків не відрізняється особливою економністю. Остаточний вибір між цими двома зводиться до персональних вподобань.

Салон

Салон Джип Компас зручний, функціональний та пропонує достатньо місця для чотирьох дорослих пасажирів. 
З привабливою панеллю приладів та оновленими функціями інтер'єр Compass 2022 виглядає краще, ніж модель попереднього року. Кабіна добре складена із міцних, але високоякісних матеріалів. Тканинні сидіння зручні, але можна перейти на шкіряні. Підігрів призначений для обох рядів.

 

Незважаючи на квадратний зовнішній вигляд, багажник Джип Компас складно назвати наймісткішим у класі. За задніми сидіннями є 770 літрів простору для речей. Складіть задні сидіння (передбачено варіант 60/40) і ви отримаєте доступ до максимуму 1693 л вантажного об'єму.

Нове програмне забезпечення Uconnect 5, мабуть, найцікавіша зміна в салоні Jeep Compass. 8,4-дюймовий сенсорний екран є стандартним для нижчих комплектацій та відкриває доступ до бездротової мережі Android Auto та Apple CarPlay, Bluetooth та голосових команд. Топові версії отримують більший 10,1-дюймовий інтерфейс, який включає SiriusXM. Додаткові функції, такі як радіо і бездротова зарядна панель, можуть бути додані після придбання окремих пакетів. Шість динаміків є стандартними, але доступна установка Alpine із дев'ятьма динаміками.

Відео тест-драйв Jeep Compass 2022 року

Технічні характеристики

Compass 2022 пропонує тільки один варіант двигуна - 2,4-літровий 4-циліндровий Tigershark на 177 к.с. та 233 Нм. Ви маєте вибір, коли справа доходить до трансмісії. Якщо ви купуєте передньопривідну специфікацію Jeep Compass, отримуєте шестиступінчасту АКПП, модель 4x4 – дев'ятиступінчасту автоматичну коробку передач. Моделі Sport і Latitude можуть мати FWD або 4WD, але решта лінійки Jeep Compass має повний привід.

Як щодо економії? Маленькі кросовери - це практичність та ефективність, але витрата бензину Джип Компас не може зрівнятися з конкурентами. Передньопривідний позашляховик витрачає в середньому 9,4 л/100 км.

На відміну від більшості однокласників, Compass – знатний позашляховик. Доступні повний привід та система управління Selec-Terrain з налаштуваннями "Авто", "Сніг", "Пісок" та "Болото". Комплектація Trailhawk є найпідготовленішою до бездоріжжя завдяки системі повного приводу Jeep Active Drive Low. На додаток до зниженої передачі система додає контроль спуску з пагорба, налаштування тяги Rock, підвіску для бездоріжжя, додаткові захисні пластини та два буксирувальні гаки.
 

 Характеристики Jeep Compass 
 Потужність  177 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   9,3 с 
 Максимальна швидкість  199 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   51 л 

 

Безпека

Повний комплект безпеки Compass вражає. Крім контролю тяги та стійкості, а також ABS, він також отримує сім подушок безпеки разом з аербегом для колін водія. 
Допомога водію включає моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, активне управління смугою руху, допомогу під час рушання з місця, камеру заднього виду і попередження про пряме зіткнення на повній швидкості. Додаткові помічники включають задні датчики паркування, систему допомоги в паркуванні, камеру кругового огляду та розпізнавання дорожніх знаків.

Розміри та вага

  • Колісна база – 264 см,
  • Довжина – 439 см,
  • Ширина – 187 см,
  • Висота – 164 см.

Важить споряджене авто від 1444 до 1648 кг.

Можливі комплектації 

Jeep Compass 2022 представлений в шести комплектаціях: Sport, Latitude, Latitude Lux, Limited, Trailhawk і High Altitude. Всі вони мають той самий 177-сильний 2,4-літровий чотирициліндровий двигун. Відрізняються моделі оформленням салону, набором функцій та позашляховими характеристиками.

Попередній огляд Огляд Cadillac XT5 2022: солідний і практичний
Вибрати позашляховик Кадилак ХТ5 2022 на Automoto.ua
Вибрати на автобазарі Automoto.ua позашляховик BMW X7 2022
Наступний огляд BMW X7 2022: люкс для сім'ї