Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2022

20 грудня 2021

Chevrolet Camaro 2022 – культовий автомобіль. Ця модель завжди привертає увагу оточуючих. Як і належить класичному маслкару, Камаро пропонує низку агресивних силових агрегатів та гарантує спортивне управління. 

Купити новий автомобіль Шевроле Камаро 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

А як щодо недоліків Шевроле Камаро 2022? Дізнайтесь із огляду всі деталі про авто!

Нове у 2022 році 

Модель залишилася без серйозних змін цього року. 

Кому варто купити? 

Бажаєте ефектно з'являтися на парковці та привертати увагу на дорозі? Хочете в кожній поїздці почуватися гонщиком на треку? І при цьому ще й не заплатити за спорткар усі гроші світу? Шевроле Камаро - варіант для ентузіастів та фанатів Бамблбі з "Трансформерів"! Це найкращий автомобіль для водіння у своєму сегменті, який сміливо витісняє дорожчі спорткари у питаннях гострих відчуттів за кермом. 

Так, його репутацію як повсякденної машини псують погана оглядовість, тісні задні сидіння і крихітний багажник. Але чи це має значення, якщо перед вами автомобіль мрії?  

Аргумент для раціоналістів: важко знайти на ринку краще співвідношення ціни та продуктивності, ніж Chevrolet Camaro 2022 року.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/у авто?

Шевроле Камаро 2021 року перейшов у 2022 модельний рік з дуже невеликими змінами: оновленням палітри кольорів і набором стандартних і додаткових функцій. Крім того, пакет 1LE Track Performance відтепер доступний лише двигуном V8. Ви можете сміливо купити Шевроле Камаро із пробігом на авторинку – є багато крутих варіантів. 

Chevrolet Camaro або Ford Mustang

Mustang – вічний конкурент Camaro. Як і Chevrolet, цей Ford пропонує кілька потужних двигунів. Проте Мустанг трохи практичніший, ніж Камаро. У нього висококласніший інтер'єр і на кілька літрів більше місця в багажнику. Крім того, стандартний чотирициліндровий двигун Форд Мустанг потужніший, ніж базовий мотор Camaro. 

Chevrolet Camaro або Dodge Challenger

Dodge Challenger виділяється серед спортивних автомобілів кількома параметрами. У ньому можуть розміститися п'ять людей завдяки просторому другому ряду, а їхні речі заппросто помістяться у величезному багажнику. Так, він пропонує абсурдно потужну модель з близько 800 "конячками", тому є одним з найпродуктивніших масових автомобілів на ринку. Челенджер з його лінійкою двигунів V6 та Hemi V8 – очевидний вибір для тих, хто хоче швидко їздити, але при цьому піклується про простір та комфорт своїх пасажирів. З іншого боку, Camaro - кращий варіант, якщо вам важлива спортивна керованість на поворотах.

Салон

Автомобіль Chevrolet Camaro представлений у кузові купе та кабріолет. Теоретично, обидва варіанти вміщують чотирьох людей. Насправді це не зовсім так, оскільки задні сидіння тісні навіть за стандартами класу.

Chevrolet Camaro пропонує чудові характеристики за дуже доступною ціною, так що десь потрібно чимось жертвувати. Велика кількість деталей з твердого пластику дає зрозуміти, що призвело до зниження вартості. Для оформлення салону Camaro Chevrolet використав бюджетні на вигляд та на відчуття матеріали. А втім, тканинна оббивка на базових моделях довговічна і добре поєднується зі стилем інтер'єру. Топові комплектації 2LT і 3LT отримують ковшеподібні сидіння зі шкіряною обшивкою, підігрівом та вентиляцією.

Щодо практичності Camaro відстає від конкурентів. Корисний об'єм багажника всього 257 л. Але не забувайте, що у вас є можливість використовувати тісні задні сидіння як додаткове місце для перевезення речей.

Новий Camaro оснащений мультимедіа Chevrolet Infotainment 3. Компонування інформаційно-розважальної системи може бути не найпривабливішим, але, безумовно, функціональним. На базовому рівні ви отримуєте семидюймовий сенсорний екран із повною інтеграцією зі смартфоном через бездротові Apple CarPlay та Android Auto. Увімкнено потокову передачу через Bluetooth та розпізнавання голосу, а звукова система з шістьма динаміками відповідає за звучання ваших улюблених хітів. 

1LT можна оновити за допомогою більшого восьмидюймового сенсорного екрану та звукової системи із дев'ятьма динаміками. Комплектація 3LT значно покращена за рахунок аудіосистеми Bose з дев'ятьма динаміками та восьмидюймової цифрової панелі приладів.

Відео тест-драйв Chevrolet Camaro 2022 року

Технічні характеристики 

Найцікавіше у Chevrolet Camaro - характеристики. Базовий 2,0-літровий двигун видає 275 л. с. та 399 Нм. Доступно три варіанти моторів:

  • 3,6-літровий V6 потужністю 335 "конячок" і 385 Нм крутного моменту;
  • 6,2-літровий V8 з 455 кінськими силами та 616 Нм крутного моменту;
  • 6,2-літровий V8 з наддувом потужністю 650 л. та 881 Нм крутного моменту.

В авто стандартна шестиступінчаста механіка, доступний восьмиступінчастий автомат. В наявності 10-ступінчастий автомат (з двигунами V6 та V8)

Розгін Chevrolet Camaro залежить від того, яку конфігурацію трансмісії ви оберете. Згідно з незалежним тестуванням авто набирає 100 км/год на спідометрі за:

  • 5,5 секунд з 2,0-літровим чотирициліндровим турбованим двигуном;
  • 5 секунд із 3,6-літровим V6;
  • 4,3 секунди з V8 у моделях SS та LT1,
  • 3,5 секунди з V8 у версії ZL1.

Максимальна швидкість Chevrolet Camaro – 325 км/год. До такої цифри на спідометрі може розігнатися високопродуктивний варіант ZL1.

Усі модифікації виключно задньопривідні. 

Спорткар показує типові для класу показники витрати пального. З базовим двигуном та механікою він витрачає 9,8 л/100 км. Виберіть авто з V6 або V8 під капотом у парі з автоматом та цифра відразу зросте. 

Безпека

NHTSA присвоїла Chevrolet Camaro 2022 року загальний рейтинг безпеки 5/5 зірок: 5/5 зірок у тестах на бічний удар і перекидання, а також 4/5 зірки в лобових краш-тестах.

Розміри та вага 

Розміри Chevrolet Camaro виглядають так:

  • довжина – від 4,7 до 4,8 м,
  • ширина – 1,9 м без дзеркал заднього виду,
  • висота – 1,34 м (кабріолет) 1,35 м (купе).

Споряджена маса залежить від типу кузова та комплектації. Найлегший автомобіль – 1520 кг, найважчий – 1869 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити Chevrolet Camaro 2022 у восьми комплектаціях: 1LS, 1LT, 2LT, 3LT, LT1, 1SS, 2SS та ZL1. Вони пропонуються в стилі купе, і всі (крім базової модифікації) доступні як кабріолет з м'яким верхом. Якщо вас цікавить Камаро певного року випуску та оснащення, ознайомтесь із пропозиціями автобазару АвтоМото.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2022
Купити новий автомобіль Міцубіші Аутлендер 2022 на автобазаре AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хюндай Соната 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2022